Kde koupit Japonce?

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
oco13

Re: Kde koupit Japonce?

#211 Nový příspěvek od oco13 »

Ladiki 8) vystihol si to celkom presne. Ja mám pocit , že ak by som si kúpil Stalinca , tak na druhý deň ohnem radlicu. :pistol:

DYK

#212 Nový příspěvek od DYK »

Sbírku asi ne a nevím, proč mám ten pocit, že vod tebe bych zrovna dostal hovno a ne stovku. Mě jen přijde že japonec = rýže, přitom videa zde těch bahňáků jsou převážně odkudkoli jinde než z právě z Japonska. Že jsou to někdy šunky snad vytažené z kovošrotu a zrecyklované vývozem je asi taky jasné, ale to je jiná. Ty mít Vari, tak by ses asi poblil, já Vari považuju za nenahraditelnou součást meziřádkové kultivace třeba v zelenině a prostě nepotřebuju za každou cenu nebo protože to je prostě IN na něčem sedět. Mám Vari, používám ji a nestydím se za to.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

jojof

#213 Nový příspěvek od jojof »

oco13 píše:Ladiki 8) vystihol si to celkom presne. Ja mám pocit , že ak by som si kúpil Stalinca , tak na druhý deň ohnem radlicu. :pistol:
Oco ty ohneš aj koľajicu. :smich:

hugo3

#214 Nový příspěvek od hugo3 »

je třeba se na to podívat ještě z druhé strany. že jsou japonci více či méně ojetí není k diskuzi, ale pokud budu "potřebovat" něco, co mi usnadní práci okolo chalupy a nebude mi to vydělávat peníze, proč ne. když ale budu mít traktor k tomu, aby mi vydělával nebo se alespoň zaplatil, potom musím koukat někam jinam.
v jakých podmínkách japončíci pracují na jejich polích, tak k tomu je na yt dost obrázků, nejde to srovnávat s indiánama, pakistáncema nebo i nejma národama. obrázků z indického venkova, jak se chovají ke strojům, je dostatek.
malá poznámka k balení do kontejneru - platíte dopravu za kontejner (plus další poplatky) a čím více do kontejneru uložíte, tak tím je v přepočtu na jednotku doprava levnější. navíc, objem kontejnerové dopravy z japonska ve srovnání s čínou (mimo toto období) je nesrovnatelný
Předpovědi expertů jsou většinou jen o něco málo lepší než náhoda

DYK

#215 Nový příspěvek od DYK »

Já myslím, že není třeba se dívat jinam, pokud budu chtít traktor na živení se apod. Vždyť Kubota zde loni prodala celekem dost dospělých traktorů a je to značka s nejvyšším nárůstem prodeje v ČR. Otázka spíše je, jak s těma kontejnérákama naloží ti prodejci, co tomu dají než to jde mezi lid. Taky prostě nevěřím v některé deklarované nájezdy mth v úseku třeba 30let. Přece snad všude na světě, když si někdo investuje do nového stroje, bude se ho snažit využít, nebo vůbec ho kupuje, protože ho potřebuje a ne že na něm ročně navrtí 30mth. Takový sice jsou, ale ti už to kupují jako ojetý.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

oco13

#216 Nový příspěvek od oco13 »

jojof píše:Oco ty ohneš aj koľajicu. :smich:
Zase som dobrý v testovaní slabých stránok traktorov.

ladiki

#217 Nový příspěvek od ladiki »

Dyku je vidět, že mě neznáš.... :) cca 12 let jsem byl spokojeným uživatelem Agzatu, s 2T motorem. To bylo 20let zpět a Variny v okolí se před títmo strojem třásly. Agztay byly v dědině 2, byly spolehlivý, silný, odolný....
10let mám japončíky.....max spokojenost, další vývojová fáze v hospodaření, 4x4, pohodlí...a hlavně možnost si sami zorat pole
Varinu mám teď 2 roky...190motor,DSK 316, vertikutátor, smeták, bubnovka.....taky super, ale do těžkých prací, které jsem dělal s Agzatem ani náhodou...

Měl jsem kolegyni, která 10let žila v japonsku. Hodně jsme povídaly. Překládaly mi i nějaké info z manuálů apd...potvrdila mi styl hospodaření, obecný přistup lidu k technice, servisu, podporu státu apd....a proto se stroje vozí z japonska a proto jsou víceméně v ok stavu....To opravdu nejsou indiání a šamani.

Ty dohuntované stroje z těchto jiných zemí jsou k prodeji přes traktorpool, agriefairs apd...kde 5 let starý stroj=před smrtí...

Obecně nic neodsuzuju, mám se stroji své zkušenosti. A Věř mi, že toho japonska bych jel na zkušenou hned..

oco13

#218 Nový příspěvek od oco13 »

Ladiki - myslím , že tam je problém v mentalite vela ludí v strednej europe rozmýšla ako tí indovia a pakistanci a nie ako japonci. :hm:
To je najlepšie vidieť na Bazoši - GO farbou a predať čo najďalej.

ladiki

#219 Nový příspěvek od ladiki »

také nesmíme zapomenout, že tam již mnoho let zpět se každý o svůj majetek staral, bo ho živil...
tady se mnoho let zpět vše bralo v práci, všechno bylo všech a i osobní zodpovědnost byla kolektivní.......samozřejmě vše myšleno na zacházení se stroji... ;-)

ladiki

#220 Nový příspěvek od ladiki »

banán si už nekoupím ani omylem :pohlavek: :)
https://www.youtube.com/watch?v=MuyEF-2uXP0

Standa18

#221 Nový příspěvek od Standa18 »

Někdo by jim měl říct že to je traktor a né buldozer. :'( Je vidět že to není jejich.

Širon

#222 Nový příspěvek od Širon »

Vono je to jejich národní mentalita, asi. Na dovolený v egyptě jsme jeli do pouště na čtyřkolkách. Byli to hondy 250ky. Jelo nás hejno od deseti do padesáti let a do kupy asi deset strojů. Ty byli tak dojebaný že bych se na tom bál jet kolem vsi ,natož do pouště ,nebo to někomu půjčit. Zážitek pěknej jeli jsme asi padesát kilometrů a vrátili jsme se všichni. Když to někomu chcíplo přiběhl čmoud a za použití kamene a šroubováku to probral k životu, jako šikovný jsou,ale nějakej cit ke stroji nemají. Prvně se jelo kolem resortu a tam byla prašná cesta ,potom se jelo po poušti kde nic nebylo ,ale nutili nás jet za sebou. To by bylo v pohodě vzhelem k malejm děckám ,ale co mi vadilo že se jelo i po roletě a to mi skoro padaly plomby ze zubů ,zbytečně ,dva metry vedle tvrdej slehlej písek, kolej od auta po něm ,takže by to bylo bezpečný, ale ne čmoudi nařídili tudy ,tak se jelo tudy a koukal jsem jak mi ta utejraná čtyřkolka ztrácí šroubky pod prdelí. Voni mají přístup že to slouží a jak to rozjebou ,tak to zahoděj. Je to zpotřebák ,ale mohlo ba to sloužit dýl a v lepší kondici.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....

Vladimír2

#223 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...nemám to rád , když se debata stočí jiným směrem než je název tématu , ale když to nevadí moderátorovi . Co vyčítáte čmoudům ..? Podívejte se na videa některých traktoriád ...

ladiki

#224 Nový příspěvek od ladiki »

ono to spíše špatně vyznělo...mě se jednalo o Kubotu B2420 (a její stav), která se dá sehnat z těchto zemí a v evropě přihlásit ;-)
Je mi jedno jestli na tom sedí oranžovej nebo modrej člověk. Pokud si vezmu, že tato Kubota stojí u nás půl mega, tak nevěřím, že tam stojí třetinu.....a ty náklady se musí rozpustit do prodejní ceny produktu... :ano:

Většina traktoriády jsou bohužel offroadmaratony.

ViMe

#225 Nový příspěvek od ViMe »

máte někdo, prosím, zkušenost s tímto pánem, který japonce prodává? je někde z Tuřan u Brna a jmenuje se Tomáš Březina

Díky za info
Mitsubishi MT170

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“