co sa vam zleho dneska pritrafilo

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Sadra17

Re: co sa vam zleho dneska pritrafilo

#4996 Nový příspěvek od Sadra17 »

to by mělo asi moc otáček :-/
malej traktorista v malým traktoru

ota

#4997 Nový příspěvek od ota »

Na tu 100 mm vezmu ,,pušvanc" a uvidíš, jak to s ním půjde! 8) Taky to s ním fikám. Ale chce to ostrý zoubky.
Dneska jsem dělal z 210 mm kulatiny C45 a bylo to z firmy co obchoduje s matrošem. Přesně nevím odkud to přivezli. Z jedné strany z čela 0,3 mm a čelo krásně čistý. Z druhý strany 0,5 mm a taky tak. Ta druhá strana byla trošku víc porejpaná od pásu pily. Na takovej matroš a průměr jsem to ještě takhle přesný a pěkně uřízlí neměl. 8) Záleží na tom, jaké mají mašiny, matroš a kdo to řeže. Někdy mi přivezou 10 ks kulatiny průměr 60 mm a co kus to rozměrovej originál. Vždycky si říkám, jak to může někdo dokázat neřezat každej kus jinej.
Já teď pořát jen kydám špony. Každej den teď 60l plechovej soudek našlapanej špon. Pořát tyhle C 45 a nebo 42CrMo+QT. Samí neskladný špony. Ještě zítra a pak už nemám soudky. Všechny plný. Kam já to budu dávat? Když mají ve šrotech zavříno. :( Musím na to něco vymyslet.

bourač

#4998 Nový příspěvek od bourač »

šroty maj otevříno, teda vrata zavřený. Ale sou na telefonu a vykupujou. Teda nevím jestli hromada špon je kšeft kvůli kterýmu bych vylez a otevřel. :D
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.

oco13

#4999 Nový příspěvek od oco13 »

jenicek píše:no jo, ale ten prožez.... :D
A co to říznout na cirkuli na palivový dřevo?
Na tej som rezal tabule 20mm hrubé, ale ruský kotúč, žiadne sk plátky.

pepanek

#5000 Nový příspěvek od pepanek »

Dneska jsem zkoušel rozhýbat DS 16. Nejde mi benzín do válce. Rozebral jsem karbec je dost ošklivej a navíc nevím kde je chyba. Ventily chodí, benzín jde až do sytičové komory a dál sucho, přestože je to průchozí. Bohužel nevím jestli při zazimování před 30lety to běhalo :'(

ota

#5001 Nový příspěvek od ota »

Bourači, Ty lumpe :vysmech: víš jak to říkal Švejk! Koukni v 27 vteřině! Tomu na pár krocích nezáleží! :vysmech:
A já bych Ti nadělil tak 250 kg krásnejch modrejch čisťonkejch špon! 8) 8)

bourač

#5002 Nový příspěvek od bourač »

ty špony si vybavuju, to by byla krásná dekorace 8) myslím že to dělaly houževnatý matroše, 13240 atd.
Ta barva vznikne teplotou při obrábění = 650 - 750°C myslím. Škoda že to koroze brzy znehodnotí...

Jako surovina pro obchodníky se šrotem je to naprd - zabírá to moc místa, potřebujou valit vagóny každej 50tun.
Vagon špon bude vážit řádově míň i když je tam našlapou. Platěj dopravu vzduchu.

Čest :prace:

Sadra17

#5003 Nový příspěvek od Sadra17 »

bourač píše: Teda nevím jestli hromada špon je kšeft kvůli kterýmu bych vylez a otevřel. :D
však Ota přivezl špona a vždycky ještě doplácel :smich: :smich:
malej traktorista v malým traktoru

Britt

#5004 Nový příspěvek od Britt »

Je fakt, že tam mám pás s jemným zubem, počet zubů teď z hlavy nevím. Řežu s nám všechno a nikdy nebyl problém. Chlazení pouštím na průměry od 20mm. Podle mě jsem ho zkurvil tím, jak jsem ho dobejval z toho silonu. Trhliny v něm nejsou, ale rameno skákalo jak živý, nicméně se to během řezání té 100 kulatiny hodně uklidnilo. Pak jsem s ním ořezával 20mm odřezky a chladil jsem a dobrý, pás drží. Zatím jsem tam nedal kryt a jakmile spadne, jde do šmelcu a dám tam jiný. Mám tady ECOFLEX M42 6-10S a M42 Sprint 5-8K od Wikuse.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Shrek

#5005 Nový příspěvek od Shrek »

bourač píše:šroty maj otevříno, teda vrata zavřený. Ale sou na telefonu a vykupujou. Teda nevím jestli hromada špon je kšeft kvůli kterýmu bych vylez a otevřel. :D
To se pletes, my mame vrata otevreny, pac kdo by se s tim zaviral.... :)
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

ota

#5006 Nový příspěvek od ota »

Jo jo u mě to tak bývá. Přivezu a ještě doplácím. :vysmech:
Nejlíp to bývalo v tom malém šroťáku. Vyndal jsem špony na váhu, vysypali jsme je do konťíku a já nosil na váhu. Jen jsem juknul na pána s dotazem ,,kolik mám ještě na kreditu?" :vysmech: A on samozřejmě přepočítával a řekl ,,ještě 15 kg ocel, nebo tolik hliníkovího, nebo tolik nerezky". :vysmech: Většinou mi kredit na papírku nevystačil. A on přijeď zas! No a pak tam byla paní a já se šel jen podívat bez toho abych dovezl a vyhodila mě jak starýho Nocara! No tak tam už nejezdím.
No Shreku ty vrata Ti chodí parádně, náhodou. Už jsem je párkrát viděl otvírat a zavírat. :D Říkám si vždycky když tam čekám, tak takhle si udělám vrata taky. Jednoduše a funkčně. 8)
Jardo já používám na ten silon pás počet zubů na palec 5-8. Standartní zub. Hrubší jsem zatím nezkoušel. To je z té tabulky pro mojí pilu ve standartu nejhrubší ozubení.

Čárls

#5007 Nový příspěvek od Čárls »

No mě čeká oprava brány je 30 let stará a spodní pant ulítl mrcha :vztek: Bych to i nějak opravil ale v tomhle počasí dělat venku se nedá tak sem ji jen zašprajcoval a napsal výstrahu ať s ní nehejbou Snad to ten blb soused pochopí a nebude se ji snažit zavřít :-/ Holt počká na příští víkend než vytočím futro a nový čep na spodek :)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

bourač

#5008 Nový příspěvek od bourač »

čau nojo ale kdo to zavaří? ;-)

Čárls

#5009 Nový příspěvek od Čárls »

Kdo asi Já když to šikovně připravím bude to jednoduché i pro lepiče jako já a mě to přežije :friends:
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

other-side

#5010 Nový příspěvek od other-side »

denní teploty předchozího týdne mě nalákaly a nevypustil jsem si vodu z Týny (lepší maringotka)

teď je tam pár dní -5 v noci a +2 přes den

a já se ptám.….přežijou baterie, boiler a ostatní rozvody, anebo bude potopa?

zítra se ukáže, pač já se tam vokážu….

Odpovědět

Zpět na „Putyka“