Soustruhy
Re: Soustruhy
Jasně. Stejně to neklapne u těch G1", protože co závit, to jiný rozměr na tom koupeném mosazném kříži, tak se budu snažit o trefu v té Metrice.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jardo to jsme si s Kenybzem právě říkali, že za takovej fous to držíš, stačí jen maloulinko a jeb, máš po kusu, ten vem čert. Ale můžeš si vyloupnout destičku, poškodit lůžko v držáku a nebo nakopnout čelisti.
Jinak to můžeš mít v Háčkách, ale co ty otlaky od čelisťí na tom kousku? Jejda to bych na učňáku dostal pohlavek od mistra, nebo upnout za hotový závit, to by letěl druhej záhlavec!
Na tyhle herberky je dobré mít třeba upravené čelisťi, nebo dobrá vychytávka je co používám kus opačného závitu v čemsi. To upneš do mašinysty pěkně napevno, do toho našroubuješ už jeden hotovej závit na obrobku a doobrobíš si co třeba a pak třeba řízneš i ten druhý závit. Poté vyšroubuješ z té vlozky a máš čistý neomačkaný kus, závit. Dobré si ty pomůcky schovávat na příště. Mám jich taky pár. Na věci, které se dělají častěji.
Jinak já na Gčku žádné tolerance nehledám. Většinou dělám maloučko volnější, nebo to protahnu očkem. Dělám je nejvíc do nerezu, na trubky co jsou do kogeneračních kontejnerů průchody skrz stěny. Jde jíma ten pmyn pro pohon generátoru. Nu dělám je asi 10 roků a zaťím to pak asi dobře napakovali, no neříkali nikdy že by jim to někde bouchlo. Ani u těch klokanů na tom leťiští v Sidny, ani Japonci ani v té Kanadě snad nebyl výbuch. Jo a to se přiznám, řežu to destičkou na Metrickej závit. Mám jich v krabičce ještě pár. Na ten trubkáč jsem taky jednu měl, ale už jsem ji otupil.
Jinak to můžeš mít v Háčkách, ale co ty otlaky od čelisťí na tom kousku? Jejda to bych na učňáku dostal pohlavek od mistra, nebo upnout za hotový závit, to by letěl druhej záhlavec!
Na tyhle herberky je dobré mít třeba upravené čelisťi, nebo dobrá vychytávka je co používám kus opačného závitu v čemsi. To upneš do mašinysty pěkně napevno, do toho našroubuješ už jeden hotovej závit na obrobku a doobrobíš si co třeba a pak třeba řízneš i ten druhý závit. Poté vyšroubuješ z té vlozky a máš čistý neomačkaný kus, závit. Dobré si ty pomůcky schovávat na příště. Mám jich taky pár. Na věci, které se dělají častěji.
Jinak já na Gčku žádné tolerance nehledám. Většinou dělám maloučko volnější, nebo to protahnu očkem. Dělám je nejvíc do nerezu, na trubky co jsou do kogeneračních kontejnerů průchody skrz stěny. Jde jíma ten pmyn pro pohon generátoru. Nu dělám je asi 10 roků a zaťím to pak asi dobře napakovali, no neříkali nikdy že by jim to někde bouchlo. Ani u těch klokanů na tom leťiští v Sidny, ani Japonci ani v té Kanadě snad nebyl výbuch. Jo a to se přiznám, řežu to destičkou na Metrickej závit. Mám jich v krabičce ještě pár. Na ten trubkáč jsem taky jednu měl, ale už jsem ji otupil.
Oto, to je přesně to, co jsem očekával, konstrukční kritika. Nejsem vyučený v oboru a učím se za pochodu. Otlaky jsou jen estetická chyba a vím, že se tomu dá zabránit. Otlaky jsou na vyůstění do PET flašky a na funkci nemají vliv Protáhnout očkem to umí každej Véna, já se učím řezat závity nožem, takže mě berte jako naprosto neznalého učedníka, který jede metodou pokus, omyl. To upnutí bylo o hubu, uznávám, ale mám v čelistech protočený zápich 3x3mm a ten to bezpečně udržel. Ta poznámka s upnutím do protikusu, to je na jedničku s hvězdičkou, na to jsem nepřišel. Kluci, jen se nebojte mi napsat, co dělám blbě, rád se poučím aspoň takhle, když mě někteří fachmani nechtějí nechat dívat se jim na ruce, že Oto?
ono když by ten závit šel napakovat, tak je otlak výhodou neprotočí se teflon a nebo konopí
dají se dat i hliníkové plíšky mezi závit a čelisti a další možnosti.
To rádlování tam máš něco špatně jaký máš rádlovací držák? mě se třeba jednou stalo na otočném držáku, kde jsou 4 páry různých koleček tak jsem to otočil mezi zkrátka bralo jedno kolečko z jedné sady a druhé z jiné tak bylo rovno šíkmé rádlování
dají se dat i hliníkové plíšky mezi závit a čelisti a další možnosti.
To rádlování tam máš něco špatně jaký máš rádlovací držák? mě se třeba jednou stalo na otočném držáku, kde jsou 4 páry různých koleček tak jsem to otočil mezi zkrátka bralo jedno kolečko z jedné sady a druhé z jiné tak bylo rovno šíkmé rádlování
Na tohle má výhodu můj pes. Ten mi každé odpoledne kouká na ruce! Nevím jestli mu to něco přináší. Ale spíš asi čeká, až řeknu v 15:20 jdeme ven a s těma rukama nějak zalomím a on pozná, že jdeme.
Já taky jedu většinu hrubších závitů nožem. Od M 12 všechno. U mě je ale problém, že závit přijde pak třeba přivařit do střechy kontejneru a nelze ho tam pak ,,zkalibrovat". Proto nakonec vezmu třeba to očko a jen to zkalibruju. Věc jde jak jsem psal do tramtarie a třeba černý huby nevědí co je závit natož očko. Aby mě pak nejebali, že nenašroubovali. Mám to zkalibrovaný bo nemám v ruce protikus a mám uvnitř fakfku že je to dobré. Nedávno urvali v Japonsku nějakej šikmookej panty na dveřích a chtěli, aby se to přijelo z firmy opravit! No nečetli návod na použiťí. Byl jen v Angličťině. Rozsypanej čaj v navodu nebyl. Zapoměli při instalaci panty namastit a oni po čase zarezly.
I když je průměr strčenej třeba do záchodoví mísy je pěkné, než se tam strčí, že není pomačkanej. Tak to říkal mistr Řehák na učňáku. A nebo ještě ,,musí to i oku laďit". No a šel si loknout rumu do almary.
O tom rádlování příště. Už musím do fabryky. Ale není to tak jednoduché, jak se ty kolečka na první pohled zdají.
Já taky jedu většinu hrubších závitů nožem. Od M 12 všechno. U mě je ale problém, že závit přijde pak třeba přivařit do střechy kontejneru a nelze ho tam pak ,,zkalibrovat". Proto nakonec vezmu třeba to očko a jen to zkalibruju. Věc jde jak jsem psal do tramtarie a třeba černý huby nevědí co je závit natož očko. Aby mě pak nejebali, že nenašroubovali. Mám to zkalibrovaný bo nemám v ruce protikus a mám uvnitř fakfku že je to dobré. Nedávno urvali v Japonsku nějakej šikmookej panty na dveřích a chtěli, aby se to přijelo z firmy opravit! No nečetli návod na použiťí. Byl jen v Angličťině. Rozsypanej čaj v navodu nebyl. Zapoměli při instalaci panty namastit a oni po čase zarezly.
I když je průměr strčenej třeba do záchodoví mísy je pěkné, než se tam strčí, že není pomačkanej. Tak to říkal mistr Řehák na učňáku. A nebo ještě ,,musí to i oku laďit". No a šel si loknout rumu do almary.
O tom rádlování příště. Už musím do fabryky. Ale není to tak jednoduché, jak se ty kolečka na první pohled zdají.
Kenybz, držák mám jen na 2 kolečka, která jsem si objednal a tohle byla jejich premiéra. Na těch fotkách to vážně vypadá, jako byl sek jen z jedné strany, ale na denním světle je to v pořádku.
Oto, já venkovní závity taky už dělám jenom nožem, protože bych musel mít extra výdejnu a finančně by mě to položilo nebo by mě doktořice utratila. Vnitřní do průměru 20 dělám závitníkama, a postupně si doplňuji všechny varianty stoupání. Levé závity nesbírám.
Máš pravdu, že výrobek by měl vypadat k světu i když to na něm za pár dní nikdo nepozná a je to vizitka řemeslníka.
Oto, já venkovní závity taky už dělám jenom nožem, protože bych musel mít extra výdejnu a finančně by mě to položilo nebo by mě doktořice utratila. Vnitřní do průměru 20 dělám závitníkama, a postupně si doplňuji všechny varianty stoupání. Levé závity nesbírám.
Máš pravdu, že výrobek by měl vypadat k světu i když to na něm za pár dní nikdo nepozná a je to vizitka řemeslníka.
Trochu jsem si včera dělal z hliníku. Jak rád říkám ,,z hlíny". Celkem to ušlo. Koš byl vcelku obrobitelný. No a bylo škoda ten kroužek, nesehnali trubku. A přeci neodtočím ten vnitřek do špon? Tak jsem ho vyfréznul na stolku. Vrtnul díru skrz a pak stopkovkou na pár šponek odfrézoval a zbylo mi kolečko doma. No ja jsem to sysel! Pokračování příště. No ten kroužek přijde osoustružit a přijde navařit k tomu koši. No asi aby byl koš vyžší, nebo nevím proč. Předtím jsem dělal setrvák na stříkačku. Vyčvachtalo se uložení na klikovku. Tak jsem to slíznul.
No vysavač byl po ruce. 3x jsem vysával různé špony.
No musel jsem sklidit folijáčky nejdřív ze stolu. Nojo je to ten ,,krabičkovej problém". Zatím jsem přemístil jinam. No ale chtělo by to asi mít svoje dobré místo. Jinak mi z toho asi nic nevyleze.
No vysavač byl po ruce. 3x jsem vysával různé špony.
No musel jsem sklidit folijáčky nejdřív ze stolu. Nojo je to ten ,,krabičkovej problém". Zatím jsem přemístil jinam. No ale chtělo by to asi mít svoje dobré místo. Jinak mi z toho asi nic nevyleze.
no vida podařilo se a máš kolečko navíc dej si ty sadbovače skleníčky na radiátory a mezi radiátor a skleníček dej polystyren abys to neupekl...já je mám na vnitřních parapetech ale ty tam žádné nemáš hmm to bys měl udělat tam se vejde zgarbáků
Predpokladám, že frézuješ drážky do hliny, aby sadeničky boli presne rovnako ďaleko od seba.
Podle mě zkouší vyrobit ty vytahovací kleštičky na rostlinky, co má Vladimírek.
Ne, ne tohle by Vláďa nikdy nesázel. Ano sázel jsem to pinzetou. Do každého chlívečku jedno semínko. Ještě bude jedna várka 4 foliáčků. Mám ještě jednu sadu. Ale kvůli prostoru čekám na stabilní počasí, abych to strčil ven. No psali ze asi 4 roky si s tím budu hrát. Jen to zkouším, třeba se zadaří, nebo ne.
Pěstuješ soustruhy výsadbou?
E,e soustruhy ne. Tuhle mě zase mordoval šéf, abych si od něho půjčil R5. Takže ,,sazenice" bych měl už i vzrostlí, kdybych chtěl.
A hned mě chtěl najebat na VXD abych přijel v pondělí vyvrtat ten setrvák na stříkačku ty 4 díry co tym chybí z celkovývh 8 děr. Kluk co na tom dělá je na dovolený. No já už si nepamatuju, jak se to zapíná. Potvora jedna souřadnicová s počítadlem.
A hned mě chtěl najebat na VXD abych přijel v pondělí vyvrtat ten setrvák na stříkačku ty 4 díry co tym chybí z celkovývh 8 děr. Kluk co na tom dělá je na dovolený. No já už si nepamatuju, jak se to zapíná. Potvora jedna souřadnicová s počítadlem.
Včera sedím u počítače a prohlížím bazoš. Kurva v náhradních dílech dutinový digitální mikrometr 25-35 mm třídotekový cena 300 Kč!! Kurva za tu cenu v krabičce jak novej se všemy heblama k němu. Nelenuju a vezmu telefon. Bylo 20:05. U takové věci je třeba volat i o půlnoci! No bylo tam 16x zobrazeno. Ihned volám. Pán tak jako málo mluvnej, bohužel mikrometr je prodaný. Ihned po zveřejnění inzerátu prý volal kupec. Cena byla správně uvedena? A prodejce ano cena byla 300 Kč! No hned jestli nemá ještě nějakej. Už prej nemá. Kurva to by byl kauf! No chtělo to kouknout na bazoš dřív.
No někdy to překvapí ty nabízené věci.
No někdy to překvapí ty nabízené věci.
Snažím se opravit svoji osumnáctku erko.Nějak se mě začala řehtat do ksichtu.Hledám závadu a nic nemůžu najít.Zítra se budu muset podívat nortonce na střeva.