Drtič záhradného odpadu na Agzat
Moderátor: DYK
Re: Drtič záhradného odpadu na Agzat
Pokud se budeme bavit o příslušensvtí k malé zahradní technice s využitím pohonné jednotky a na zpracování hmoty z ostříhání stromů - stromků, thůjí apod na zahradě, používám Rapido od Vari. Nevím o lepším vhodnějším adaptéru k těmto strojkům od jiného výrobce.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Ale rapido s agzatom asi nespojíš , či?
-
Spojíš, ale musíš mít 80 mm spojku, jinak máš smůlu.
Veď to, ja stále tak nejako vnímam Agzat a Vari ako súperov. Aj keď agzat už to prehral na body.
No nerek bych. Agzat byl dle meho pevnejsi a snad i lepsi stroj, ale pro mensi variabilnost a vetsi rozsiritelnost se Vari prosadila. Proste to byl trh co uprednostil silnejsiho , ale ne lepsiho.
Uz se to tak stalo mnohokrat.
Uz se to tak stalo mnohokrat.
Len Agzat už skončil a Varina stále vyrába
Rapido som chcel ale presne ako píšete nemám 80 mm spojku ale 120 mm preto som hľadal alternatívu a Agzat za vari by som nevymenil keď nie z citového dôvodu tak z toho že mám zopár nástrojov na agzat a ten dvojtakt je predsa len kvalitný motor o ktorý sa len treba vedieť starať a bude slúžiť ešte dalších 20 rokov
Nejaké tie videá no mojom youtube kanáli https://www.youtube.com/user/ValiuSVK/
odkiaľ máš takú informáciu? To by bola škodaoco13 píše:Len Agzat už skončil a Varina stále vyrába
No, nechci zde rozjíždět debatu o tom, kdo je "silnější" a kdo slabší, protože pokud za agzatem stál VVED určitě to nebyl prcek. Jenže fa. Vari dělá Vari na tom stojí a padá a tak se tam všichni musejí snažit a jít dál a dál. Ve vývoji a investicích. Co kdo udělal pro Agzat? Nakoupil část aktivního příslušenství od Vari. Aji k tomu přizpůsobyli přídavnou převodovku. Jinak to snad byla koule pro majitele, mi přijde. Ale co se divíte!!! Nemá Zetor stejnýho majitele? Ale to nic, to je jejich věc jak s agzatem naloží.
Rapido patří ke strojům, které nemá přírubu na 120mm spojku. Bohu žel, ale to nemění nic na funkčnosti Rapida. Já štěpkou netopím jako OCO, nevyrábím toto palivo, jen potřebuju zlikvidovat ořez ovocných stromků a na to je Rapido prostě vynikající. Jasně, těch pár bedýnek můžu dosušit a prohnat kotlem, ale to není o výrobě paliva. Nebo to přidat do kompostu. Jako clonu seju kukuřici. Oškubu klasy, utnu, proženu Rapidem a zaořu.
Rapido patří ke strojům, které nemá přírubu na 120mm spojku. Bohu žel, ale to nemění nic na funkčnosti Rapida. Já štěpkou netopím jako OCO, nevyrábím toto palivo, jen potřebuju zlikvidovat ořez ovocných stromků a na to je Rapido prostě vynikající. Jasně, těch pár bedýnek můžu dosušit a prohnat kotlem, ale to není o výrobě paliva. Nebo to přidat do kompostu. Jako clonu seju kukuřici. Oškubu klasy, utnu, proženu Rapidem a zaořu.
ano presne aj na tú kukuricu bude určené aj to moje. No my na Slovensku máme rozšírený agzat preto si zastávame skôr ten agzat ... A keďže vari robí na 80 mm spojku tak nemám kompatibilný stroj
Já to chápu, že slovák má agzat. Snad ještě doplním, že Rapidu funguje podávání. Vložíš a bere si samo. U toho struhadla stojíš jak pumpa a tlačíš!! Do materiálu, ne textilu. Netlačíš - nebere.
Ano, to som si uvedomil že to by bola super vec ale ono to v podstate tam nieje treba nejako tlačiť zoberiem haluz držím a posúvam a keď už nejak moc nevytrča pekne si ju zoberie dovnútra ... keby mám 80 mm spojku rozhodne idem do toho. Preto som sa bál kúpiť túto drtičku lebo nikde žiadne videá ani žiadne informácie na internete ako sa s tým robí a či mi to bude stačiť na moje požiadavky a po vyskúšaní môžem povedať že rozhodne mi to stačí . Akurát uvidím ako to bude s tými nožmi ako sa budú tupiť inak to vyrába firma technoplast a bol som s nimi v kontakte a keby niečo určite sa ich na to spýtam. Ale myslím že bude stačiť občas len prebrúsiť a bude to ok. Celé je to masív rozhodne vydrží veľa predajca hovoril že ich predáva roky a nebol s tým nikdy problém.