Terra
Moderátor: DYK
-
Re: Terra
spojku mám novou,nevím,ještě jak to budu řešit,koupil bych celý předek-bez káry-tu mám,tříkvalt se silnějším motorem,ale vídávám to v inzerátech asi kolem 20 000,- tak si zase říkám,jestli nekoupit něco samo domo,ale zase si říkám,co když mě chytí čerti???
Koupím jakékoliv závaží na Vari a prodám T-20+kola+motor s řidítky,po dohodě i se závažím do kol
Myslim ze motor muze jet pekne , ale pri tom muze byt uz velka vule mezi pistem a valcem. A nema to pak vykon. Zkusil bych zdelat valec a pist a zeptal se v opravne co s tim. Oni poznaji podle toho jak jsou daleko od sebe "zobacky" na pistnim krouzku co to chce. Jestli treba jen vymenit pistni krouzky , nebo udelat vybrus.Jarda83 píše:tak koukám,jaké fůry na terách vozíte,já mám problém v tom,že to bídně do kopcem uveze mě...mám převodovku t-20-asi,má to dvě rychlosti dopředu a zpátečku,motor cca 123 ccm,mám hledat chybu v převodovce a dát tam třírychlostní?Motor jde pěkně,necuká,chytá vždycky napoprvé,rok výroby je asi 82.
Technický dotaz: je normální, aby Vari systém) motor Jikov + Dsk-317) na první převodový stupeň hrozně vibroval , o řevu motoru nemluvě? Na druhý a třetí stupeň je jízda podstatně kultivovanější, vibrace mizí a motor jen spokojeně přede. Dneska jsem odvážel do lesa shnilá jablka a na jedničku jsem byl vyklepaný jak ratlík.
Pivo je moje palivo.
JA V POHODEPiston píše:Technický dotaz: je normální, aby Vari systém) motor Jikov + Dsk-317) na první převodový stupeň hrozně vibroval , o řevu motoru nemluvě? Na druhý a třetí stupeň je jízda podstatně kultivovanější, vibrace mizí a motor jen spokojeně přede. Dneska jsem odvážel do lesa shnilá jablka a na jedničku jsem byl vyklepaný jak ratlík.
V pohodě je motor... já moc ne. Chtěl jsem v zimě koupit ještě bubnovou sekačku Samson, ale ten dvoutakt mě fakt žere, nedovedu si představit, že bych půl dne cvrlikal na louce v oblaku dýmu a řevu. Asi prodám Dsk-316ku, Vari s Jikovem si nechám jen k tahu a pořídím bubnovku se čtyřtaktem.
Pivo je moje palivo.
-
no možná bych tu převodovku koupil,jak tam jsou kvalty?PR12 ?R je zpátečka,1,2 jsou jasný a to P má jako sílu?Jako zpátečka,ale dopředu?Já bych si jí asi dal dohromady-mohlo by to dělat ojebané kolečko.
Koupím jakékoliv závaží na Vari a prodám T-20+kola+motor s řidítky,po dohodě i se závažím do kol
- Lišák1
- Kontaktovat uživatele:
Kdybyste chtěl někdo nového Samsona, leží u mně doma. Koupil to děda, seklo to jednou louku asi 400m, pak se louka prodala a sekačka leží bez využití. Ještě je myslím v záruce.
Nissan Terrano 3,0 TDI, Zetor 5211
P je jakoby trojka. Je nejrychlejší.Jarda83 píše:no možná bych tu převodovku koupil,jak tam jsou kvalty?PR12 ?R je zpátečka,1,2 jsou jasný a to P má jako sílu?Jako zpátečka,ale dopředu?Já bych si jí asi dal dohromady-mohlo by to dělat ojebané kolečko.
Nemáte někdo zkušenost s připojením pluhu k nosiči nářadí za jednoosý malotraktor?
Já jsem s tím experimentoval a nechal jsem toho. V našem jílu to nemá šanci. Pravda, na našem záhumenku pohořelo více strojů, takže bylo naivní se domnívat, že to fréza zvládne
Pivo je moje palivo.
Zajímá mne to pro to, že můj jednoosák s pluhem napřímo nemá s orbou u nás doma problém. Čistě hypoteticky si pohrávám s myšlenkou, že bych z něj udělal čtyřkolku jako zde již bylo ukázáno dříve pomocí nosiče nářadí, ale mám obavu, že prodloužením soupravy spíše zhorším tahové poměry traktoru, který pak nezvládne orbu. Tahat brány či vozík je jiná zátěžová disciplína. Pokud odstraním kleče a nahradím je volantem musel bych orat už jen z nosiče nářadí Zkoušel někdo takovou kombinaci? Zatím jsem to zde viděl jen jako tahač vozíků, nebo závodní sestavu
Uni není Vari, takže to tak jednoduše nelze udělat - byla by to stavba se vším všudy, konstrukčně ale nejčistší. Takže jde o to , že Uni musí tahat krom pluhu i mých 100kg. Jde mi především o praktické zkušenosti, ocenil bych i foto takové úpravy
strafnik píše:Uni není Vari, takže to tak jednoduše nelze udělat - byla by to stavba se vším všudy, konstrukčně ale nejčistší. Takže jde o to , že Uni musí tahat krom pluhu i mých 100kg. Jde mi především o praktické zkušenosti, ocenil bych i foto takové úpravy
tuna sa to riesilo
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... &sk=t&sd=a