Zetor 25 K - renovace

Moderátoři: Lukashil, mihi

Zpráva
Autor
Jančo66

Re: Zetor 25 K - renovace

#991 Nový příspěvek od Jančo66 »

Je to taký veľký liatinový kváder...v predu žiaden dekel, len 3 mrazovky :smich:
Zetor 25 - kultivačný (narodený medzi 1948-1950)
Zetor 25 - s redukčnou prevodovkou (zatiaľ na prácu)
Zetor 25 - agregačný (ťahač vlekov a víkendový špeciál)

Míra Z 25

#992 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Tak jsem dostal fotku spodní části hlavy a informaci o ceně a možnosti dopravy. Je to tedy ranec peněz - včetně 24% VAT je to 742 eur + neexpresní doprava do týdne 80 eur (zkoušel jsem hledat dopravu u nás a vylezlo na mě s daní 2950 Kč za 30-40 kg balík).

Obrázek

rosch8

#993 Nový příspěvek od rosch8 »

normalne citim tam ten plny material.
mastnacek mi posielal hlavu na GO a vazila 22 kg uz zabalena. Takze okolo 20 kg moze mat original hlava.
Ak ma tato 30 kg, tak je tam o 50% viac materialu....

Jaro25

#994 Nový příspěvek od Jaro25 »

Tá jej hmotnosť by bol zaujímavý parameter, dalo by sa dobre usudzovať na hrúbky stien. No tiež si neviem predstaviť, ako sa cez tie malé otvory na čelách dá vytĺcť jadro, ak by mala vodný priestor porovnateľne veľký s tými našimi hlavami. A že ich vyrába dva roky je tiež zaujímavé, lebo na nete sa fínske hlavy objavujú už podstatne dlhšie. Tá cena je pre nás strašná. Ale ak beriem do úvahy reálne náklady a cenu práce vo Fínsku, ktorá bude určite výrazne viac ako u nás, tak si neviem predstaviť, že sa tam vôbec zmestí. Resp. ak by mala byť vyrobená taká, ako ju poznáme my. Tiež sa prikláňam k názoru, že je to skoro plný "ingot".
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

Míra Z 25

#995 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Jak jsi mi posílal ty tu zašitou na kterou jezdím, tak to mělo něco málo přes 20 kg. Tady psal, že má 30 kg. Čert ví, jak to tam vypadá uvnitř, ale nejsou tam ani trubky kolem tyček... Výrobce to považuje za výhodu, jak psal.
Já se vzhledem k ceně porozhlédnu tady po nějaké použité, byť jak jsem psal již dříve, kdybych si tuto pořídil hned při prvním problému, tak do dvaceti tisíc zase tolik nechybí, ale nastrkalo se to tam postupně během devíti let...
Všiml jsem si, že zmizel konec věty v předchozím příspěvku o dopravě - doprava neexpresní do týdne za 80 eur.

Bellian

#996 Nový příspěvek od Bellian »

Míro to je tedy peklo, jak to tak čtu s tou hlavou :( :( .

Práce v lese parádní co dodat 8) 8) 8) . Ale když jsou problémy s technikou tak je to o nervy, to znám :'( .

Ať to dobře dopadne 8) 8) .
Srdcová 25-ka; Járova 25-A; Školníkova 25-A; Stodolová uloženka 25-ka
Zetor 5611
Zetor 7211
Zetor Super 35
Zetor 7245 PLUS
BSS PS 701H
BSS10.08 - renovace
BSS P 53 S
TOS-28 Žebrák; StankoImport 2H125; Pásová pila G5013W

P.S.

#997 Nový příspěvek od P.S. »

Kamarád mluvil někde na parkovišti s chlápkem co měl problémy s hlavou na Z25. Prý od doby kdy vyndal termostat už problémy nemá.

Míra Z 25

#998 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Takže jezdit s motorem na 50 - 60 stupňů? Že by tam nějak vlítla studená voda z chladiče? Přijde mi, že to funguje pěkně. Žádnej záhul v pluhu či někde jinde u mě nemá...
Když jsem jej pořídil, tak byl bez termostatu a hlava byla prasklá. Od té doby jezdím pouze s opravovanou, zdravou jsem stále ještě nesehnal :-(.

rosch8

#999 Nový příspěvek od rosch8 »

P.S. píše:Kamarád mluvil někde na parkovišti s chlápkem co měl problémy s hlavou na Z25. Prý od doby kdy vyndal termostat už problémy nemá.
tomu nerozumiem...
ty by si si vyhodil termostat zo svojho auta? Ja teda urcite nie. Ani z traktora.
Preco potom vyhadzuju ludia termostaty z traktora? motor ako motor predsa...
Problem mal s chladicom, ze bol zaneseny, preto nechladil. Ked vyhodil termostat, tak sa chladenie o nieco zlepsilo, ale problem to neriesi.
Riesenie je vycistit vodny priestor a chladic od kamena a nie vyhazdovat termostat.

Geneza chladiaceho systemu u Z25 je vcelku jasna:

Prve co odide je vodna pumpa a zacne unikat chladiaca kvapalina.
Kedze je fridex drahy, tak sa prejde na cistu vodu. (albo tam fridex nikdy ani nebol).
Neustalym spusanim a napustanim vody sa system zanesie vodnym kamenom.
Zaneseny vodny priestor (kamen je izolator) a zaneseny chladic maju velmi nizku ucinnost chladenia, takze sa motor zacne prehrievat.
Kedze sa motor prehrieva, vyhodi sa von termostat. A ono to akoze pomoze. Na nejaky cas.

Mam 2x Z25 a mam vycistene chladice aj cely vodny system a pumpy mam po GO.
Naliaty mam fridex v oboch.
Nemam absolutne ziadny problem s chladenim ani za letnych horucav pri mulcovani, kedy dostane riadne tepelne zabrat a nemam problem ani ked je -12°C, pekne nastartuje a zanedlho mam 80°C, presne tak, ako ma byt.

Takze prosim ,nepiste (netyka sa to len teba), ze treba vyhodit termostat z traktora.Treba si dat do poriadku chladiaci system a bude fungovat.

Jaro25

#1000 Nový příspěvek od Jaro25 »

Je to zaujímavé, že vždy po nejakom čase niekto tohto "kostlivca zo skrine" vtiahne. Pritom je to naozaj neuveriteľný nezmysel.
Mám rád traktory, ale môj najobľúbenejší je ZLÍN 37 ČMELÁK

Jančo66

#1001 Nový příspěvek od Jančo66 »

U nás je taký pán, čo má 65r. So Z25 behá od mlada. A keď som mu povedal, že mám v oboch traktoroch termostat, tak začal s prednáškou. Že mi praskne hlava, traktor sa mi bude prehrievať a že ho nakoniec dám aj tak preč. Vysvetliť si nenechal, že dobrá vodná pumpa, dobrý a hlavne čistý chladič a vodný priestor traktora plus funkčný a vhodný termostat je to, čo traktor potrebuje. Veď nedávno bolo -4°C a bežal mi traktor vo dvore sotva 10 min a u mal krásne zohriatu vodu na 70°C. Už vidím, čo by sa tak v hlave dialo, keby nemám termostat a trošku mu pošliapem po plyne. Hlava by sa "potešila".

Čiže Míra, isto si termostat nechaj a nevyberaj ho. Prajem ti, aby si našiel dobrú hlavu a že ťa bude už poslúchať.
Zetor 25 - kultivačný (narodený medzi 1948-1950)
Zetor 25 - s redukčnou prevodovkou (zatiaľ na prácu)
Zetor 25 - agregačný (ťahač vlekov a víkendový špeciál)

Míra Z 25

#1002 Nový příspěvek od Míra Z 25 »

Vodní pumpu mám zgenerálkovanou, v chladiči jsem nechal vyměnit zarostlej střed, mám celoroční směs na -30 °C. Nedávno bylo asi -2 °C přes den, teploměr ukazoval 80 °C. Sáhnul jsem na spodek chladiče, ten byl studenej. Takže si myslím, že termostat resp. celé chlazení mi funguje tak, jak má...

bratrH

#1003 Nový příspěvek od bratrH »

Tak já termostat nemám a v malém okruhu mám dubovou zátku.V chladiči fridex a chodí na 8O st.Pouze když ořu je tam 85.

rosch8

#1004 Nový příspěvek od rosch8 »

ked mas 80 bez termostatu, pricom vsetka voda ide cez chladic, tak mas riadne zaneseny system. normalne by si to nezohrial ani na 60°C. Chladic na Z25 je dost predimenzovany, musel sa uchladit motor aj pocas zatvy a ked pracoval ako stabilny motor... Takze je nemyslitelne pri plnom prietoku cez chaldic, aby teplota dosiahla 80°C...

bratrH

#1005 Nový příspěvek od bratrH »

Děkuji,nový chladič u Nekvindy je za solidní cenu a začnu shánět i termostat a zátku odšpuntuji.

Odpovědět

Zpět na „Zetor 15/25“