Ruska freza ZUBR 10hp

Vari, Terra, PF aj.

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
123

Re: Ruska freza ZUBR 10hp

#556 Nový příspěvek od 123 »

No, ty jeho videa jsem před časem zběžně semtam prolistoval, protože se to tu před časem doporučovalo, a to, co jsem namátkou viděl, bylo otřesný. Ukazuje třeba, jak vyndat klikovku a z motoru mu přitom opadává bahno, ukazuje jak brousí řetěz na pilku flexou - a kotouč mu hází tak půlcentimetr ( no to určitě jako tedy nabrousil), na jakýsi vrtačce či co to bylo " zalapuje" písklou trysku a tvrdí, že jí lze dát zpátky do motoru ( a vůbec nebude camrat, kdepak), ukazuje jak změřit vůli na regulátoru uvnitř motoru kotoučem z flexy!!!, no a co to video nahoře, jak tam dal dyk, co tam radí, jak nastavit " volnoběžné otáčky"? A to není zdaleka všechno.
Já ho samozřejmě osobně neznám, jenže podle toho, co jsem viděl, že na těch videích předvádí a radí, mi připadá, že buď prostě není normální, nebo si dělá z lidí vysloveně srandu a osobně bych mu nevěřil ani pozdravení.

DYK

#557 Nový příspěvek od DYK »

Já těch ukrajinců nebo i rusů sleduju průběžně více, některým nejde vůbec rozumět tak na ně seru, ale určitě to "nehltám" do puntíku. Mám snad ještě i svoji hlavu. Beru si jen nějaké inspirace a vytvářím si na to svůj názor. Co se jim však nedá upřít - zvednou telefon, napíší mail a mají díly doma. Ceny dílů směšný, celý motor stojí kolem deseti tisíc korun podle typu, po přepočtu. To se to pak opravuje!!!
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Patrika

#558 Nový příspěvek od Patrika »

Opotrebenie diesela -motora všeobecne závisí výrazne od podmienok -mazanie motora,teplota...Ak Jurij pracuje denne,počet štartov studeného motora je vysoký a on sa s ním nemazná-hneď od začiatku ide na plné "gule" olej má tak na úrovni AD a navyše na tom motore nie je teplota vody nijako riadená-nemá termostat.Zistil som,že v našich podmienkach je motor trvale podchladený,oleja je vo vani mnoho-pomaly sa zohrieva...Ja som už od začiatku nalial olej 10w40,vyradil som vetrák i s remeňom dal som tam dva počítačové ventilátory ktoré som zapojil cez tepelný spínač,ktorý zapína saharu .Dal som tam aj teplomer .Vždy po naštartovaní nechám motor pár minút bežať na voľnobeh až potom do záberu.Mám tú mašinu 5 rokov a spotrebu oleja som nezistil,motor má veľmi dobrý ťah,vodu zmiešanú s Fridexom som nemenil od začiatku (sem tam trocha dolejem).Okrem toho som vylial olej z filtra vzduchu a dal som tam vložku používanú na tuning u osobákov typ AF-6.Zospodu som to utesnil molitanovým medzikružím.Treba mať na zreteli že sa jedná motor maximálne zjednodušený a že v Číne sú trochu iné podmienky (aj tepelné).Nízka cena stroja znamená aj množstvo technických kompromisov.

123

#559 Nový příspěvek od 123 »

Tak moment - vpředu jsi napsal cituju " ... ide mi o to aby moje skúsenosti poslúžili iným ..." což je chválihodné, jenže aby se někdo mohl tvými radami řídit, tak potřebuje taky vědět, že tu neplácáš akorát úplný nesmysly a že když tvých rad bude dbát, tak že si stroj hlavně i nepoškodí.
Takže hned na dalším řádku tam píšeš cituju " ... U bežných dieslakov je regulácia tlaku paliva na čerpadle motora a zoradovať to majú v špecializovanom servise. U tohto jednovalca je regulácia tlaku priamo v držiaku trysky ..." což by mimochodem bylo jakési naprosto průlomové a revoluční řešení, i když mě nenapadá, k čemu by to mělo být jako dobré.
Jenomže žádný mechanismus regulace tlaku paliva čerpadla na držáku trysky není v rozpadu uvedený, tam je pouze klasická regulace otvíracího tlaku trysky, nic víc.
Podle mého názoru tvým návodem, cituji " ... Postup-kľúčom 10 odnímeme prepad paliva,potom skrutkovačom miernym otočením doľava zmiernime otáčky,uberieme trocha plyn,znova skrutkovačom mierne doľava,at´d až dosiahneme správne otáčky.Uzatvoríme prepad ..." může dojít i k poškození čerpadla při té akci, nehledě na to, že otvírací tlak trysky bude pak nejspíš úplně jiný, než udává výrobce a tím může opět dojít k poškození motoru. Všichni výrobci vznětových motorů udávají pro motory otvírací tlaky trysek a před nastavením jiných hodnot dokonce výslovně varují.
Bylo by určitě dobré, kdybys tenhle problém tady napřed vyjasnil, než začneš s nějakými dalšími radami. Jak to je s tou regulací tlaku paliva čerpadla na držáku trysky, kde se tam nalézá, jak to funguje atd. protože bez tohohle objasnění to zatím totiž vypadá tak, že tady akorát tak nechutně lžeš. Bez toho objasnění to totiž vypadá, že tady úmyslně radíš nezkušeným, jak si ten stroj poškodit, takže doufám, že to taky patřičně a srozumitelně vysvětlíš. Děkuji předem

DYK

#560 Nový příspěvek od DYK »

Tak důvod závady a vydření vložky válce prý byl taky vzduchový filtr. Kupoval nový tlumič výfuku 300 hřiven a ten vzduchový filtr s cyklovovým předčističem za 450 hřiven což je i při optimistickém kurzu 1:1 slušná cena.

DYK

#561 Nový příspěvek od DYK »

No já nevím jestli v tom cyklonovým předčističi má být olej??

PRAKTIK

#562 Nový příspěvek od PRAKTIK »

Chlapi potrebujem poradiť už som z toho zúfali.Nechápem čim to môže byť.Už štvrtý mesiac stoji čiňan na jednom mieste odstavený a pod nim ani kvapka oleja.To je riadny nepodarok priam zmetok keď nepusti ani slzu oleja.123 a spol predveď sa!!! ;-) ;-)

oco13

#563 Nový příspěvek od oco13 »

Praktik - veď to je jednoduché - všetok olej ti už vytiekol dávno predtým a teraz už v prevodovke bývajú pavúci. :typek:
Vyzerá to ako sranda , ale nie je. Volakedy okolo roku 2006 som po 40 ročnej službe pochovával starkého Moskviča 426.(combi). Keď som oddekloval zadný diferák - bol totalne suchý sypal sa z neho prach. To auto jazdilo možno aj viac ako 20 rokov bez oleja v zadnej náprave. Starký len pokrčil plecami a povedal - čo sa čuduješ, sovetskaja mašina. 8) 8)

PRAKTIK

#564 Nový příspěvek od PRAKTIK »

oco sklamem ťa ;-) v prevodovke a aj v motore je dostatok oleja to som pre lstotu kontroloval 2x :co?:

oco13

#565 Nový příspěvek od oco13 »

Tak to už nemáš sovietsky stroj , ale len obyčajnú ruskú kopiu :-/

PIPA90

#566 Nový příspěvek od PIPA90 »

Som majiteľom Zubra s 12 koníkmi už od Novembra. Nepotreboval som na neho zatiaľ žiaden náhradný diel. Navozil som ním minimálne 30m³ dreva. Dával som mu zabrať od prvej chvíľe a vôbec som ho neľutoval. Nezastaví ho ani blato ani ľad a s reťazami je nazastaviteľný. Za tu dobu mi zožralo 17L nafty. Je rýchly a svieži. Nie ako TK. A z kopca zíde aj bez brzdenia, len s motorovou brzdou. S Agzatom je to neporovnateľny stroj. Majú spoločné len to že maju jednu os.

DYK

#567 Nový příspěvek od DYK »

Praktik, já vím čím to je!!! V chladnom počasí ten jejich olej prostě ani neteče 8)
Ale vážně, je asi vidět, že to není o dostatečnosti ale o penězích a protože někteří zřejmě těch peněz moc nemají, dělají s jednoosákem na nesmyslných výměrách. Kdo to nějak líp zvládá, pořizuje něco, na co se dá sednout.

A víte co? Mě se ty DWčka líbí!!

čimo

#568 Nový příspěvek od čimo »

PRAKTIK píše:Chlapi potrebujem poradiť už som z toho zúfali.Nechápem čim to môže byť.Už štvrtý mesiac stoji čiňan na jednom mieste odstavený a pod nim ani kvapka oleja.To je riadny nepodarok priam zmetok keď nepusti ani slzu oleja.123 a spol predveď sa!!! ;-) ;-)
Praktik nebuď smutný, poteším ťa. Ja mám ten istý problém. Zopár kvapiek som pod strojom našiel ale potom som zistil, že sa teším zbytočne lebo kvapky pochádzali z výfuku. :D :D :D Rozdiel je len to, že ja mám Tj 6,5.
Čo nejde silou, pôjde ešte väčšou silou. Ak to nejde ani tak, treba si prečítať návod na používanie! :D

multiexp

#569 Nový příspěvek od multiexp »

Mám Motoblok od jesene a zatiaľ som nabehal cca 40 mth.
Zatiaľ všetko šliape ako má. Nemám žiadnu negatívnu skúsenosť.
Na ovládanie stroja si ešte stále zvikám konkrétne iba na tie spojky a to keď idem naložený dole svahom keď brzdím motorom tak sa to inak správa ako keď stroj ťahá. Nakoľko mám záhradu v dosť do terénu tak mi to chvíľu trvá a hlavne mám pred tým rešpekt. Ale po poľných cestách úplná ľahkosť.
Navozil som štrk a včera hlinu s vozíkom a nešetril som ho. Dôkazom bolo že som včera zlomil vozík :( . No to čo som nakladal kopcom hlinu tak váha musela byť (vozík je 2,3x1,4).
Na orbu a kultiváciu som ho iba chvíľu odskúšal na malom kúsku. Tento rok ešte nejdem nič sadiť musím záhradu ohradiť a niekoľko krát preorat a skultivovat nakoľko rola stojí zarastená už 15rokov.

Ešte jedno video ma zaujalo, nepremýšľal niekto nad hydraulickým pohonom vlečky a teda nad umiestnením hydraulického čerpadla na PTO Motobloka

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AMBacsYKMOw[/youtube]

plistiak

#570 Nový příspěvek od plistiak »

Zdravím všetkých. Chlapi, aký je vlastne rozdiel medzi tými frézami Zubr, Forte, Kentavr? Tiež som si všimol, že majú rôzne frézy rôzny spôsob radenia. Ktoré je lepšie?

Odpovědět

Zpět na „Traktory sériové výroby - jednoosé frézy“