Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Valdo, díky za tip, ale xichtoknihu nemám a jak jsem koukal z doktořice účtu, musím se registrovat, čekat na schválení registrace a každého příspěvku... Na to se mohu vyprdnout.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Dobrá,povím Ti Jardo jedno tajemstvíčko. Brácha udí slaninu studeným kouřem cca 4-6 hodin,nechá vychladnout a znovu zatopí v udírně.Takhle to probíhá každý den,celkem třikrát.Dělá to jen v zimě.Teplota v udírně max. 40°C. Víc nevím.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Každá rada dobrá a v podstatě se to shoduje s tím, co jsem našel jinde. Akorát se mi nechce pořád zapalovat, tak to zkusím na jeden zátah při pteplotě 25°C a uvidím, jak to dopadne.
Dneska bych chtěl nakoupit maso na další pokus se salámem. Jednou se to musí podařit.
Dneska bych chtěl nakoupit maso na další pokus se salámem. Jednou se to musí podařit.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Přinejhořším "za stálého míchání do hnoje"
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Nový rok je za námi a já mám dovoleno udělat další salámový pokus. Jedu jen ze 4 kil, aby případná škoda tolik nebolela. Sehnal jsem nádherný hovězí pupek a zbylé maso je také moc pěkné. Maso jsem teď ráno odblanil, nakrájel na kostky, nasolil a dal odpočívat na 2 dny do lednice.
Zítra budu udit ten špek, tak snad se povede.
Zítra budu udit ten špek, tak snad se povede.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Udírna se vysouší a já se pustil do přípravy na uzení Iberijského špeku. Začalo to moc hezky, nebyl jsem schopný propíchnout ho jehlou, abych protáhnul provázek, jak je tuhý a tak nastoupila trocha fašizmu, za pomocí kladiva. Tohle se mi ještě nestalo.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Držím palce ať to vyjde jak má
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Mlel jsem maso na salámy a míchal koření, když přijela kámoška a žrala mi to syrový, že prý jestli to taky tak dobře chutná, jako to voní.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Pokud to není od dobrýho řezníka (vím od jinýho nebereš)a z dobrýho chovu mohla by si pěkně naběhnout svalovec je svině
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Svalovec je v divočině.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
A nebo taky v hovězím z pastvy a v bordel chovech prasat polovička vyštudovala zootechnik vysoká hnojárna v Praze a kdysi s tím měli problém v jednom chovu prasat rozmnožovací Bordel na pracovišti atd. Takže syrový maso jen dobře ověřený
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
nemusí mít maso od řezníka vyšetření ?
malej traktorista v malým traktoru
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
Slanina se podvazuje,aby Ti nevzala roha.
Re: Výroba domácích klobás - moravské,uzené...
To víš že musí a taky ho má. Jisté riziko by bylo, pokud bys kupoval od soukromníka na černo, ale pokud maso na 3 týdny zamrazíš nebo důkladně tepelně opracuješ, je to bez rizika, nicméně já si raději připlatím. Navíc, všichni 3 řezníci v okolí jsou naši zákazníci, takže máme jistá privilegia při nákupu. Zajímavé je, že ani jeden z nich neplatí penězi.Sadra17 píše:nemusí mít maso od řezníka vyšetření ?
Udírna jede celou noc. Přiložil jsem včera v 15:00 a stále to hoří, tak jsem byl ještě přiložit. Venku je -7 a já u udírny v županu vypadal spíš jako tančící Derviš, než uzenář. Špek má barvu vyleštěné mosazi nebo bronzu a myslím, že dopoledne bude hotovo.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.