Svářecí technika
Re: Svářecí technika
Oco13 jednou jsem dostal od pána takovou papírovou trubku a v ní asi 50 elektrod. Nějaký origo od výrobce elektrod, asi Čína či co. On povídá, ty vařeji jedna báseň. Chytají oblouk samy. No užasná věc. Vzal jsem na zkoušku i tobě. Takže až bude chvilka vyzkouším. No a pak jednou jsem si vzpoměl na ně. Místo EBček jsem vytahnul tu trubku a nasadil. No jak řekl, oblouk chytal sám. Vařily jen to šustilo. Svár jak malovanej. Paráda si říkám. No a s tím svařeným verkem začnu pracovtat. Nějaká plečka na brambory či co to bylo. Jedu druhej řádek a najednou jeb. Rána a verk se rozlomil. No kurva co se děje? Veznu verk a koukám ve sváru prasklí, jak když střihne. No nic z políčka jsem to dovekl dom. Vybrousím žlábek pro svár. Zavařím to znovu. No krásnej lesklej svár, radost se podívat. Struzka spadla jak opona dolů. Dovleču verk spátky na zahradu na pole zapřáhnu a jedu. Asi zase v dalším řádku jeb. Koukám, na stejným místě prasklí v prostřed sváru. Hajzlovino dovleču krám k dílně podruhý. Vybrousím žlábek vezmu EB elektrodu tu jako vždycky. No zavařím to. Dovleču verk do brambor a do dneška to už neprasklo. Svár není tak hezkej a lesklej, ale drží.
U těch EBček, dostal jsem od souseda hromadu elektrod. Vyklízeli nějakou pozůstalost. Pán byl pořádnej a měl elektrody zabalený pěkně po asi 5 kg. Od někud je asi nanosil. V takovejch černejch igelitech. Elektrody zabalený v několika novinách a pak strčený do takovího igelitovího pytle a zabalený. No jsou tam i popisky na nich. Většina EB 121 no ale některá vaří jako z praku a některá torchu vzdoruje. Samo že před vařením je vezmu posušit. Ale jedny jsou světlejší a druhý trošku tmavší. Oboje popisky stejný. Každý jdou trochu jinak. No mám tu elektrod do smrti nemusím kupovat. Většina EB. Zatím jsem na ně zvyklej a myslím že asi jiný už nebudu schánět. No ten pán mi říkal, až budu chtět, doveze další papírovou trubku s těma od něj. No už jsem nevyvařil od té příhody s plečkou ani jednu.
U těch EBček, dostal jsem od souseda hromadu elektrod. Vyklízeli nějakou pozůstalost. Pán byl pořádnej a měl elektrody zabalený pěkně po asi 5 kg. Od někud je asi nanosil. V takovejch černejch igelitech. Elektrody zabalený v několika novinách a pak strčený do takovího igelitovího pytle a zabalený. No jsou tam i popisky na nich. Většina EB 121 no ale některá vaří jako z praku a některá torchu vzdoruje. Samo že před vařením je vezmu posušit. Ale jedny jsou světlejší a druhý trošku tmavší. Oboje popisky stejný. Každý jdou trochu jinak. No mám tu elektrod do smrti nemusím kupovat. Většina EB. Zatím jsem na ně zvyklej a myslím že asi jiný už nebudu schánět. No ten pán mi říkal, až budu chtět, doveze další papírovou trubku s těma od něj. No už jsem nevyvařil od té příhody s plečkou ani jednu.
Hej to ma už tiež niekto upozorňoval že zvar je pekný ale slabý. Neviem ja keď niečo odtrhnem dávam skor vinu sebe. Lebo ja som už taký zabije koňa - peši ide ďalej. Akurát dnes som varil a špekuloval - ja si invertor ani kupovať nemusím- všetky majú tú ochranu proti skratu a ja práve tak suším elektrody. Opriem o stol a držím kým sa odparí voda.
Hm, tak to by u mojeho invertoru nešlo taky. Ale u Triodynky jo. Tam to jde pěkně. No já když potřebuju festovní svár tak taky stejně vařím Triodynkou. Jinak cočko a nebo invertorem. To ceočko je dobrý, že nemusím nic kramařit. To mám hned po ruce. Jinak musím ostatní vykramařit, rozmotat kabely a tak. Pak následuje invertor a nakonec Triodynka. Ta trvá nejdýl vykramařit.
K cočku som sa zatial nedokopal, lebo varím viac hrubé veci ako plechy. Na 10ks 2mm elektrod miniem 50ks 3,2jek
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem narazil na tuhle akci
https://www.maxtechnika.cz/p/powermat-p ... i-inventor
Treba to nekdo uzije ale at to klidne adnin smaze.
https://www.maxtechnika.cz/p/powermat-p ... i-inventor
Treba to nekdo uzije ale at to klidne adnin smaze.
Vše co potřebujeme k běžnému životu nás učili v základní škole!
Nejvetší problém je mezi sedačkou pedálama a volantem!
Svareni to je moje:)
Od powermatu ruce pryč na svarforu ho docela drbou jak je ošizený a nepřesný nastavování neodpovídá co je na displeji
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Má někdo zkušenost s touto svářečkou https://www.svarecky-obchod.cz/akcni-se ... kabely.htm díky
brácha si ho kůpil asi před půl rokem psal jsem tu o tom
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Dostal jsem tuhle sadu kyslik a PB si přepustím ale horsí je že tam nejsou hořáky (nejsou stejne jako na kyslik acetylen).Čirou nahoudou nevali se někomu doma a nevyužije je?
Co s tím chceš dělat? Na nahřívání matic a ohýbání drobnějších věcí fungují acetylenové svařovací hořáky s PB dobře a je jich plný internet za malé ceny. S tvrdým pájením zatím nemám zkušenosti.
- exot
- Kontaktovat uživatele:
Spis drobnosti mam i velkej autogen ale obcas se hodi hlavne na letovaní mosazi a stribrem.
Niečo som započul od kamaráta o prevrtaní trysiek.
mam tu sadu doma jen horak upravíš nebo koupis spicky maj je ve valech