můj Mitsubishi-satoh st2020
Moderátor: DYK
můj Mitsubishi-satoh st2020
Ahoj jsem tady nový zatím jsem jenom pročítal příspěvky a nic nepřidával ale včera jsem si koupil výše zmíněný malotraktor Mitsubishi-satoh st2020 a chci se pochlubit ale hlavně budu mít pár otázek.Hned na začátek bych se chtěl zeptat jaký olej do motoru a převodovky popřípadě kdy se našel někdo kdo má stejný malotraktor a věděl by i množství nebo kde se nachází kontrolní šroub na převodovce. Jinak ten co jsem od něj traktor koupil mi řekl že prý do motoru 10w40 nebo bude lepší klasický minerální olej ??
Re: můj Mitsubishi-satoh st2020
...už se z toho tady pomalu stává folklór , koupit si traktor a nic o něm nevědět . Přes to Ti přeji mnoho bezporuchových motohodin . Mám taky jednu otázku : Proč jsi volil 4x2 ..?
Nejpis cena
Vlado asi ti odpovím tak že budu citovat tebe : Proč platit za něco co nevyužiju. V podstatě si myslím že ten 1ar políčka zoram i bez předku a na tahání vlečky to snad taky stačí. Tenhle traktůrek rozhodně nebude jezdit v nějakým terénu nebo v lese na to máme 6945 UKT. I když narozdil od tebe mám v plánu do budoucna i celnak na což už by se předek hodil ale z vlastní skusenosti vím že nutnost to neni.
...jak vidím , máš mě přečteného ! Bohužel , kolegu se stejným typem tu asi nenajdeš .
S tím už sem se tak nějak smířil že tenhle traktor tady asi někdo nemá ale i tak bych chtěl poprosit alespoň tebe jestli by jsi mi neprozradil jaký náplně máš ve svojí gejse. Jo a jinak s Tima šťastnýma motohodinama to bude taky na štíru mám podezření že tlakuje do vody.
...trochu jsem prohledával net , něco se dá najít . Máš to tří , nebo čtyřválec ..? Náplně ? Je to 40 let starý stroj . Do motoru nějaký 15W 40 , v manuálu od prodejce doporučený M 7ADS lll , do převodovky PP 80 .
Jo už jsem to našel , tak čtyřválec . Tak to jsi o level výše než já .
...asi budeš potřebovat tohle : https://www.traktorservis.cz/katalog/na ... b-ttks-k4b
Jo už jsem to našel , tak čtyřválec . Tak to jsi o level výše než já .
...asi budeš potřebovat tohle : https://www.traktorservis.cz/katalog/na ... b-ttks-k4b
Jo díky moc tak tam dám asi ten 15w40. Tu sadu těch těsněni už jsem taky našel ale upřímně se mi do to vůbec nechce (sundavat hlavu) uvidím co to bude dělat dál zatím jsem si objednal kapilarovy teploměr na vodu tam byla kontrolka ale ta tam chybí. Když jsem otevřel chladič tak kolem dokola hrdla mastnota a řekl bych že i ten tlak tam je což je blbý ještě skusim až bude dyl běžet jestli bude i hadice tvrdá.
Ahoj , na americkém fóru jsem četl že Mitsubishi po ukončení výroby traktorů prodalo technologii do Číny a je to Dong Feng . Když se podíváš na fotky starší generace DF 254 tak tě to asi pobaví ta podobnost . Motor je ale už na Dong Fengu samozřejmě jiný Čínský a zpracování také S opravou japonského motoru jsem bojoval na minibagru kde byla Kubota Z 600 dvojválec. Předcházející majitel byl tele a měl málo chladící kapaliny a zkroutila se mu hlava a zároveň praskla.
A starty jsou jinak v pohodě ? Jestli ano i v mrazech tak bych se toho nebál. Japonci jsou držáci. Gratuluji ke koupi a fandím dalšímu 4 x 2 - zdravý rozum vyhrává.
A starty jsou jinak v pohodě ? Jestli ano i v mrazech tak bych se toho nebál. Japonci jsou držáci. Gratuluji ke koupi a fandím dalšímu 4 x 2 - zdravý rozum vyhrává.
Ahoj Stando....ten traktor má kouzlo...líbí se mi...ale nechtěl bych ho
Uvidíš jak se Ti s ním bude pracovat, ale určitě zvažuj dotížení zadních kol aspoň 60kg/ kolo. Pak se bude stroj chovat klidněji a zlepší se trakce...
Uvidíš jak se Ti s ním bude pracovat, ale určitě zvažuj dotížení zadních kol aspoň 60kg/ kolo. Pak se bude stroj chovat klidněji a zlepší se trakce...
Kubota parking only :-)
https://www.youtube.com/user/ladikigas
https://www.youtube.com/user/ladikigas
Ahoj k historii jsem se dočetl něco v tom smyslu že do roku 80 to bylo firma satoh kterou v tomhle roce koupilo Mitsubishi a tak fungovala do roku 84 potom značka satoh zanikla. Firma satoh prý vyráběla traktory pro firmu David Brown aby jim doplnila některé modelové mezery to je taky asi důvod proč je tenhle traktůrek bílý traktory David Brow byly taky bílé. Jestli nikdo víte víc tak mě klidně opravte i když teď mě historie moc nezajímá spíš náhradní díly které se budou na tenhle konkrétní typ shánět asi blbě. Jinak nad tím závaží do kol taky do budoucna uvažuji je pravda že teď to dost skáče akorát nevím jestli by bylo lepší ho vyrobit nebo nějaký koupit. Díry v disku na něj jsou.
Ahoj tak jsem ho dnes poprvé vytáhl na zahradu a zkusil zapojit kárku a něco odvézt. Ty těžší práce ale zatím stejně musí dělat trabantík protože musím udělat nejdřív nějakej pořádnej zavěs a protože mi to u tý zelený káry vychází zhruba na vývoďák bude muset jít i snadno a rychle sundat. Nejradši bych to udělal jako je to na zetoru , udělat takovou stoličku a do ní si potom dávat závěs podle potřeby víš nebo níž.
Zaujal me ten modry "klalicak" jak je dlouhy od oje po napravu. Jaka je idealni delka klad? Aby to bylo "na traktoru" a ne ho zdvihalo
Délku nevím zítra změřím . Udělal jsem ho jenom na vožení klád ke katru na takhle dlouhý kusy který maj 3,6 už to docela jde ale když vozím o metr kratší tak to hodně zvedá předek ta náprava měla bejt víc ve předu takhle se s tím ani nedá couvat.
Vladimír to napsal a já nemohu než souhlasit. Motorák používám ve všem m7ads III a nikdy jsem neměl problém a v převodovkách PP80.
Jinak gratulace k traktoru.
Jinak gratulace k traktoru.