Náplně Zetor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
StaPo3011

Re: Náplně Zetor

#76 Nový příspěvek od StaPo3011 »

měl jsem kdysi koupenej nějakej Hypol (byl psanej jako olej do převodovek s hypoidním soukolím),
subjektivně se mi zdál hustší.
Ale do převodovky Zetoru bych ho asi nedával, nevím zda by to zkousla hydraulika...

Pavel.T

#77 Nový příspěvek od Pavel.T »

PP44 je o dost hustší :) Dávám ho do reduktorů přední nápravy, je teda dražší ale gufera drží

red.bill

#78 Nový příspěvek od red.bill »

Proč do reduktorů cpát tak hustej olej? Musí udržet i klasiku 80, jestli ne tak je to zralý na pořádnou GO.
Jak už tu padlo Hčka jsou hustčí než obyč převoďáky ale jestli to není jen subjektivní nevím, pak ta 44 ale to je sae140.

mazhor

#79 Nový příspěvek od mazhor »

Ptam se, protoze po zahrati oleje mne zacne hucet diferencial. Za studena je to o mnoho lepsi. Proto jsem si rikal, ze by hustsi olej pomohl. Vim, ze nejlepsi by byla oprava, ale nevim o nikom , kdo to kvalitne dela a sam to neumim.

red.bill

#80 Nový příspěvek od red.bill »

Co myslíš, že tomu bude říkat hydraulika? V extrému ti pak rozsápne čerpadlo nebo poběží nasucho protože ho, nenasaje jak to bude v zimě tuhý. My jsme tu 44 lili do rotačky kde měla být asi 90(skříň už byla v pr... a tekla, takže se šlo cestou nejmenšího odporu) V létě to ještě šlo ale napodzim když se ochladilo, po ránu ji roztáčet to se muselo se spojkou opatrně.

pavel sk

#81 Nový příspěvek od pavel sk »

Ale huci ti predny dif v prednej naprave? Alebo prevodovka a rozvodovka zadok??? Pri zapnutom predku a väcsej pojazdovej rychlosti huci kazdy traktor.

mazhor

#82 Nový příspěvek od mazhor »

Je to do 3011, se kterou se jezdi jen od jara do podzimu. Huci mne zadek. Za studena ok, jak se ohreje, je to hruza. I cerpadlo po zahrati oleje spatne zveda. Za studena v pohode. Ted mam v prevodovce smes pp90 napul s pp80. Rikal jsem si, ze bych zkusil pp90 a nejakej hustsi v pomeru 1:1, ze by se to mohlo zlepsit.

pavel sk

#83 Nový příspěvek od pavel sk »

S olejom by som nelaboroval. Husty olej ti v tomto pripade nepomoze. Skôr naopak. Za studena ti nedomaze uplne prevodovku (ihlove loziska medzi hriadelami kam sa husty olej cez tie mini dierky nedostane) a po ohriati bude traktor aj tak hucat. Navise si odrovnas hydrauliku uplne. No prevodovky UR1 a 2 patri LEN PP-80, kvoli tekavosti a hydraulickemu systemu. Racej by som zhodil veko hydrauliky a skontroloval stav rozvodovky.

mazhor

#84 Nový příspěvek od mazhor »

To jsem mel, nic jsem neobjevil - nepoznam to. A nikoho kdo by to opravdu umel neznam.

pavolmakys

#85 Nový příspěvek od pavolmakys »

Mam znameho ktory do 6748 nalial prave prevodovy olej urceny do strojov s opotrebovanymi suciastiami, teda, olej , ktory ako mal skusenost so strojov vyrazne znizoval ich hlucnost, az prekvapivo vela isla hlucnost dole. Prevadzkoval to tak niekolko rokov a ani v traktore s tym nebol problem. Asi islo o nejaky hypoidny, ale nevime ci Vam to viem zistit presnejsie, lebo traktor uz predal, ale mozem sa pokusit to zistit. Samozrejme asi existuje lepsia varianta ako je pp80, ale bude to vyrazne drahsie, a treba asi odbornika aby to bolo dobre aj vzhladom na hydrauliku.
Osobne mam pp80 a nebudem to menit.
Zetor 5645 (motor 69O1+tazka naprava)

sita

#86 Nový příspěvek od sita »

jeste jedna souvislost s olejema: dokud jsme meli vsichni PP80/90 tak nebyl problem. Pak si strejc koupil Forteru a brachanec Proximu a od ty doby se kazdej boji druhymu pujcit prislusenstvi, hlavne teda ho nechteji pujcivat mne :vysmech:

red.bill

#87 Nový příspěvek od red.bill »

Pokud to má společnou náplň převodovka/hydraulika tak v tom stejně bude nějaký derivát 80/90. Problém je pokud hydraulika má svoji náplň. Pak jsou tací co tohle vůbec neřeší. Kdysi jsem byl s traktorem 2dny v zatloukači(nikdy víc, horší pakárnu jsem nezažil). Firma má jen zatloukač, jezdí všude po republice ale traktor si zajišťuje ten co si objedná zatloukač. Takže v tom je pokaždý jiný traktor. Mě s 72 bylo fuk co za traktor v něm byl předemnou. Zajímalo by mě kdo šel po mě, chlapík říkal, že v tom bývají i nový traktory:DDD

lukisek 099

#88 Nový příspěvek od lukisek 099 »

Pro sita
Unas jezdi v praci veskere crystaly a zetory na olej co lejem do NewHolandu prave z duvodu aby se predeslo michani. Vetsinou s veskerym prislusenstvim uz jezdi jen holandy ale dokud se jeste stridalo slo se cestou sjednoceni naplni.

rastoo

#89 Nový příspěvek od rastoo »

dobry den vie mi niekto poradit s vymenov oleja v rozvodovke? dakujem

red.bill

#90 Nový příspěvek od red.bill »

Vyšroubuješ výpustný zátky a vypustíš olej do připravený nádoby. Zaděláš zátky a naleješ nový olej.

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“