Soustruhy
Re: Soustruhy
Doktořice někam důkladně uklidila šajbičky do mlýnku a zaboha jsme je nenašli. Musel jsem vzít ty ze starého mlýnku, který zlomila a stočit je o 7mm. To byl ohňostroj na 250 ot jak jsou tvrdé, ale podařilo se a je namleto.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Jardo tak to Jsi mi zase připoměl! Můj bráška si vzal asi před měsícem do hlavy, že synkovi postaví vláčkodráhu. Vzpoměl si, že jsem kdysi já měl nějaké mašinky, kolejničky a vagonky. Tak volal že by to potřeboval. No a já že si s tím hráli moji synové a někde to asi mají oni. Tedy brácha volal synům, aby šli najít tu škatuly s vláčkama. Přijdu tuhle večer dom a celá famílie hrabe po celím baráku. Synové a manželka s níma. Ten blázen brácha jim každýmu asi 10x volal aby to šli najít. Tak všichni hledali a nakonec nenašli. Celej večer štrachali po celím baráku, naproti v baráku co jsou věci. Brácha volal druhej den asi 5x jak to s tím hledáním je. No nakonec tu pak asi za týden byl a dovezl mi práci. Vyložil matroš a všem nařídil hledání škatule s vláčkama. No a odjel. Znovu hon na škatuly s vláčkama. Asi za půl hodiny starší syn hurá, škatuly našel! Volá bráchovi, hele našel jsem tu škatuly. Ten se otočil s autem asi 50 km od nás odjetej, otočil to a dojel pro to hned naspátek. Blázen a to měl v kufru asi 4 veliký škatule všeho možnýho k vláčkům. Na inzerát to koupil v Práglu.
Takže celá famílie hledala vláčky, nakonec našli!
Takže celá famílie hledala vláčky, nakonec našli!
Ty šajbičky se taky najdou, ale až je nebudu potřebovat, znáš to.
Neříkej to je jak u nas doma co ženuška uklidí nenajde nikdoBritt píše:Doktořice někam důkladně uklidila šajbičky do mlýnku a zaboha jsme je nenašli. Musel jsem vzít ty ze starého mlýnku, který zlomila a stočit je o 7mm. To byl ohňostroj na 250 ot jak jsou tvrdé, ale podařilo se a je namleto.
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Tak tos mě uklidnil, že je to všude stejný. Počítám, že se najdou u vánočních ozdob nebo na jiném podobném místě.
Tuhle jsem opravoval u dvířek u vrat zarážku na zámek. Pořát jak bylo teplo, drhnuly ty jazyky ze zámku o zarážku. A špatně se to dalo zavírat. Tak jsem vytahnul kus nerezu slabšího a udělal zarážku novou. Vezmu tu původní a říkám si, kam s ní? Až bude v zimě mráz, odtahnou se vtata a bude ta silnější potřeba. Koukám, kam bych ji dal, abych ji pak našel. Samozřejmě že bych ji založil a už nenašel a musel udělat novou. Koukám po vratech a co kdybych ji dal semhle někam. Došel jsem pro drát a přivázal ji na dvířka k zámku. A je to, tady tě najdu i bez brejlí! Tuhle manželka povídá, co to je s těma dvířkama u vrat? Něco tam tak divně cinká? A já kde, tak mě vedla a hele! No a já to nic to je ta původní zarážka, je tady, abych ji pak v zimě našel!
Nenajde se to už nikdy.To Vám všem garantuji.
Zítra přetočím ty zbývající a uložím je tam, kam patří. Tyhle podle mě doktořice vyhodila i s krabicí i když se dušuje že ne.
Ota rozmýšlame celkom rovnako - keď som asi po 4tý krát kupoval tesnenia k splachovaču , prišiel som na nápad priviazať ich ku ventilu. Odvtedy som ich nemusel nikdy hladať.
dej menší otáčky malej posuv a pusť vodu jestli najdeš nuž na litinu použij ho a bez žlábku pod vodou malej posuv malý otáčky je to kalenýBritt píše:Zítra přetočím ty zbývající a uložím je tam, kam patří. Tyhle podle mě doktořice vyhodila i s krabicí i když se dušuje že ne.
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Jel jsem na nejmenší posuv co mám, ale bez vody. VBD to bere jako fík.
no manipulátor není špatný jen aby projel podvrátím.
taky je možnost ventra s rukou a ta by to zavezla z druhé strany od humna
možná bude nejlepší řešení udělat tam zpevněnou cestu to bych pak odvezl aj na paleťáku
taky je možnost ventra s rukou a ta by to zavezla z druhé strany od humna
možná bude nejlepší řešení udělat tam zpevněnou cestu to bych pak odvezl aj na paleťáku
vitex no nevím stálo to kousek od pantografu
Kenybz jak říkal strejda Janečků, starej cestář: kopni na krompáč, nasyp makadamu na vrch drobnou a polej to térákem a máš klid! Kurva strejda chodil i v 90 letech na pivo a pil se starým mašinfírou co jezdil s parní mašinou ,,soupravy" No dědek byl mašinfíra tak pili soupravy no tak jak vlak ne. Souprava byla pivo a velkej panák. Někdy vo sobotě si objednávali ,,mašinu s hytlákem" To bylo pivo a decák. A strejda udělal za den i 10 souprav. Těch s hytlákem těch vypil míň, přecijen už měl leta.
Tak on by Ti tu cestu sfuknul hned. On celej život makal rukama a uměl za to vzít i jako dědek. No ale už tu není, šel jednou namletej z hospody a upadl a zlomil si nohu a dostal zápal plic a bylo hotovo.
Manipulátor je dobrej na převoz strojů. Tady mají takovího prcka JCB a ten zajede všude. Malej nizinkej a uzvedne hodně. Tenhle červenej s ním jezdí syn a když je třeba tak s ním skládáme. I v lese si ho půjčil. To je pak prácička, ani jsme mu nestíhali připravovat dřevo. A to poklidil i všechny větve ven z lesa na hromadu. Nj technika jde kupředu a umí to věci.
Tak on by Ti tu cestu sfuknul hned. On celej život makal rukama a uměl za to vzít i jako dědek. No ale už tu není, šel jednou namletej z hospody a upadl a zlomil si nohu a dostal zápal plic a bylo hotovo.
Manipulátor je dobrej na převoz strojů. Tady mají takovího prcka JCB a ten zajede všude. Malej nizinkej a uzvedne hodně. Tenhle červenej s ním jezdí syn a když je třeba tak s ním skládáme. I v lese si ho půjčil. To je pak prácička, ani jsme mu nestíhali připravovat dřevo. A to poklidil i všechny větve ven z lesa na hromadu. Nj technika jde kupředu a umí to věci.