Secí strojek na přesný výsev

pluhy, kultivátory, brány, bramborářská technika , secí stroje, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
DYK

Re: Secí strojek na přesný výsev

#421 Nový příspěvek od DYK »

Nechci pokračovat v debatě o secích strojcích s Vladimírem v "mrkvi" tak se sunu sem. Vladimíre, píšeš, že ten malej plecháček s důlkama v hřídelce používáš mnoho let. Co tě vede k úvahám nad změnou za ten vibrační? Prý ten tvůj dokáže vysévat bez nutnosti nějakého zásadního jednocení a v daných odstupech. Prostě se ptám kde spatřuješ rozdíly? A asi k lepšímu.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

01cedric01

#422 Nový příspěvek od 01cedric01 »

Jar sa nam blizi a potrebujem nieco na siatie uvazujem nad https://eshop.oslavan.sk/sejaci-strojce ... -rukovatou mate niekto skusenosti ako dokaze siat mak a hrassok ?? dokaze to ???

Michalv24

#423 Nový příspěvek od Michalv24 »

Zdravím, nemáte někdo zkušenosti se secím strojkem earthway 1001 z Amazonu? Recenze na internetu vypadají vcelku dobře, na videu to taky vypadá že funguje. Teď je i dobrý kurz dolaru takže by vyšel asi na cca 4500 i s poštovným. Chtěl bych to převážně na cibuli a řepu.

ITS

#424 Nový příspěvek od ITS »

Z dostupného videa je vidět, že strojek má hned první zásadní problém, který se tady v diskusi probíral už u podobného typu. Vyžaduje obrovskou hromadu semínek, aby spolehlivě nabíral.

paulo77

#425 Nový příspěvek od paulo77 »

Já ho mám, a když dochází semínka tak ho stačí jemně naklonit na pravou stranu a seju beze zbytku.

Vedra

#426 Nový příspěvek od Vedra »

Mám úplně identický vyráběný kdysi na Slovensku. Nabírá super pokud tam nezbývá posledních pár kusů. (a pak stačí naklonit jak píše paulo) Aspoň fazole, kukuřici a řepu. S ostatním zkušenosti nemám.

Problém v těžkých půdách je adheze předního kola (a tím pádem pohon mechanismu) a zahrnování. Řeším to tak že držím jednou rukou řidítko a druhou tlačím oji k zemi. A když to nezahrne tak přidělám smyčku těžkého řetězu na hrábě a zahrnuju tím.

Obrázek

ovcesakvlkomtúlia

#427 Nový příspěvek od ovcesakvlkomtúlia »

Ahoj kluci a holky, zrovna řeším, který secí strojek pořídit na políčko. Diskuzi jsem přečetla od začátku do konce a aj nazpátek. Budu obdělávat necelý půl ha, letos bude zeleninová asi polovina. Doteď ručos asi 1500 m2 a už to tak nechci. Nejlíp kdyby uměl řepu, mrkev, cibuli, špenát, ředkvičku, keříč. fazol, hrášek, svazenku, v podstatě asi všechno co se nepředpěstovává. No je to rozptyl jak blázen, já vím :zapomel: . Zajímalo by mě, jak pokračujete, už je to docela dlouho, co diskuze vznikla, určitě máte nové zkušenosti,poznatky a třeba i strojky. Já ve finále přemýšlím o dvou, první je ta maďarská lžičková K - 2 (https://tvojefarma.cz/lzickove-seci-str ... j-k-2.html) a pak je mi sympatický Všerob. O Všerobu tady byla řeč, ale nakonec to nějak utichlo, takže ho asi nikdo nekupoval.. Kdybyste měli někdo zkušenosti, budu ráda když se podělíte. Možná by ještě nebylo špatné začít chodit po sousedovic stodolách a hledat ty poklady tam, neb je tam beztak mají. Ty staré stroje byly nej a určitě by stálo za to je vrátit do života. Uvidíme, čas se krátí, za chvíli to vypukne. Děkuju všem, kteří něco posdílíte. Mějte se hezky, nechť se nám daří :ano: . Aneta.

DYK

#428 Nový příspěvek od DYK »

Michale, tak co? Koupil jsi ho?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

Michalv24

#429 Nový příspěvek od Michalv24 »

Nakonec z toho sešlo,chtěl jsem se ještě podívat po něčem na agroteku ale jelikož ho zrušili tak letos už asi nic, na řepu mám strojek ještě po dědovi tak tento rok to s ním ještě zaseju, ale koupil jsem dvouřádkový sazeč česneku za teru tak s tím zkusím sazečku :)

andre.marek

#430 Nový příspěvek od andre.marek »

Já letos koupil ten Earthway 1001B ;-)

https://www.ebay.de/itm/Dippelmaschine- ... SwtRNcgAll

Objednával jsem z Německa viz odkaz. Asi nejlevnější co lze u nás sehnat, kromě poslání z Ameriky, ale tam zase hrozí CLO + DPH, navíc to moc nechtějí posílat...

Ještě nevyzkoušen, nerozbalen, bude jako dárek pro tchýni a tchána, jsem na něj zvědav, po vyzkoušení dám vědět jak to seje :)

Odpovědět

Zpět na „Polní technika“