Svářecí technika

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
oco13

Re: Svářecí technika

#6001 Nový příspěvek od oco13 »

Ota kolko dal brácho za tú 80A. ?? Hentú nekúpim určite , už len preto že má písané kraviny na štítku. Mám zálusk na Sharka 60A , a aj som ho videl v akcii za 300eur (7600Kč) . Len som si na svarfore prečítal nejaké blbé referencie na ňu a tak ma to zabrzdilo.
Preberám tak dlho preto, že ju vlastne nepotrebujem, len ju proste ešte nemám a keď raz za mesiac musím páliť elektrodou 30mm diery tak zatúžim po plazme. :-/ Ani pásovú pilu nepotrebujem, ale ako som videl tú Lidlacku , tak si ju určite kúpim. To máš ako keď decko žobroní hračky.

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6002 Nový příspěvek od Atlan »

Vwd tu niekto saval odkaz na vide tej lidlackej, to je tak pre modelarov, na 10 roxor....
Na svarfore to jeden objednal z eahopu tak si pockaj na recenziu.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

Čárls

#6003 Nový příspěvek od Čárls »

Lídlackou plasmu má myslím doma Bourač 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#6004 Nový příspěvek od ota »

Oco13 právě že ta plazma byla u přkupníka. Posílal mi odkaz, jestli ji má koupit. Byla jak nová a chtěl za ní 22 000 Kč. Velikostí to bylo asi jako VTU svářečka, na kolečkách. Jeli se na ní podívat a koukali ještě na stáčečku. Dohodli se když vezmou stáčečku a plazmu tak bude jiná cena. Takže za plazmu 16 000Kč. No to je hodně dobrá cena. Jo byla to Merkle plazma. On to má do firmy, takže tam je potřeba mašinu která bude trochu blbuvzdorná a výkonná. No a rozvody tam mají pořádný takže ji to utahne levou zadní. Každá zásuvka.
Reference nemá cenu brát uplně vážně. Každej má jinej názor a jiné očekávání od toho. Většinou si každej myslí, že za málo peněz bude mrtě muziky. Co mám tuhle tu já, tak jsem spokojenej. Na domácí žvejkání mi naprosto vyhovuje. Vím, že s ní nedám 20 mm železo. Proto to ani nezkouším. No a má psáno 8 mm a dá 10 na moje potřeby dostačující. Když jsem dělal třeba lžíci k bagru 10 mm plech zvládla podle šablony jako fík. Teď s ní budu ořezávat takovej rám káry. Koupili jsme kdsi káru a oni na ní vozili seno. Takže konstrukce na seno. Ale samo, naložili na ní co bylo potřeba. Uplně ji zmordovali. Oj ohlá tu už jsme odřezali. No a teď necháme jen nápravu a středové uložení a vše kolem odřežu a šasi se postaví nové. U nás bude zase na seno, slámu. Takže to s ní budu řezat. Škoda kotoučků.
Já to řeším tak, že když to potřebuju, tak si to koupím. Sice to mám jakože do dílny usnadňuje mi to práci. A pak taky kolem verků venku. Teď tak jako nějak hltám ty diskuse o tom tigu. Jen tak jakože si o tom čtu. No do budoucna se uvidí. Asi nějakej možná koupím. Ale už AC/DC. No však flašku argonu mám doma. :vysmech:

oco13

#6005 Nový příspěvek od oco13 »

Ja to práve potrebujem naopak - na 10mm by sa mi to nechcelo rozbalovať, ale raz za čas treba 20 - 25mm potiahnuť tak meter dva a to sa potom škrábem za ušami. Alebo tenký material a tvarové rezy. Pred časom som tu písal ako som sa natrápil keď som do V3S diskov dával aviacke stredy.Len tiež pokukujem po viacerých veciach a na všetko naraz eurá nevydajú.

ota

#6006 Nový příspěvek od ota »

No já tuhle dělal pánovi věci na pásovou brusku. Našel jsem doma silnostěnnou trubku a nechtělo se mi řezat na pásovce dvě placky z 150 mm kulatiny na čílka řemenice. Tak jsem vytahnul plazmu a kus té 10 mm placky. No ale zase jak bez šablony? Však to bude od ruky okousaný. No tak jsem si vyrobil při tom kružítko. :smich: No co už, však chleba nebude žrát. Tak na soustruh a hybaj kružítko pro plazmu. A pak fik ho a kolca byly jak malovaný. Navařil jsem je na trubky a obrobil. Paráda. Zbalil plazmu a uklidil ji. Na dvě placky a oplatilo se.

stanik84

#6007 Nový příspěvek od stanik84 »

Já používám kružítka z autogenu - trochu poupravené.

Jaryn82

#6008 Nový příspěvek od Jaryn82 »

20-25mm tak zapomeň na nějakou bau bau, lidl plazmu a připrav si hodně kaček

oco13

#6009 Nový příspěvek od oco13 »

Jaryn , nemyslím bau-bau ale skor ebay - aliexpres. Kludne sa uspokojím so zaťažovatelom 30% ak to dá na krátky čas 80A.
Lenže ak niekto odrbáva už na štítku , tak to môže predávať žiakom pomocnej školy. :hm:

Jaryn82

#6010 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Mám plazmu zatěžovatel 60% 80A za 70tis a 20-25mm utrpení s tím řezat.

jozef86

#6011 Nový příspěvek od jozef86 »

Zdravím majstri ! Čo poviete na toto? https://dom.bazos.sk/inzerat/104357410/ ... ezacka.php

Jaryn82

#6012 Nový příspěvek od Jaryn82 »

Já nic :)

Sadra17

#6013 Nový příspěvek od Sadra17 »

oco13 píše:Ja to práve potrebujem naopak - na 10mm by sa mi to nechcelo rozbalovať, ale raz za čas treba 20 - 25mm potiahnuť tak meter dva a to sa potom škrábem za ušami. Alebo tenký material a tvarové rezy. Pred časom som tu písal ako som sa natrápil keď som do V3S diskov dával aviacke stredy.Len tiež pokukujem po viacerých veciach a na všetko naraz eurá nevydajú.
na tohle jedině acetylenovej autogen :-/
malej traktorista v malým traktoru

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#6014 Nový příspěvek od Atlan »

Nad 12mm musi byt plazma na 400V. Tam konci diskusia. (no dobre este je tu horak hypertherm ale to uz su ine ceny)

Tak ze oco, ty s tvojim poziadavkami ani nepozeraj po plazme na 230V
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

oco13

#6015 Nový příspěvek od oco13 »

To je hádam jasné že chcem trojfázovu. Bral by som aj autogen,len neviem kde a ako by som plnilflase. Navyše s autogenom som nikdy nerobil, tak aby nebol ohňostroj. :jazyk:

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“