Výběr jednoosého malotraktoru + kompatibilita mezi výrobci
Moderátor: DYK
Re: Výběr jednoosého malotraktoru + kompatibilita mezi výrob
Můj Agzat má stejný závěs jako Vari. To je jasný, že si může koupit nové příslušenství, ale charles se ptá na možnost odkoupení starších věcí. Proto jsem ho varoval před zakoupením staršího závěsu Vari, který dost masivní není a při orbě v těžké půdě občas praská.
Asi jsem to napsal špatně. Nemyslím přímo závěs na převodovce. Myslím tu část na příslušenství, která se pak strká do nastavovacího tělesa. Spoj nastavovací těleso-pluh, například.
Tím chci říci že příslušenství od Vari bude v nastavovacím tělese Agzat hodně volné a Agzaťácké příslušenství do Vari nastavovacího tělesa nepůjde. Takovou jsem slyšel
Tím chci říci že příslušenství od Vari bude v nastavovacím tělese Agzat hodně volné a Agzaťácké příslušenství do Vari nastavovacího tělesa nepůjde. Takovou jsem slyšel
Kompatibilita je https://www.davaztechnik.cz/pluh-dvojst ... o-181.html
Zaleží jaká byla zvolena ve výrobě tolerance.
Starší věci mohou mít něco za sebou větším vůlím se ani nedivým.
Zaleží jaká byla zvolena ve výrobě tolerance.
Starší věci mohou mít něco za sebou větším vůlím se ani nedivým.
Jaká výrobní tolerance zase?!!!! Když drážka v nastavovacím tělese agzatu je 20mm a Vari má 12mm. 8mm je nějaká tolerance?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
DYKu díky za doplnění, nemohl jsem si vzpomenout kolik to u toho Agzatu má být.
Připojit to jde, ale nepíší jaké to nastavovací těleso je potřeba. Aby nemysleli třeba jen to jejich, Agrobon.
Já jen aby se pak chatles91 nedivil, že v tom Agzat tělesu budou jiné věci od Vari hrozně volný.
Připojit to jde, ale nepíší jaké to nastavovací těleso je potřeba. Aby nemysleli třeba jen to jejich, Agrobon.
Já jen aby se pak chatles91 nedivil, že v tom Agzat tělesu budou jiné věci od Vari hrozně volný.
Dakujem za odpovede.
Chápem to tak, že ak kúpim nastavovacie teleso a pluh na agzat, tak nebude problem s oraním.
Cena za ten pluh a nastavovacie teleso je dosť výhodná, tak sa mi to oplatí. Lepšíe ako kupovať zvlásť. Iné náradie zatial nemám, ale budem brať v úvahu, že bude prípadne potrebné aj nastavovacie teleso na VARI.
Ešte predsa otazka k tomu pluhu - velkosť je rovnaká ako na Vari ?
Mne len ide o to, že ci záves na nastavovacie teleso nema Vari nižsie/ vyššie ako agzat, že či ho bude možné bezproblémov nastaviť.
Chápem to tak, že ak kúpim nastavovacie teleso a pluh na agzat, tak nebude problem s oraním.
Cena za ten pluh a nastavovacie teleso je dosť výhodná, tak sa mi to oplatí. Lepšíe ako kupovať zvlásť. Iné náradie zatial nemám, ale budem brať v úvahu, že bude prípadne potrebné aj nastavovacie teleso na VARI.
Ešte predsa otazka k tomu pluhu - velkosť je rovnaká ako na Vari ?
Mne len ide o to, že ci záves na nastavovacie teleso nema Vari nižsie/ vyššie ako agzat, že či ho bude možné bezproblémov nastaviť.
Ešte otázka skúsených. Lemeš (ostrie) pluhu, na akej urovni to ma byť ostré ? Dáva sa to niekde brúsiť ?
Třeba je to kutelný.
Dobrý den, uvažuju o koupi kultivátoru Vari KF - 200 za 12.990,- Kč. Je podle Vás nějaká levnější varianta? Myslím tím, aby to nebyla plechařina.
-
Levnější varianta je KF-140. Je to ale proti dvoustovce maličký stroj na menší zahrádky, ale oba dva jsou za ty ceny bezkonkurenční. KF-200 za ty peníze nemá chybu a v týhle třídě bych nic levnějšího nebral, tam už je to o tom, že cokoliv levnějšího může bejt šmejd typu Hecht a podobně, na který se pak nedaj sehnat náhradní díly. U KF-200 je jistota kvality provedení (bronzový kolo v převodovce, slitinový obal převodovky, mechanická spojka, motor XP-200A s vložkou válce a mechanickým sytičem) a dostupnosti náhradních dílů. Navíc je to rozšiřitelný i na záběr 85 cm díky dvojici hvězdic. Ještě existuje provedení s motorem Honda GCVx, ale to jsou 2000 navíc.
Díky, než jsem se ptal tady, procházel jsem nabídky na netu, možností fůra (Hecht, Rivall, Pubert,...), ale tam se bojím toho, o čem jsi psal ty. Zklamalo mě Al-ko, mezi sekačkama tank za rozumnou cenu (vlastní
zkušenost), ale rotavátory malé a drahé. Ještě bych se zeptal na 2 věci:
Někdo tvrdí, že rotavátorování ubíjí podorničí, jaký je Váš názor?
Půjde s ním rozbít podzimní oračka, těžká půda? Když bude sucho, možná bude potřeba to přejet radličkovým kultivátorem za Z 3011, nebo na to máte nějaký postup?
zkušenost), ale rotavátory malé a drahé. Ještě bych se zeptal na 2 věci:
Někdo tvrdí, že rotavátorování ubíjí podorničí, jaký je Váš názor?
Půjde s ním rozbít podzimní oračka, těžká půda? Když bude sucho, možná bude potřeba to přejet radličkovým kultivátorem za Z 3011, nebo na to máte nějaký postup?
Podorniční dno vzniká při orbě pluhem, zhutnění podorničního dna děla traktor svými koly . Stačí aby za koly v brázdě byl podrývák.
Utužené podorniční dno ne každý rotavátor dokáže nakypřit.
Na hroudy je rotavátor nebo Cambridge válce, i brány něco rozbijí , záleží co chceš pěstovat, u některých plodin hroudy nevadí.
Utužené podorniční dno ne každý rotavátor dokáže nakypřit.
Na hroudy je rotavátor nebo Cambridge válce, i brány něco rozbijí , záleží co chceš pěstovat, u některých plodin hroudy nevadí.
A tiež by som podotkol, že vela záleží aj od výmery.
Nevím o nikom kdo má za koly v brázdě podrývák, dle videí ani thovt ne.
Dyku ale je to super myšlienka
Samozrejme , pozrime sa kde sme - za Varinou by to bol skor vtip.
Samozrejme , pozrime sa kde sme - za Varinou by to bol skor vtip.