VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY
Já mám jen páteřový rám tak jsem ho raději udělal rovnou ze 160 úček svařených do jeklu. Ten samý materiál na příčník k bugy nápravě. Nosníky klanic už jen 140 účko do jeklu uzavřený jen 10kou plocháčem. Tenhle matroš jsem zvolil kvůli té ruce, při ručním nakládání bohatě stačí něco slabšího. Před 20ti lety jsem postavil první vývozku stejné velikosti jen jako klasika rám a použil na ní jen kombinaci 120 a 100vek úček. Používám ji hodně často a je stále ve stejném stavu. Tedy až na klanice, ty už budu muset letos vyměnit, použil jsem lešenářský trubky a už jsou trochu vyměklý.
Ahoj Juro, prošel sem snad celé fórum a nikde nenašel fotku tvého stroje kde je vidět napojení moje a rámu, všude zavazí buď dřevo nebo ruka. Nemáš v archivu něco, nebo aspoň náčrtek?
Dík moc, používáš u patek plnej vysunutí často? Nemám na nich originál pístnice a když je vysunu nadoraz tak mám základnu 8o cm nad terénem což si myslím stačí na to aby mohla být základna v cca 50 na vyvážečce (+30 pro práci na svahu) oj totiž musí jít v jednom kuse asi do poloviny lozné plochy , bude v ní kardan. Ovládání chci z traktoru a oj nejlépe o metr kratší něž ty,nemám místa nazbyt.
Vyvážečka v plném nasazení .
Ahoj, můžu se jen zeptat? Kolik ta vyvážečka váží, taháš to ve spodním závěsu bez úpravy?
dík, epep
dík, epep
Můj odhad je, že by mohla mít kolem 2 tun. Nakladač má podle příručky 1100 kg + náprava + rám + klanice = +- 2 tuny.
- novalobanohal
Tak já teprve začínám. Shánění použitelného podvozku bylo těžší než jsem čekal, nakonec je z krmného vozu na cca 8 tun, který se mi konečně podařilo odstrojit a teď začínám plánovat co a jak. Rameno UNHZ 500 mám už doma takže teď nejspíš prodloužit rám a pořád nevím jestli tam nechat hydraulicky zdvižnou nápravu nebo místo pístic zavařit napevno výztuhy.
Zetor 7011 + TUN40 + horská vzpěra, aneb UKT pro chudé
Ahoj ,pracujem na stavbe malej vyvozky za 6911 ,budem nakladať metrovice cca 5-6 pm, poradťe prosím aký rozvadzač kupiť ,potrebujem 6 sekcií a hnať to planujem čerpadlom z traktora ,mám vo výhlade tento :
http://www.ahydraulika.sk/autocom-shop/ ... -d2250.htm
bude na vývozku vhodný ? Ďakujem za odpoveď
http://www.ahydraulika.sk/autocom-shop/ ... -d2250.htm
bude na vývozku vhodný ? Ďakujem za odpoveď
Drapák
Rotátor
1rameno
2rameno
otoč
Levá noha
Pravá noha
Není 6 sekcí málo?
Rotátor
1rameno
2rameno
otoč
Levá noha
Pravá noha
Není 6 sekcí málo?
Metrovica sa ti bude nakladať pekne na prd. už dvojky su riadna oštara. ideal je vozit 4-5m dlzky.
Keď dáš dlhší piest a necháš ho zo spodnej strany tak naložíš aj dvojky v pohode. Na metrovicu musí ísť piest zhora a urobiť prepákovanie. Preto ja vozím len 3 4 5- ky. Dvojky len fakt keď už sa inak nedá
Je to hold daň za to že unhz 500 je nakladač hnoja a pod. a nie origo ruka na nakladanie dreva. Aj napriek tomu je to neskutočná pomoc. Kto sa nikdy nedrel s drevom ručne si to neuvedomuje
Je to hold daň za to že unhz 500 je nakladač hnoja a pod. a nie origo ruka na nakladanie dreva. Aj napriek tomu je to neskutočná pomoc. Kto sa nikdy nedrel s drevom ručne si to neuvedomuje
Vyrobil jsem si vrták k vyvážečce na vrtání kůlu. Oplocoval jsem pole z bramborami aby nám je srnci nesežrali .
Vrták má průměr 180 mm a vrtal jsem do hloubky 50 cm.
Vrták má průměr 180 mm a vrtal jsem do hloubky 50 cm.
-
[quote="osel"]Drapák
Rotátor
1rameno
2rameno
otoč
Levá noha
Pravá noha
Není 6 sekcí málo?[/quote
Každá opěrná noha musí mít svůj rozvaděč?? Já myslel, že jsou společně na jeden. Konečně jsem sehnal taky jednu pětistovku tak se trochu pohnu dopředu.
Rotátor
1rameno
2rameno
otoč
Levá noha
Pravá noha
Není 6 sekcí málo?[/quote
Každá opěrná noha musí mít svůj rozvaděč?? Já myslel, že jsou společně na jeden. Konečně jsem sehnal taky jednu pětistovku tak se trochu pohnu dopředu.