Vari System
Moderátor: DYK
Re: Vari System
Přesně tak, Víťa to pojal jako strojař, ale zařízení je určené pro zemědělce. Já jsem ještě v minulém století měnil šnekové kolo v míchačce, která už něco namíchala a tam to byl pakec to správně vyštelovat, nicméně běhá dodnes i když jí mám už jen spíš na ozdobu. Tenkrát snad hypoidní oleje ani nebyly, tak jsem tam vrznul PZOP a jestli nevyschla, je tam dodnes.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Vzhledem k uspořádání a konstrukci převodovky to bude zajímavý rozebrat a složit.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Je úplně jedno zda je to to,či ono.Je to převodovka a aby vydržela musí být dobře odlícovaná stopa záběru.Po zvětšení obrázku je vidět,že se nelícuje v převodovce ale na vnějších přírubách,takže odpadá pracná dvojí demontáž.
Už jsem sundal deklik na převodovce a šlo to podezřele lehce rozdělat.DYK píše:Vzhledem k uspořádání a konstrukci převodovky to bude zajímavý rozebrat a složit.
Dal jsem to celé na kbelík primalexu a sedí to dobře.
Jak zde bylo již psáno, žádné podložky jsem nikde nenašel. Jen pouze šlichtu jako mazut z pilin bronzu a zbytku oleje.
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
S tim lícováním šnek - kolo to bude zajimavé.vitex píše:Je úplně jedno zda je to to,či ono.Je to převodovka a aby vydržela musí být dobře odlícovaná stopa záběru.Po zvětšení obrázku je vidět,že se nelícuje v převodovce ale na vnějších přírubách,takže odpadá pracná dvojí demontáž.
Jak mi pošlou to ozubené kolo od dodavatele pro Vari tak budu referovat dál.
Nahoře pod deklíkem převodovky je pouze silnější papírové těsnění jinak nikde nic není a ani uvnitř není žádná podložka ani nic jiného.
Kurva jakej deklík? Víko převodovky?
Ano, napsal jsem to špatně. Víko převodovky. Deklik mě napadl, protože to je menší než dopisní obálka.
Vule se vymezí těmi víky co jsou z boku .
Už máš vydělanou osu kol a šnekový kolo?
Zatim ne.
Ne, zatim je to jako celek na kbelíku a probíhá čištění šasi stroje od toho bordelu co tam nechal předchozí majitel.
Ne, zatim je to jako celek na kbelíku a probíhá čištění šasi stroje od toho bordelu co tam nechal předchozí majitel.
Já teď trochu odběhnu od tématu vymezení vůle.
Hypoidní olej není nutný jen pro DSK-317, ale pro všechny převodovky kde je šnek. Jak to dopadne, když se nepoužije, je vidět dost dobře tady https://moje.vari.cz/41443-kdo-nemaze/
Já používám olej Mogul Trans 80W-90H. Protože mám víc strojů, kde je potřeba, beru ho v 10l kanystru. Když někdo chce litr a nemůže sehnat, posílám ho do AutoKelly.
Tajfun je v kurzu, proto si drží cenu. Je po něm poptávka. Ten svůj mám také koupený z druhé ruky. Stal o něco míň než půlka nového. Občas se najde něco k Vari za rozumnou cenu, ale je to hned pryč.
Dneska jsem dosekl zbytek zahrady, táta s křoviňákem dorazil zbytek, kde se nedá vjet. Tajdun je super pomocník, spokojenost
Hypoidní olej není nutný jen pro DSK-317, ale pro všechny převodovky kde je šnek. Jak to dopadne, když se nepoužije, je vidět dost dobře tady https://moje.vari.cz/41443-kdo-nemaze/
Já používám olej Mogul Trans 80W-90H. Protože mám víc strojů, kde je potřeba, beru ho v 10l kanystru. Když někdo chce litr a nemůže sehnat, posílám ho do AutoKelly.
Tajfun je v kurzu, proto si drží cenu. Je po něm poptávka. Ten svůj mám také koupený z druhé ruky. Stal o něco míň než půlka nového. Občas se najde něco k Vari za rozumnou cenu, ale je to hned pryč.
Dneska jsem dosekl zbytek zahrady, táta s křoviňákem dorazil zbytek, kde se nedá vjet. Tajdun je super pomocník, spokojenost
jeeee, v tom odkazu je foto kopie mého ozubeneho kola z převodovky.
S tím Tajfunem máš pravdu kolego a do Auto Kelly se zajedu podívat zda tam olej mají.
Taky jste si makli koukám. U mě tady celé odpoledne leje jako z konve.
S tím Tajfunem máš pravdu kolego a do Auto Kelly se zajedu podívat zda tam olej mají.
Taky jste si makli koukám. U mě tady celé odpoledne leje jako z konve.
Jako že je to tvoje foto a kolo?
Já moc dobře vím koho je fotka.
Ani to taková dřina nebyla, většinu udělal stroj, já jsem za ním jen chodil
https://www.autokelly.cz/Product/MG-186 ... 3;44303375 když není tak objednají, dá se dohledat i skladová dostupnost. Je tam rozdíl v ceně pro registrované, tak buď to vzít na někoho a nebo se zaregistrovat. Dá se najít určitě i levněji, nechci dělat reklamu Kelly, osobně tam nakupuju minimálně. Ale právě na ten olej tam lidi posílám, kolikrát je tam nejsnáze dostupný, obzvlášť na maloměstě.
DYKu, myslím že Honza_2 chtěl říci, že jeho kolo vypadá jako to z odkazu
https://www.autokelly.cz/Product/MG-186 ... 3;44303375 když není tak objednají, dá se dohledat i skladová dostupnost. Je tam rozdíl v ceně pro registrované, tak buď to vzít na někoho a nebo se zaregistrovat. Dá se najít určitě i levněji, nechci dělat reklamu Kelly, osobně tam nakupuju minimálně. Ale právě na ten olej tam lidi posílám, kolikrát je tam nejsnáze dostupný, obzvlášť na maloměstě.
DYKu, myslím že Honza_2 chtěl říci, že jeho kolo vypadá jako to z odkazu