Kubota

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Latrele

Re: Kubota

#1846 Nový příspěvek od Latrele »

Vladimír2 píše:...ta páčka je mikroredukce pojezdu .
Možná jsem trochu natvrdlý, ale k čemu slouží?

Vladimír2

#1847 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...k čemu to slouží nevím , jen odhaduji , třeba nějaká rýhovací fréza . Ty jsi se ale ptal , na co ta páčka je . Tak ji zapni do předu a zařaď rychlost , nejlíp 3. , abys poznal ,že traktor vůbec jede .

Obrázek Obrázek

...a tu máš tabulku přibližných rychlostí se všemi redukcemi . Pokud neumíš Japonsky , tak do poloviny je to v Km/h pak v m/h a zbytek jsou otáčky PTO

Obrázek

Latrele

#1848 Nový příspěvek od Latrele »

Latrele píše:
Vladimír2 píše:...ta páčka je mikroredukce pojezdu .
Možná jsem trochu natvrdlý, ale k čemu slouží?
Beru zpět, už jsem to vyzkoušel.
Děkuji

Slávek55

#1849 Nový příspěvek od Slávek55 »

Vladimír2 píše mikroredukce pojezdu-v česku se spíše vžil název-plazivé redukce.Před převodovky traktoru je ještě vloženo jedno soukolí do pomala,které velmi spomaluje rychlost traktoru.U Japonců se to používá pro traktory,které slouží k sázení rýže.Většinou tyto traktory mají najeto málo MTH a jsou dost zachovalé,pokud byly provozovány pouze v sazeči.I traktory ZETOR vyrábí u některých typů plazivé převody.Většinou se používají v lese při sadbě stromků a ve velkých zahradnictvích k sázení a sběru plodin.

RoKur

#1850 Nový příspěvek od RoKur »

A někteří japonci mají redukční převodovku se čtyřmi a více stupni. Potom si v kombinaci se 4 stupňovou hlavní převodovkou můžete namixovat libovolnou rychlost od plazivé po maximální.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Vladimír2

#1851 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...k sázení rýže se redukce určitě nepoužívají , sázení je docela fofr .

ladiki

#1852 Nový příspěvek od ladiki »

jestli mám správné info, tak ta b1-17 má jen jednu "hlavní" redukci (želva-zajíc) a proto tady ta další redukční páčka. Zatímco jiné stroje to mají i jak píše RoKur...

Slávek55

#1853 Nový příspěvek od Slávek55 »

Vladimíre,ty naše traktory jsou staré již téměř 25 let,a v té době se sázela rýže jinak než na tvém videu.Viděl jsem videa ze sadby rýže i stromků,kde obsluha ručně vsunuje sazenice do sázecího mechanizmu sazeče.Proto ta nutnost plazivých redukcí.To,že modernější traktory již mají převody uspořádané jinak je fakt,a každý traktor je dnes z výroby zpřevodovaný pro jeho využití. Dotaz zněl,k čemu se tyto pomalé převody používají,tak jsem odpověděl to,co jsem se o tomto dočetl a vyslechl.Sám mám tyto plazivé radukce na svém traktoru,proto i mě samotného použití těchto zajímá.

Vladimír2

#1854 Nový příspěvek od Vladimír2 »

:friends: ...Slávku , Ty tvrdíš jedno a já druhé . Přece se nebudeme přít . Já jsem dal video ze sázení rýže , kde se jezdí poměrně rychle . A našel jsem další videa . Spíš bych se přikláněl k nějakému sazeči zeleniny , kde se rostlinky vkládají ručně . A ještě k tomu stáří , ta moje Gejša už bude mít 40 roků a přes to má dvě redukce a třírychlostní PTO .

Vladimír2

#1855 Nový příspěvek od Vladimír2 »

...třeba tu je vidět využití mikropojezdu , nebo chcete - li plazivé rychlosti .

ladiki

#1856 Nový příspěvek od ladiki »

tak mi to nedalo, překládal jsem manuál pro B1-17 a tam k té mikropřevodce píší, že převody jsou určeny pro místa, kdy je třeba pomalé rychlosti traktoru a to....práce pod větvemi stromů, kdy obsluha se na traktor nevleze a jde vedle něj...nakládání do auta na korbu pickupu atd....
vzhledem k faktu, že Kubota v této mikro převodce moc nepokračovala jde holt o slepou vývojovou větěv,,,stejně jako např, Kubota GT-3 GT-5......
Proto si myslím, že tuto páčku na jiných Kubotách nenajdeteme a do hlavní redukční páky přibyla další redukce(obvykle tedy 3 stupně+reverz)
Ve většině japonských manuálů jsou ty naše strojky přímo spraženy jen s doporučenými rotavátory, na nic jiného se ty traktory do roku 2000 (odhad) nepoužívaly...
Naposledy upravil(a) ladiki dne čtv srp 15, 2019 11:02 pm, celkem upraveno 1 x.

oco13

#1857 Nový příspěvek od oco13 »

Tak ja ten mikropojazd využívam denne. Ak beriem náradie z dvora do dielne tak dám 1 redukovanú a pohodlne peši prejdem k dielni a otvorím si bránu aj dvere. 8) Ten pomalý pohyb velmi oceňujem.Ak by som ho nemal tak mi zdrhne pes do dediny. :typek:

RoKur

#1858 Nový příspěvek od RoKur »

Také toho slimáka často využívám, když po lese sbírám haluze. Ještě lepší kombinace této rychlosti je s hydraulickým řízením, kdy je použita pístnice na pohyb zatáčení. To pak drží směr nezávisle na tom, jestli přední kolo narazí na pařez, padlý kmen, balvan, nebo díru.
Micina si na volnoběh přede a pozvolna si sama jede krajem lesa. Já z lesa tahám haluze a skládám na vlek.

Přikládám video, kde mám zařazen nejnižší stupeň a překonávám padlý strom přes lesní cestu.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

Mira80
Kontaktovat uživatele:

#1859 Nový příspěvek od Mira80 »

kluci, nevíte, kde sehnat posilovač řízení? k celnaku by se hodil...
PF61, r.v. 1955, vyrobni cislo 0139
Rudla (brumla), r.v. neznamy,
Kubota B1402

ladiki

#1860 Nový příspěvek od ladiki »

4Rokur: taky ty plazivky dost používám, nakládání sena.....taky junior se na nich dost učil....na straé B1400 jsem měl jen želva/zajíc....tady mám už 3 stupně a využívám všechny... :) Micina pěkná, jako by vyjela s fabriky 8)

4Mira: musíš sehnat orstu+pístnici+to vše nějak celé nabastlit.......při dnešní nabíce japonců bych skoro řekl B1402 prodej a vem něo novějšího...

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“