Vari System
Moderátor: DYK
-
Re: Vari System
No jo, doba, kdy byly tyhle motory byly komplet vyrobený u nás, je nenávrtaně pryč. Bohužel to vypadá, že kvalita je ta tam, laciná výroba v Číně dělá svoje. Dřív ty karbce makaly roky bez jedinýho problému. Maximálně se vyčistila tryska a jelo se dál.
Tak to berou asi všichni tam BBT Small Engine Parts made in Taiwan dneska koupený u Kerharta v Černilově za 69,-
tady ma kohoutky za dve ceny jedny za 64a druhy za 120 kc každý sou od jiného výrobce prej skusenost snima nemam
Zdravím,u 1447 DV r.v. 98 mi netěsní asi 10 let plováková komora,je tam plastová černá,mám tam dat novou plastovou nebo je k mání i hliníková,samosebou nové těsnění.
Má ta netěsnost nějaký vliv na funkci ?
Díky
Má ta netěsnost nějaký vliv na funkci ?
Díky
Je to téma Vari systému tak se optám zde.
Koupil jsem přes inzerát starý Vari F-530 mulčovač s poškozeným pojezdem a na webu Vari jsem sice našel výkres - rozpad dílu stroje jako celku, ale potřebují zda někdo nemáte výkres hracího ústrojí - rozklad.jak to tam vypada a co je jak označené pro objednání dílu.
Myslím tím od hřídele motoru dolu a ten celý rozklad.
Hřídel, šnek atd. Děkuji.
Koupil jsem přes inzerát starý Vari F-530 mulčovač s poškozeným pojezdem a na webu Vari jsem sice našel výkres - rozpad dílu stroje jako celku, ale potřebují zda někdo nemáte výkres hracího ústrojí - rozklad.jak to tam vypada a co je jak označené pro objednání dílu.
Myslím tím od hřídele motoru dolu a ten celý rozklad.
Hřídel, šnek atd. Děkuji.
"Rider XE 70, MF70 - už nejsou jen VARI."
.................................................................
"Vari 2T-aktuální stroj "
Ahoj, nevím kde přesně jsi hledal, jestli jen v návodech a díval se do PDF a nebo jsi byl na stránkách Katalogu ND. Tam je potřeba se proklikat do podsestavy, kterou chceš Nevím jaké F-530 máš, ale pro příklad přikládám odkaz: https://katalognd.vari.cz/nahradni-dily ... rie-22746/
A nakonec možná zjistí, že je k dispozici jen celá převodovka
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Koukal jsem tam na podobný nakres co dal kolega Proximák.
Snažím se definovat model stroje,protože Vari ma vice variant.
Zatím se snažím najít a stáhnout návod na muj model.
Vari je prostě super.
Na boku stroje je tento štítek.
Je to mulčovač co ma vepředu 1otočné kolo.
Snažím se definovat model stroje,protože Vari ma vice variant.
Zatím se snažím najít a stáhnout návod na muj model.
Vari je prostě super.
Na boku stroje je tento štítek.
Je to mulčovač co ma vepředu 1otočné kolo.
Na první fotce je foto štítku s číslem výrobku 4203. Ten rozpad co jsem posílal výše, je právě na tento stroj. Návod by to měl být z této stránky https://www.vari.cz/rady-a-navody/navod ... v/art:628/ pro F-530(2006).
Zkus si poptat díly co potřebuješ, ale aby jsi nedopadl jak píše DYK. A počítej, že oprava nebude nic laciného, pokud bude něco se šnekem a nebo šnekovým kolem. Předchozí majitel věděl, proč stroj dává pryč. Protože na BDR-600.4 je obdobná převodovka, napadá mě, jestli jen není špatně seřízená spojka?
Zkus si poptat díly co potřebuješ, ale aby jsi nedopadl jak píše DYK. A počítej, že oprava nebude nic laciného, pokud bude něco se šnekem a nebo šnekovým kolem. Předchozí majitel věděl, proč stroj dává pryč. Protože na BDR-600.4 je obdobná převodovka, napadá mě, jestli jen není špatně seřízená spojka?
S tou spojkou se snažím najít kde tam na stroji je a kde a jak se ovládá. Zatím projíždím tebou zaslané informace.
Šel bych na to mrknout osobně,ale stroj je v garáží o 5km dál.
Edit.: děkuji za pomoc. Podle zadaní označení stroje co jsi mi zaslal pro F-530(2006) do vyhledávače to je tento model.
Šel bych na to mrknout osobně,ale stroj je v garáží o 5km dál.
Edit.: děkuji za pomoc. Podle zadaní označení stroje co jsi mi zaslal pro F-530(2006) do vyhledávače to je tento model.
Tak jsem definoval závadu Mulčovače F530 koupeného přes internet na inzerát.
Paní původní majitelka měla pravdu s poruchou pojezdu stroje.
Začal jsem stroj rozdělavat a výsledek je tento.:
A samozřejmě bez oleje a jeden šroub na převodovce byl jiný, takže to měl někdo rozdělané a ani nenalil olej zpět.
Paní původní majitelka měla pravdu s poruchou pojezdu stroje.
Začal jsem stroj rozdělavat a výsledek je tento.:
A samozřejmě bez oleje a jeden šroub na převodovce byl jiný, takže to měl někdo rozdělané a ani nenalil olej zpět.
Podle mne to prošlo rukama místních odborníků, zjistili "poruchu pojezdu" a tak tam už ani olej nevraceli.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
-
Tak tohle je učebnicovej příklad krásně smetenýho šnekovýho kola. Snad oprava nebude tak drahá, tyhle převodovky jsou pěkně mastná záležitost. Tady se u původních majitelů asi moc údržba neřešila.
Máte oba pravdu.
Nějaký vesnický rádoby opravář to musel mít rozdělené protože tam není olej a šrouby nebyli dotažené.
To by paní předchozí majitelka nevěděla o ozubenem kole o kterém se podřekla při předání peněz.
Na půl pusy řekla, "snad to nebude to kolo dole v pohonu".
Nemohla o kole vědět pokud by ji to někdo neřekl.
Kolo jsem se dotázal přímo ve Vari a můj dotaz přeposlaly na jinou firmu a z té mi odepsali, že kolo nemají skladem a nemají ho ani ve Vari,ale do 3-4 týdnu by ho sehnali.
Tak jsem ho objednal.. je to totožné kolo co se dává do DSK316.1 a cena je 2090,- kč.
Nějaký vesnický rádoby opravář to musel mít rozdělené protože tam není olej a šrouby nebyli dotažené.
To by paní předchozí majitelka nevěděla o ozubenem kole o kterém se podřekla při předání peněz.
Na půl pusy řekla, "snad to nebude to kolo dole v pohonu".
Nemohla o kole vědět pokud by ji to někdo neřekl.
Kolo jsem se dotázal přímo ve Vari a můj dotaz přeposlaly na jinou firmu a z té mi odepsali, že kolo nemají skladem a nemají ho ani ve Vari,ale do 3-4 týdnu by ho sehnali.
Tak jsem ho objednal.. je to totožné kolo co se dává do DSK316.1 a cena je 2090,- kč.
Paní majitelka dobře věděla... Dost dobře si nedovedu představit, co s tím museli provádět, že to kolo takhle ometli. U naší BDR-600.4 se ze začátku vůbec neměnil olej. S tím jsem začal já až po tom, co jsem ji dostal pod palec. Minimálně 6 let nikdo olej neměnil a to ročně nasekla minimálně 6000m2. Teď olej měním co dva roky a kolo při pohledu přes olejovou zátku vypadá naprosto v pořádku.
Dneska jsem vytáhl Tajfuna
Dneska jsem vytáhl Tajfuna