Vodní čerpadlo na náhon traktoru
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Vodní čerpadlo na náhon traktoru
není to ze slezi
00prd litrů je tedy asi těch 65l/min. Jasně neni to na tahání jímky, ale na zalévání zasazených stromků by to stačit mohlo ne? Zvláště pokud stávající technologie práce jsou barely + kýble a vlastní ruce. Letos mi třetina zasazených stromků suchem zaschla a je třeba to nějak pořešit. Protože jinak je to práce na ... Vidina, že bych dojel k pasece, natáhl hadici a jen chodil mě prostě láká A udělat to jen z toho, co leží doma, ještě vícITS píše:Podle obrázku je to z postřikovače. Čerpadlo je pístové (nebo membránové) a má dva sací a dva výtlačné ventily, které mohou být slepené, zarezlé, zteřelé nebo popraskané - podle toho jak jsou udělané. Bude to dávat OOprd litrů a v klobouku je membrána pro vyrovnání pulzů od pístů. Membrána je tlačena vzduchem - je to "expanzomat". A také může být po smrti. Ventilkem se plní vzduch nad membránu.
Pokud bude čerpadlo funkční, musí se vzduch tím ventilkem natlakovat na nějakou hodnotu? Hledal jsem na netu k tomu čerpadlu nějaký rozkres nebo návod, ale nenašel jsem...
Pro tvé použití se na nějaký vzduch můžeš vykašlat. Pojede to i bez něj. Horší je, jak je řešené jištění tlaku. Pokud tam není přepouštění,pak by se muselo vyrobit třeba pojišťovákem ( jak je u expanzky). Protože pokud čerpadlo pojede, tak tlačí stále a ucpat, tak jako odstředivé čerpadlo, to nejde.
-
- Kontaktovat uživatele:
u zalejvání nepotřebuješ pravidelnej průtok, takže ten "expanzomat" nemusíš vůbec použít. Pokud je v prdeli, zaslepit, vyhodit atd.
edit: druhej
pojišťovák z topení je choulostivej na bordel, ale trošičku propouštění se asi neposere, bude se to vracet do nádrže...
edit: druhej
pojišťovák z topení je choulostivej na bordel, ale trošičku propouštění se asi neposere, bude se to vracet do nádrže...
Mohl by si třeba vyrobit "peristaltický pojišťovák" - tedy hadici skříplou pružinou.
Montovat z toho, co je doma, je fajn. Ale každopádně než začneš svařovat nějaký držák a tak podobně, tak to čerpadlo vyzkoušej. Jednoduchou ruční kliku a točit. Musí pumpovat za každých otáček a hned se pozná, v jakém stavu jsou ty čtyři ventily a jestli má cenu pokračovat dál. Mohou být slepené a pak bys musel ty trubky odšroubovat a pokusit se to rozhýbat.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Tak je hotovo
Test funkčnosti proběhl také k mé spokojenosti. Nasátí vody natrvalo ani půl minuty. Nová ucpávka dobře drží.
Test funkčnosti proběhl také k mé spokojenosti. Nasátí vody natrvalo ani půl minuty. Nová ucpávka dobře drží.
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
https://brendak2.rajce.idnes.cz/Videa/838546985
Jenže vývodová hřídel házela , tak se to předělalo.
https://brendak2.rajce.idnes.cz/Videa/853572748
Jenže vývodová hřídel házela , tak se to předělalo.
https://brendak2.rajce.idnes.cz/Videa/853572748