MINI 070, 075
Re: MINI 070, 075
No to bude nadhera.
Tak at se vse podari. To to prokoukne. Traktor jako ze skatulky. Drzim palce
Ja vcera skoro rodil, ale nakonec se podarilo. Stahoval jsem z hridele stareho motoru hardy spojku. Behem zitrka snad dorazi novy motor, tak to konecne vypukne. Jak je nemam oba u sebe, tak ani nevim, jak to pujde prohodit a sladit. V hlave kupa otazniku, ale snad se zadari. Vsak to znate (kapotaz, ovladani plynu, ne uplne stejna delka hridele, elektrika, palivo, no ufff...)
Mejte se
Lada
Zdar Tvoji práci Blesku007, watáž LED ve světle nevím,je jich šest, každá má svoji malou parabolku . Vidím z fotek, že se Ti práce dost pěkně podařila, tak ať se daří i nadále.
MT8-070MINI motor BS11Hp I/C 1992
MFD-019 motor BS5Hp 1994
MFD-019 motor BS5Hp 1994
-
- Kontaktovat uživatele:
Texi: ahoj a díky. Formička z tvého blatníku byla bezva, ale jinak mi to jde jako psovi pastva Tmelení polyesterem ve 30 stupních je fakt lahůdka, rozmícháš, 2x-3x naneseš a je to tvdrý jako šutr a laminát nebyl o moc lepší.
Vzhledem k tomu že kastle byla totálně dobitá ze všech stran, tak jsem se na tom fakt vyřádil.
Takto to vypadalo před rekonstrukcí:
Takto nahrubo zalaminované:
Čau a rukám klid
Vzhledem k tomu že kastle byla totálně dobitá ze všech stran, tak jsem se na tom fakt vyřádil.
Takto to vypadalo před rekonstrukcí:
Takto nahrubo zalaminované:
Čau a rukám klid
To muselo být náročné
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Čím jsem starší, jsou jsou moje hračky dražší.
Mt8-70 MINI
2xFortschritt E931.50 + jeden předělaný na 4takt, zahradní rider MTD Gartenmobil 8/760 HA
Tak motor je doma. Vypada dobre a slape primo skvele. Jen se nyni prokousavam a lamu si hlavu s tim, zda nicit kapotaz a do jake miry ji poskodit, ci nikoli. Dost mi u 75.1 diky ramu prekazi jak saci filtr, tak i vyfuk. A hloda mne v hlave myslenka....
Zda nesundat sani a nenandat takovy ten Tuningovy filtr (velka uspora mista) a vyfuk nehodit za motor jako byl u stareho BS. Ciste uriznout a navarit kolinko, kus trubky, atd...
Nemate s tim nekdo jiz nejakou zkusenost. Proste se mi nechce tolik poskodit puvodni kapotaz a mit tam ty dve hnusny krabice...
https://youtu.be/uGT0A-zm2lw
Diky moc Lada
Zda nesundat sani a nenandat takovy ten Tuningovy filtr (velka uspora mista) a vyfuk nehodit za motor jako byl u stareho BS. Ciste uriznout a navarit kolinko, kus trubky, atd...
Nemate s tim nekdo jiz nejakou zkusenost. Proste se mi nechce tolik poskodit puvodni kapotaz a mit tam ty dve hnusny krabice...
https://youtu.be/uGT0A-zm2lw
Diky moc Lada
Moje zkušenosti s vyměnou motoru, úpravou filtru a výfuku jsou tady:
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=4215
Video zde:
https://youtu.be/irsY0DkSHNQ
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=4215
Video zde:
https://youtu.be/irsY0DkSHNQ
Yanmar Fv230D
Mt8-70 MINI
Mt8-70 MINI
Ten german motor je na pohled stejný jako 390 honda. Honda mě pasovala do 070 s jedinou úpravou příruby na 25MM
LPS jaký BS motor máš,sháním na starý motor ten karburátor co měl na boku membránu. Koupil bych případně i celý motor.
dík Pepa
dík Pepa
Jj, mela by to byt cinska replika HONDY GX390. Zatim to vypada vse OK. Mne priruba sedla protoze jsem si uz bral motor s 25,4mm hrideli. Jen mam ted trosku dilema co s plynem? Kam to ovladani lankem dat? Na paku regulatoru a tim nechat moznost ovladat si motor otacky sam a nebo na paku karburatoru a tedy ridit otacky naprimo? Dale jsem musel sundat nadrz, lehce upravit sani a komplet predelat vyfuk. Bylo to jako pest na oko, ty dve sileny krabice....pepák píše:Ten german motor je na pohled stejný jako 390 honda. Honda mě pasovala do 070 s jedinou úpravou příruby na 25MM
Jinak, stary a puvodni motor byl BS I/C 11HP s tim dopravnim cerpadlem. Akorat jsem motor poslal clobrdovi na mrk, zda by nesel zgeneralkovat a ze bych kdyztak mel alespon zalozni. Pokud se nepodari, bych kdyztak dal vedet.
Lada
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ano daj to na páčku ako ma byt, je tam aj príprava, dierka na skrutku-lanko a prelis na upevnenie bowdenu. Ten zatazovy regulator je super vec.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
Jak se tady píše plyn je nutné dát na ovládací páku, protože pokuď ho dáš na karburátor můžeš ten motor přetočit.
Když nefunguje zátěžový regulátor motor se roztočí i do 5-6 tis. otáček.Standartně motor pří max ot. 3600 běží na cca 1/4
otevření klapky a zbytek je pro dodržení nastavených otáček při zatížení.Když použiješ původní ovladač plynu s lankem musíš na
páku regulace dát vratnou pružinu. Já tam dal ovladač plynu ze sekačky kde místo lanka je struna a tou můžeš táhnout i tlačit
Dik za odpověď ohledně motoru.
Pepa
Když nefunguje zátěžový regulátor motor se roztočí i do 5-6 tis. otáček.Standartně motor pří max ot. 3600 běží na cca 1/4
otevření klapky a zbytek je pro dodržení nastavených otáček při zatížení.Když použiješ původní ovladač plynu s lankem musíš na
páku regulace dát vratnou pružinu. Já tam dal ovladač plynu ze sekačky kde místo lanka je struna a tou můžeš táhnout i tlačit
Pepa
Myslel jsem si to tak. Diky moc.pepák píše:Jak se tady píše plyn je nutné dát na ovládací páku, protože pokuď ho dáš na karburátor můžeš ten motor přetočit.
Pepa
Jeste musim dopoladit nejak vedeni benzinu a napojeni na karbec. Nechal jsem totiz puvodni nadrz miniho a je to jen tak tak s hladinou. Nejhorsi je, ze maji kluci jedny cinsky napojeni na hadicku na karbci jeste otocene nahoru (logicky k puvodni motorove nadrzi). Tedy jde zbytecne hadicka jeste do kopce. Nemate nekdo predstavu, zda se to necha otocit? Nedela to na mne dojem, ze jo, a nerad bych to ulomil. Tedy nyni cca 2 litry paliva jsou v nadrzi nepouzitelne. Dnes naliji plnou nadrz a bude ostry start. Vcera do noci jsem si jeste hral s nasazenim hardy spojky a jejim dotazeni a vyrovnani. Stejne se mi moc nedalo uplne dle mne dopoladit. Snad drobne nepresnosti vezme a ustoji. Pokud jsem nechal volne motor na zakladne a otacel s hrideli, mel snahu se lehce pohybovat do stran. Tak jak ho nova spojka jakoby osove vynasela. No, nemam z toho dobry pocit, snad to sedne. Jak musi byt hodne stazeni ci povolena?
Diky a at Vam to vsem super vrci
Lada
Zdravím.chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti s hardy spojkou od prevodovky, vlaní som dal novú, tento rok na jar pri kontrole som zistil, že je celkom rozťahaná, takže som kúpil novú traktorík, spravil okolo 25Mth a dnes som zistil, že je úplne zničená. Ako je to u Vás, už som s toho bezradný.
Zdravím, po daľšom skúmaní som zistil, že diera v strede kardana je celá oválová a pravdepodobne kardanom hádže do bokov a tým zničí hardy spojku. Chcel by som tú dieru vyvariť a znova odvŕtať, neviete aký priemer stredových dier z čela kardanu má byť od motora a od spojky? Za pomoc vopred ďakujem.janko.ch píše:Zdravím.chcem sa spýtať, aké máte skúsenosti s hardy spojkou od prevodovky, vlaní som dal novú, tento rok na jar pri kontrole som zistil, že je celkom rozťahaná, takže som kúpil novú traktorík, spravil okolo 25Mth a dnes som zistil, že je úplne zničená. Ako je to u Vás, už som s toho bezradný.