Soustruh S28 Žebrák

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Britt

Re: Soustruh S28 Žebrák

#346 Nový příspěvek od Britt »

Víťo, Bomar je už jiná liga a já bych rád něco na nožičkách, abych se nemusel hrbatit. Koukám po Pilousech, ale ne žádnou krávu.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

ota

#347 Nový příspěvek od ota »

Jardo řežu na několika pásovkách. Jednou v bývalé firmě se přišel zeptat pan šéf, která pila podle mě je nejlepší. No tak jsem mu vypovídal o každé nějaké plusy i mínusy. A on že hm, tak já si to dám dohromady a tu s nejvíc mínusama dáme pryč. Já myslel ale, že chce ještě přikoupit další a ptá se jakou.
Každá pila má svoje. Na Pilouse budeš muset zase všechno zvedat. No když mi dovlečou 80 tyč třeba 2m dlouhou, jsem rád, že mám ,,přízemní pásovku".
Nejlíp by Jsi měl si oprubovat víc zgarbů. Hned by Jsi měl rozhled která by byla do ruky a hlavně nezabírala půl dílny. V Kolíně byly Casto pily a to bylo řezáníčko. Ale pila jak 4 skříně velká. Ani by mi neprošla vratama. Tenkrát ji nabízeli za 80 000 Kč. Koupili zase Casto ale novou a ještě větší prořez, tuším 400 mm.

Britt

#348 Nový příspěvek od Britt »

Oto, 90% materiálu si nechávám nařezat u prodejce a nejdelší kus tu mám metrovku průměr 40. Tu upíchnu jako prd, ale ta 75 mi už dala zabrat.

Pavel

#349 Nový příspěvek od Pavel »

tak kup za litr hopsalku

ota

#350 Nový příspěvek od ota »

Tady máš jednu frézku za pěknou Kačku a malou. Jen ta dělička na stole má cenu půlky mašiny. Ale myslím, že je už zamluvená, jestli ne prodaná. 8) https://www.sbazar.cz/pospisil.hodinar/ ... -frezka-cz

Britt

#351 Nový příspěvek od Britt »

Já na ní koukal a pán mi řekl, že kdo příjde první, toho bude a rezervace nedělá ani když pošlu zálohu. Nechce se mi letět takovou dálku a zjistit že už je fuč.

ota

#352 Nový příspěvek od ota »

Další malá frézka ,,plove" po bazoši. Je to Boleslav, ale za tu chce už víc. Myslím, že už jsem ji podle těch barviček na bazoši viděl plavat dříve. :)
Teď zrovínka ne Tebe myslím, pižlám si na pásovce čtyřhránky a na soustruhu je hnedle opracovávám. Tedy postupně budu opracovávat, mám už od tuhle řízlou zásobu u soustruhu.

Britt

#353 Nový příspěvek od Britt »

Ta je moc vysoká a nevešla by se mi do dílny. Prodává ji ten maník, co mám od něho soustruh.

Já si po chvilkách předělávám brusku na ten diamanotvý kotouč. Nový kryt ze silněšího materiálu, pořádnou podložku pod kotouč a 4 osou naklápěcí příložku. Dneska jsem to chtěl dorazit, ale nic z toho nebude. Bolí mě záda a asi budu muset odpoledne do práce.

ota

#354 Nový příspěvek od ota »

Já jsem jednou trefil tu brusku docela kauf. Litinová zgarba někde kolem války vyrobená, celkem malá skladná. Ale tuhá slušně. Akorát by chtěla dát ložiska. Trochu předělat ty flančny. Kotouč mi lehce hází. Na jedné straně mám klasiku šedej a na druhé diamant. Bacha na ně. Není na to každej. Když jsem scháněl ten na vybrušování lamače na špony tak jsem volal do firmy co to dělají. Vzala to ženská a já už koulel vočima, tak ta bude vědět kuloví! Jo hochu vedle, kam se kdo sere jak to měla zmáklí! No musel jsem nahlásit asi 10 věcí co od toho chci. Pak mi udělali kotouč na míru. Ale střední hrubost. Bere jedna báseň. Vyšel přez 2000 Kč. Ale nelituju. Jak jsem ho nasadil na trn do N1 tak tam je. Nehází, nevybruje a bere parádně.
Jednou jsem na burze šel kolem starýho strejka a on tam na stolku taky že diamanťáky. Ptám se na co jsou. A dědko spustil jako magneťák nedal se skoro zastavit. No chtěl 500 Kč tuším za kus. Samo že už krapet jetej. Ale mladej s ním si pobrousíš že budeš mít fousy až na podlahu, aby ti je náhodou nenamotal na sebe! Kurva dědek ukecanej, jeden jsem si tedy vzal. No je to jemnej kotouč, jak lapovací. To vůbec neberalo. Asi by chtěl i oživit. Pak jsem sehnal do téhle brusky Ruskej kotouč a ten tam mám mrtě roků. Jde pěkně.
No záleží co s tím budeš olizovat. Samo že destičky, ale chce to tak střední hrubost. U toho jemnýho by jeden porodil a u hrubýho to občas ošťipuje hranku.

Britt

#355 Nový příspěvek od Britt »

Oto, s tou babou jsem to měl naprosto stejné jako ty. Vyslýchala mě jak malýho parchantíka, na co to mám, jaký průměr kotouče, kolik otáček má bruska, jaká je tam hřídel... Chci to mít na Radeco a sk plátky, tak mi navrhla že udělají kombinovaný kotouč. Z čela mám na Radeco a z boku na SK. Na broušení destiček se můžu vyprdnout, když mě jedna stojí 50 Kč přes bazar. Ale stejně je v nich obrovský rozdíl, když porovnám ty, co jsem koupil společně s noži a ty na bazaru. Oboje mají stejné značení a přece berou každý jinak. Ty originál koupené dělají povrch jako zrcadlo a ty bazarové dělají mnohem hrubší povrch na stejném materiálu. Ještě větší rozdíl je na upichováku. Vrazil jsem tam nejprve bazarový plátek a když jsem ho máznul během upichování, přestal brát a jen se po tom klouzal, pak najednou ric a vlítnul do materiálu a rupnul. Originál destička bere pořád stejně a je strašně hladová. Na automatovce 11523 špona 0,5mm a mašina jede naprosto hladce a bez odporu. Ta bazarová ani omylem.

spacpe

#356 Nový příspěvek od spacpe »

zdravim mistni soustruzniky,mel bych na vas dotaz, neofotil by me nekdo stitky na soustruhu ? aby se podle toho daly vyrobit, na mim stroji chybi. A jeste jak drzi lampa a jak je vedeny chlazeni vod cerpadla? Predem dekuji.

Čárls

#357 Nový příspěvek od Čárls »

Manual se vším co asi potřebuješ http://stachura.cz/novy/data/soustruhS28.rar
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#358 Nový příspěvek od ota »

Já to blbě napsal. Samo že nemá cenu brousit destičku tu výměnnou. Myslel jsem destičku v letovaném plátku.
Občas si ostřím i ty výměnné. Jak dělám panty, potřebuju velký radius. Je to přerušovanej řez přez 4 hran. A když dám funglovku destičku, vyzkoušeno jakoukoli, tak to hodně drnčí. Jednou jsem ji zkusil tupou naostřit a běželo to lepší. Tak mám v krabičce pár naostřenejch CNMG a těma to jedu. Hrozně záleží na matroši. Teď jsem tam strčil nůž místo CNMG s destičkou držák s DNMG slušnej špalek a velkým radiusem na špičce jedu to tím. Dneska jsem tu našel pár kusů z materiálu taženýho za studena. Jinak jedu z taženýho za tepla. No a pustím do toho kudlu a parádička, žádné drncání. Ale zase WNMG dokončovací nůž dělá hrubej povrch. Oproti tomu druhýmu, za tepla vácovanýmu, tam to dělá pěknej čistej povrch.
Každý má svoje, však to víš.

Čárls

#359 Nový příspěvek od Čárls »

Na 4 hrany brousím radeko 25x25 velkej žlab a abych se dostal pod 4 hran na čistý průměr ale nedělám seriovky jen sem tam 1 až 5 kusů a v hodinovce
Tak že v klídku a pohodě malý točky a posuv aby neklapaly kola v převodovce a nortonce pak jedu na čisto na vyšší točky a VBD
Máš plnou pravdu hrozně záleží na matroši 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

ota

#360 Nový příspěvek od ota »

No já jedu serii. Teď tedy menší, třeba 100 ks. Záleží, kdy si vzpomene šéf a ježiši ty nemáš ještě tyhle hřídele hotoví? Tak se na panty vyprdni a dělej hřídele. No a pak se vrátím zase někdy k pantům. Myslím si, že jsem jich za tu dobu už tak ke 3000 ks vyrobil. Na každý dveře kontejneru jsou 3 ks, na velký 4 ks. Některej kontejner má i 10tery dveře. Jsou i extremy s 16tery dveřma. No a tam to pak ubejvá.
Jedu to z 25x25 mm čtyřhranu. Celková délka je 180 mm. V 80 mm je to stočený na průměr 12,75 mm. Z toho čela průměru je dost velké sražení na 45°. Aby když dveře někdo vysadí je tam pak zase lehčeji trefil. Dřív jsem do toho čtyřhranu ještě vrtal díry a dělal závity M 10. Ale už se od toho upustilo a vaří se tam těleso pantu natvrdo. Prej je to rychlejší.
Tady jsem našel nějakej obrázek toho verku co dělám. Tady mají ještě závity.
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“