Soustruh S28 Žebrák

soustruhy, frézky a další stroje

Moderátoři: rezis, Leo

Zpráva
Autor
Britt

Re: Soustruh S28 Žebrák

#301 Nový příspěvek od Britt »

Se dřevem je to stejný. Nemám takovou pilu, abych to přesně nařezal a srát se se šroubováním nebo lepením... Truhlářskej mi to neudělá, protože absolutně nestíhá.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.

Čárls

#302 Nový příspěvek od Čárls »

No tak pak jedině na sběrák a vybrat šuplata ze skříní co se tam budou válet a podle nich kostru Nic jiného už není co by bylo lacnější :(
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Britt

#303 Nový příspěvek od Britt »

Nejde ani tak o láci, ale o praktičnost. Budu doufat že něco vyplave na bazarech.

stanik84

#304 Nový příspěvek od stanik84 »

Zkusím se ti zeptat. Nedávno mi kámoš, když šel do práce, posílal fotku s odprodejem ponků na vrátnici. Vypadaly pěkně. Různý typy. Je to v Písku. Pokud máš teda zájem. Já už to nemám kam dávat, tak jsem to neřešil. Cenu nevím. Dělám teď místo na dvě brusky (na kulato a na vrtáky) a budou další dvě (BPH 20 a BPV 300x1500) .

kenybz

#305 Nový příspěvek od kenybz »

brite neříkej že nesvaříš k sobě pár plechů?¨šuplíky jsem nechal napálit jednotlivé plechy a pak dal k sobě a svařil nic není ohýbané
http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=5340

Britt

#306 Nový příspěvek od Britt »

Staníku, díky za nabídku, ale i když jsem byl v Písku na vojně, jet takovou dálku se mi fakt nechce.

Kenybz, to není blbej nápad s tím pálením. Musím zjistit, kdo v okolí by mi to udělal. 8)

stanik84

#307 Nový příspěvek od stanik84 »

To je kousek... Teď jsem byl týden v Pardubkách a zítra jedu do Zlína...

Kasárna už neexistujou... Já tam zase chodil na průmku...

kenybz

#308 Nový příspěvek od kenybz »

jestli máš cočko tak s tím se ty plechy svařují perfektně né že by to elektrodou nešlo ale musíš do toho klepnout a pak se ti ten šuplík z jednotlivých plechů zkácí ...
jo dělal jsem to tak že dno i zadní čelo je vsazené asi 3mm do ostatních plechů takže je to svařované zespodu, vzadu a u čílka taky ze zadu a sváry nejsou vidět...když je to napálené tak je to přesné jen to dáš k sobě bez mezer a vše je do pravého úhlu někde bych snad našel fotky z výroby fotky jsou i tu na fóru ...na boky dáš kuchyňské plnovýsuvy 50kg udrží není to na to že bys naplnil stůl soustružnickýma nožema až povrch to by měl šuplík několik metráků, ale nijak zvlášť to nešetřím první si uděláš šuplíky před svářením vyvrtaáš díry na plnovýsuvy a pak teprve nevaříš do rámu stolu boční vinkle na kterých jsou plnovýsuvy přišroubované jinak se to při kusové výrobě špatně počítá aby to sedělo, nekřížilo se a nedrhlo...
jak budeš mít namontované plnovýsuvy tak bacha na sprchu od flexy dokurví to výsuvy a i pár zrnek způsobí drhnutí...když jsou šuplíky zavřené v hotové skříni či stole můžeš klidně okolo brousit

Britt

#309 Nový příspěvek od Britt »

COčko nemám, ale dám to i eldou. Když si to naheftuješ, tak to jde dobře. Právě jsem musel skončit s nejtováním těch vinglíků do skříně, protože jsem zjistil že mám krátké ruce a jedna mi chybí. :vztek: Doktořice přijede až v 7 večer. Nařežu ty fochy a prdím na to. Už jsem po hodině práce zase mokrej jako myš. Ve sklepě je 27°C.

kenybz

#310 Nový příspěvek od kenybz »

tu máš fotky pro inspiraci ..27°C to je na sklep hodně a ještě vlhko v něm tož to by byl duch každý....
tak si to nějak zafixuješ aby se ti to při klepnutí nehlo jsou tam jen krátké sváry do cc2cm délky aby se to nezkroutilo
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Britt

#311 Nový příspěvek od Britt »

No kurva ty jsi hračička. 8) Jako desku máš kuchyňskou z lamina? O té uvažuji. Moc pěkné využití toho rohového prostoru a určitě se budu inspirovat.

kenybz

#312 Nový příspěvek od kenybz »

no co jsem sehnal to jsem použil a všechny místa jsou využité do posledního cm3
jednu šuplíkovou skříňku jsem měl tady na foto není ale je úplně v levo, pk skříňku s policemi a rozvírací křídla no a zbytek jsem naplácal kolem...boky jsou z osb a visí na nich brusné kotouče..využít se musí každý prostor...ta deska mě stála 300 nová nic levnějšího není utřeš to a je to čisté...na bordel a svařování je jiný ponk z levé strany jsou dvířka a po jejich otevření je přístup do regálků na materiál...
ještě k těm plnovýsuvům musíš to mít přesně udělané maximálně 1mm odchylka a když máš těch šuplíků víc nad sebou tak je to celkem porod ...protože jsem s tím dělal poprvé tak nakonec jsem u té ředu šuplíků nad sebou plnovýsuvy přivařil k rámu bo jsem si první navařil vinkle a už to nevycházelo přišroubovat. Dřevěnýma kínkama jsem rozepřel šuplíky a cočkem jednu stranu výsuvů přivařil na rám.
Pro to jsem psal že je lepší si to sestavit samostatně a pak vevářit rám.
Materiál stolu je jeklík 30x30x4mm silnostěný nohy jsou stavitelné bo poídlaha je bývalý chlév a je to vyspádované.
Vodorovná odchylka horní desky stolu je v celé délce 0,1mm :smich: vzal jsem na to strojní vodováhu jak jinak na foto je jen zednická
Naposledy upravil(a) kenybz dne pon črc 01, 2019 8:14 am, celkem upraveno 1 x.

Britt

#313 Nový příspěvek od Britt »

Máš to chytře vymyšlené, včetně toho uložení materiálu. Já to nemohu použít, protože mi tam bude stát ta plechová skříň, kterou právě tuním. Já mám jako dílnu takovou nudli 3,5x10 m. Z jedné strany ponk, z druhé soustruh a vrtačka... Na tancování to není, ale bude to stačit. Musí.

kenybz

#314 Nový příspěvek od kenybz »

to si uděláš podle sebe chtěl jsem jen ukázat že se dá každé místo uplně využít a je na každém jak se s tím popere v konkrétním prostoru...všechny skříňky mám na nohách dobře se u toho stojí nenamáháš si záda špatným postojem...i pila bruska na kotoučové pilky jsou asi 100mm od zemi na nohách abych to mohl popotáhnout paleťákem...pod takovým stolem můžeš naházet materiálu taky dost.
Trochu nevýhoda tékuchyňské desky jee, že je jen 60cm do hloubky to není nic moc pracovní plocha, ale do strojařské dílny stačí..na rozebírání něčeho většího na stole to prostě není..
zkus si zajet někde do prodejny s materiálem pro kuchyně a když se zeptáš určitě jim někde bude ležet deska s malou vadou za dobrou cenu
Naposledy upravil(a) kenybz dne pon črc 01, 2019 8:20 am, celkem upraveno 1 x.

Britt

#315 Nový příspěvek od Britt »

Já to tak beru. Víc hlav, víc rozumu. 8)

Odpovědět

Zpět na „Stroje a zařízení“