Česnek
Re: Česnek
Pesto z medvědího česneku jsme dělali na vysokoobratkovém mixeru,česnekové výhonky nakrátím na cca 5cm dlouhé kousky a naložím jako okurky(sladkokyselý nálev) ,výborné k masu,salámu i jako obloha k jídlu.
no nějak se s tím poperu
česnek mě osobně nedělá dobře na trávení, je to podobný jako s kořalkou, obojí prostě špatně
česnek mě osobně nedělá dobře na trávení, je to podobný jako s kořalkou, obojí prostě špatně
Já česnek miluju, ale poslední dobou mi začal dělat problémy, hlavně pokud si ho dám večer.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
to je asi bohužel věkem
Dokud jsem byl mladej a blbej, mohl jsem se přežrat česneku dle libosti a bez následků.
Po padesátce už musím vrstvu česneku na topince regulovat, jinak žaludek citelně prohlásí něco o blbcích a snaží se mne hrubě a násilně vychovávat ke střídmosti .
Naštěstí se to dá trochu oblbnout přidáním rozumné vrstvy tataráku, ta to neutralizuje...
Dokud jsem byl mladej a blbej, mohl jsem se přežrat česneku dle libosti a bez následků.
Po padesátce už musím vrstvu česneku na topince regulovat, jinak žaludek citelně prohlásí něco o blbcích a snaží se mne hrubě a násilně vychovávat ke střídmosti .
Naštěstí se to dá trochu oblbnout přidáním rozumné vrstvy tataráku, ta to neutralizuje...
Jak to,že pořád nemám co zaštipovat?Listy už jsou metr vysoký a na Pesto mě nezbyde materiál?
Asi nemas posadeny cesnak palicak ale nepalicak jeseny. Pockaj mesiac a rovno ho vykopes. Usetreny cas vyuzi inak.
Mám česnek z Ukrajiny a každý rok má perfektně nasazeno.
Nebo někdo udělal pesto za tebe,tak dej pozor ať ti ještě nepomůže se sklizní.
Až se jaro zeptá...no a co že už je,prostě nestíhám
Neudělal,hlídá Bóbik. Teprve začínají vyrůstat. Kurňa,snad nebudou listy dvoumetrové a v zemi potom nic.
To doteraz Tvojej pani nevadilo? Alebo si doteraz sa jej venoval ráno a zrazu máš chuť večer?Britt píše:Já česnek miluju, ale poslední dobou mi začal dělat problémy, hlavně pokud si ho dám večer.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
S množstvím česneku a přibývacími roky to tak je. Můj bejvalej švagr měl na zahrádce česneku jak pro rotu vojáků každej rok. Dokázali ho všechen sežrat sami. Občas donesla švagrová palici když už jsme doma neměli. No stroužkem by rozbil okno, jak byl pěknej. Švára si dával česnek uplně na všechno, dokonce i když jedl bábovku byl štont si postrouhat stroužek. Cosi po 55 roce začal klempírovat se žaludkem. Pochodil pár doktorů, hadici vrchem, spodem pro kontrolu. A pak mu nějakej starej doktor kdesi už v tramtárii povídal, nejíte něčeho přez míru? No přez míru asi ne, ale každej den sním hlavičku česneku, je to moc zdraví na všechno. No prej je to zdraví, ale tohle je už nezdraví hlavičku deně. Tak mu nakázal slevit se spotřebou tak na jeden stroužek deně. Švára celej špatnej, však je to tak zdraví a jen stroužek deně! No zkusím ubrat a uvidíme. Nakonec ještě trochu slevil, že stroužek na dva dni. Po pár dnech problémy s žaludkem odezněly. Pak povídal, asi jsem ho jedl fakt moc.
Já jsem taky mohl mít česnek i v buchtách a chutná mi dodnes, ale musím si ho dát nejdéle v poledne. Když si ho dám večer, je mi ouvej. Zrovna o víkendu jsem měl králíka na česneku a jaká to byla bašta. Česnek a cibule jsou základní ingradiencí do většiny jídel. Co taky už moc nemusím jsou kořeněná jídla. Myslím tím ty hubopaly, se kterými když vystydnou oholím i týdení strniště, jak jsou ostré.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
pomalu se to blíží
takže si lámu hlavu jak se skladováním, protože chci část použít na podzimní sázení a když jsem to před lety vrazil do suchý, ale teplý komory v bytě, tak to hodně rychle uschlo a scvrklo že z toho na podzim nebylo nic
jestli jsem dobře pochopil, u Kozáků na webu, tak na sklízení ideál 5 listů, což mám, kontrolní pinďourové se pomalu narovnávaj
uchovat v suchu, pod střechou - jak dlouho?
vytáhl jsem pár vzorků, velikost taková normální, něco menší, když jsem ho rozbalil a snědl stroužek, tak žádné pálení, čili to musí ještě dozrát
Česnek když chceš uskladnit musí pořad viset, v suchu a temnu, průvan mu prospíva. např stodola.
Spouchnutí česneku zapřičinuje druh roztoče.
Spouchnutí česneku zapřičinuje druh roztoče.
- Roman
- Kontaktovat uživatele:
Nedalo mi to a už sem vytáhl na zkoušku.Jak je krabička od sirek je Havran a ostatní je Karel IV
Jedno videjko se sázení UKsazečem
Jedno videjko se sázení UKsazečem
http://www.traktorista.estranky.cz
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995
Zetor 5718
domádo new holland TCE 45 r.v. 2009
motorobot PF 61 r.v. 1957
kultivátor MS 06 r.v. 1995