Když mě brali za vojáčka ..........a kam

"U zastřeleného kozla"

Moderátoři: rezis, Leo

Jak vzpomínáte na vojnu?

Vzpomínám rád
134
39%
Odstupem času rád
94
27%
nerad vzpomínám
10
3%
nebyl jsem ,už se nemusí
77
22%
Měl jsem modrou
29
8%

Celkem hlasů: 344

Zpráva
Autor
Killer Koly

Re: Když mě brali za vojáčka ..........a kam

#736 Nový příspěvek od Killer Koly »

mam pocit, ze jste slouzili v ruske armade :smich: zas az takovy vekovy rozdil to neni. podobne historky neznam ani z vypraveni meho otce (nar. 1951), puvodne motostrelce, potom pruzkumaka. pokud doslo k poruseni bezpecnosti, bralo se to dost vazne a obvykle to koncilo basou, v pripade lampasaku vyhazovem z armady.
vypravel mi jednu obdobnou historku na tema "soudruhu kapitane me to nestrili". po ostrych strelbach nasledovalo cviceni, dobyti nejake koty. na samopaly nasroubovali plynove nastavce a utocili. nastesti protivnik byl jen imaginarni. jeden z vojaku prestal strilet a jen masiroval dopredu. na otazku velitele proc nestrili, odpovedel, ze mu uletel nastavec. bylo jasne, ze mu ho urval projektil z ostre munice, kterou ten blbec nechal v zasobniku. velitel okamzite zastavil cviceni, vojaka dal zavrit za nedovolene ozbrojovani a cela rota byla bez vychazek. byly kvuli tomu i nejake vyhazovy a cely rocnik mel potom na strelnici desnou pakarnu presne podle predpisu
Ferda Mravenec, práce všeho druhu

Irčan

#737 Nový příspěvek od Irčan »

Asi jiné gang...
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin

hobr

#738 Nový příspěvek od hobr »

Ještě jsem si vzpomněl na "veselou" příhodu z útoku na Mimoni. Prováděl se útok - před námi jely tanky, my bigoši za nimi. Přišel rozkaz zalehnout a střílet na terče. Jenže z naší pozice nebylo nic vidět. Pořád řvaní střílejte, tak kamoš natáhl kulomet a pustil to do těch tanků před námi. Ostatní začali dělat totéž. Byla to krása, jak se svítící kulky odrážely od věží. Navečer po "akci" jsem šel za kamošem, který byl u těch tankánů. Jen mi řekl: "Ti debilové bigoši nám ostřelovali tanky". Škoda skoro žádná, jen jedno poziční světlo na věži a prostřílená nádrž na olej na blatníku....
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

Čárls

#739 Nový příspěvek od Čárls »

No u nás ztrata vostrýho rovnala s tejden v base v CHebu na brigádě Nic příjemného ale supraci měli vždy zásoby a hadejte kde :) O pejska v boudičce tam nikdo nevlez ani omylem všici to věděli a nikdo nic neřek Občas udělal starej vítr a vše ven tady na hromadu a byl zas klid Prostě věděl že z nás 90 lidí na rotě to nikdo nezneužije a než by nechal vojáka zavřít dostal prášek s mazlákem a sjel celou rotu
No byla to sranda ale s odstupem času tenkrát mi coby nováčkovi bdo smíchu nebylo Vechtr u roty noc a klid všechno klapalo až najednu někdo mimo příchody věděl sem že podporučík je venku ale nevěděl že chodí se psem a sapíkem misto škorpiona Stoj kdo tam heslo odpověď vše v pohodě Pak moje huba ještě je ten furťák venku okamžitě řev ty hajlíku ty zobáku atd. co si to dovoluješ
Vrchol tomu dal prapora výstrojář a starej froňták co šel se Svobodou druhý den na celou rotu Tak my jsme u vás furťáci a smích z kanclu Ty mě taky neser ja toho hajzlíka zničím
No měl sem to u něj posraný na dost dlouho Kdykoli sloužil vedoucího měl sem vechtra a po 6 hodinách hroznej vopruz přes den na věži čum si šest hodin na vochozu 3x3 m . :vysmech:

No jinak po vojně 4 na cvičení vždy do jičína k dělostřelcům No 100 152 kanony pokaždý vostrý střelby.
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

hobr

#740 Nový příspěvek od hobr »

Po prvních střelbách už měl každý (trochu chytřejší) pár "včelek" v zásobě. To se nedalo uhlídat. Já jsem nosil sebou hlavně do stráže, protože většinou si nějaký vůl vystřelil, nebo náboj ztratil a pak při vypáskování chybělo....
Stalo se, že se na praporu ztratily dvě malorážky. Vyhlášen "cikánský den" za přítomnosti kontrášů, před tím byly na chodbě postaveny 2 uhláky - na anonymní (beztrestné) odevzdání munice. Během asi 20ti minut oba uhláky plné a navíc tam bylo ještě pár větších nábojů, které se na praporu nepoužívaly! Velitel roty valil oči, kde se to všechno vzalo...
Ještě než jsem nastoupil do Loun, tak se tam v kasinu likvidovaly staré roty - likusáky. Někoho napadlo, zbytky zapálet. Hořelo to pěkně, pak začaly vybuchovat ukryté náboje. Docela "sranda"....
Jo, u bigošů jsme se nenudili... :pistol:
Na cvičení jsem byl 2x, pokaždé Mikulov, jednou odjezd na Libavu (v létě), podruhé Boletice (v lednu). :vztek:
Naposledy upravil(a) hobr dne stř říj 31, 2018 5:26 pm, celkem upraveno 1 x.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."

pavel sk

#741 Nový příspěvek od pavel sk »

Niejake tie ostre sme mali aj my furt v zalohe a nikdy nam ich nenasli a pritom sme ich mali furt na dosah :smich: Väcsinou sa dedilo po starych ked ich oni nestihli niekde vybuchat. So zaciatku sa mi pacilo ked sme isli na strelby na strelnicu Sučany. Ale cim som tam bol dlhsie a do civilu som to mal coraz blizsie, tak to uz islo aj na nervy. Strelby s SA. 58-cky sme mali takmer kazdy druhy piatok (dvakrat do mesiaca). Ked mi kamosi co tiez sluzili vlasti inde po republike rozpravali ze 58-cku drzali v ruke len v prijmači raz a potom len na prisahe, tak mi to prislo az divne :shock: . Ja mozem za seba povedat, ze ja som si sapíka uzil naozaj dost. Vystrielal som si dva opustaky, ale vyuzil som len jeden, lebo druhy my zmazali sa "slusne spravanie" :olin: Sluzbu: Straž muničaku ani nevravim. Striedali sme sa tam 3 utvary. Tankisti, Pozemne vojsko (bigoši) a my Raketaci. Vsetci do straze fasovali 60 ostrych pod prisnym preberanim a potom aj spätnom odovzdavani. My ako raketaci sme fasovali 90. Pritom sme strazili tie iste objekty rovnako ako ostatny :puska: :smich: Ked som sa na to raz opytal preco druhy fasuju len 60, tak som dostal odpoved ze my strazime rakety :smich: :smich: :smich: Rakety napokon zrusili a zvysok vzal casom čert :) .

pavel sk

#742 Nový příspěvek od pavel sk »

Este dodam ze som zazil cigansky den a to o jednej v noci. Akurat som mal sluzbu pri stoliku (dozorny) na baterii. Vtedy niekde pri Martine niekto prepadol niejaku banku alebo nieco take a mali pri tom byt pouzite samopaly.V tej noci mali cigansky den asi vsetky utvary v Martine :jazyk: . Mne tesne po polnoci prisli na kontrolu Devätak s Vojenskou policiou. Presli sklad zbrani od vypinaca az po vlakno v ziarovke. Kontrolovali kazdy jeden kus, zaznamy, cisla zbrani kompletnost zbrani. Dokonca kontrolovali aj malorazky a gulomety 59 ktore boli v zapecatenych beniach a pistole. Taky frmol som davno nezazil :smich: Ked skoncili, tak som o necelu hodinu vyhlasoval s pomocnikmy (mal som dvoch) budííííček.

sekalsemmalo

#743 Nový příspěvek od sekalsemmalo »

dnes Pš Brezno ,buzerplatz pořád poznávám https://mapy.cz/turisticka?x=19.6315038 ... ase=ophoto západ Kynšperk ten se mi vryl do paměti,náš barák,buzerák,štábní budova,autopark,jídelna https://mapy.cz/turisticka?x=12.5585964 ... ase=ophoto
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí

pavel sk

#744 Nový příspěvek od pavel sk »

sekalsemmalo: To mas dost stare foto. V Brezne uz dva roky neni ani pamiatka po kasarnach. Teraz je tam kopa nakupnych centier a obchodov. Vsetko zburali zrovnali so zemov od hlavnej cesty az povrch :( . Do brezna to mam nedaleko a posledne som tam dost casto chodil. V Brezne sluzil môj stary otec. Narukoval v 1940. A hned po prisahe davaj do 2.sv. vojny. 2 rocna sluzba sa mu tak pretiahla az do 1945 ked skoncila aj vojna. Nastastie to besnenie prezil a este aj dnes je tu snami vo veku 96 rokov 8) Vo februari oslavia 97, teda dufam :)

staník

#745 Nový příspěvek od staník »

Sloužil jsem v Kutné Hoře v letech 81-83. První průšvih se zbraní byl už v přijímači.Tenkrát naštěstí se slepým nábojem kterej vystřelil kluk v řadě před zbrojnicí při návratu z taktiky.
Druhej ve stráži když si strážnej při zavádění na stojku napřed nasadil zásobník a potom strčil hlaveň do tý trubky a dal ránu jistoty :smich: :smich: Boula na trubce je tam možná dodnes. Jestli je tam ta trubka. Ta co tu ranu dala je už snad doma :smich: a nebolí ho ta tvář co po ní dostal.
No a poslední (snad) byl na střelbách na mysliveckým kurzu. Ten dement s nabitou brokuvnicí dvanáctkou se na nás otočil a ptal se odkud ten holub teď poletí. No letěl ale né ten asfaltovej.
Ono je to jak s průšvihama na silnici , čím víc toho najezdíš,tím víc jich vidíš. U zbraní je to stejný, když zbraň nepotkáš , tak nepotkáš blby který je maj v rukou.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

jiri63
Kontaktovat uživatele:

#746 Nový příspěvek od jiri63 »

zdravim je tu nekdo z mikulovic byvaly utvar vu --8189 --dekuji

duchodce

#747 Nový příspěvek od duchodce »

Co to bylo za útvar a v kterém roce?
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....

jiri63
Kontaktovat uživatele:

#748 Nový příspěvek od jiri63 »

dekuji ze ses ozval moc si toho vazim je to hystorie to dneska seto tesko chape takze pokud o tomto utvaru nekdo vite ta k se prosim ozvete budu moc rad ikdyz jsem asi zadal nazemu rejzovi problem zacez se mu omlouvam --diky --takze chlapci piste je to krasna vzpominka na ty doby ktere jsou za nama jsem odkudelokoliv jinak opozornuji nepiji nekourim nejsem uplny sportovec --tak ze pridejte ahoj ----chapci piste nebo i vnuci budeme radi ahoj--vojna neni kojna --

kovář 1

#749 Nový příspěvek od kovář 1 »

zdravím pánové.
hledám jednoho kamaráda z vojny, leta 1985-1986 VÚ Stará Boleslav pétépaci
jezdili jsme stavět vojenskou zotavovnu na Měřín.cestou domu se mi zadařilo postrácet všechny adresy a už leta ho nemohu uhnat, tak to prubnu zde. jmenuje se Jiří Bruner a pochází někde od Jarošova nad Nežárkou, přikládám foto jak bejvalo dobře. jinak je to ten v rámečku, kdyby náhodou ho nekdo poznal.
Obrázek Obrázek
[*] jestli-že něco chceš, tak musíš [*]

Čárls

#750 Nový příspěvek od Čárls »

Zkus poptat https://cz.kompass.com/c/syrarna-bratri ... /cz017166/ Buď budou vědět nebo budou příbuzní 8)
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/

Odpovědět

Zpět na „Putyka“