Motor Berlan 6,5hp
Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo
- Standam
Re: Motor Berlan 6,5hp
Zdravím, dělám na tyto i jiné motory servis a vím o čem píši. Většina zapalovacích modulů i u pil a jiné drobné techniky má za klidu nulový předstih a po roztočení se upraví buď na přednastavený a nebo podle otáček. Ještě může být problém v mechanizmu odlehčení startu ale to asi jistě víš a tak netřeba poučovat. Standa.
-
Standam to souhlasím a nic jiného než ta kostka nezvládne hýbat s tím předstihem ni takového tam není.Puvodně jsem uvažoval že to dělá to odstředivé závaží na vačce ale to jsem po prozkoumání zavrhl coby blbost je to ten dekompresor na pomoc při startu což mi vlastně řekl atlam.
-
Takže vyřešeno vyměnil jsem kostku a motor jde jak víno po kopáni ani památka takže najednou mám celkem 3 perfek motory
Takže pokud bude tento motor nejdřív prskat a střílet následně kopat tak vyměnit tu kostku.Je to levná záležitost a i když tam píší kondenzátor tak opravdu s kondenzátorem to nemá co společného
Takže pokud bude tento motor nejdřív prskat a střílet následně kopat tak vyměnit tu kostku.Je to levná záležitost a i když tam píší kondenzátor tak opravdu s kondenzátorem to nemá co společného
- olin
Já tímto motorem loni nahradil BS na MS16 a naprostá spokojenost. Díly se dají koupit na i-les.cz, a pokud se na ně nepospíchá, tak rovnou v Číně. Např. karbec jsem z čajny objednával kolem 300 kč, což bych asi na BS nesehnal. Jinak mám doma na díly ještě 2 Hondy GX160. Zde někdo píše, že tenhle motor je kopie Hondy GX200, jenže ta je větší. Všude ve světě ale píšou, že tyto tzv. Honda CHINA CLONE jsou kopie GX160, což můžu potvrdit třeba díky startování z GX200, které je podstatně větší, než na Berlanu.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC
PRSKAVEC
- olin
PRSKAVEC
PRSKAVEC
-
no ten karbec prodávaj třebas v nářadí hlava za 430 což je sice dráž než z číny ale je to za pár dni doma a asi levnější poštovné a maj tam celkem vše
Ps jinak pokud by někdo chtěl tak mám 3 a klidně jeden pustím
Ps jinak pokud by někdo chtěl tak mám 3 a klidně jeden pustím
- olin
430 + 150 poštovný a balný. 300 z číny a poštovný gratis....
V zimě jsem to nepoužíval, tak jsem si objednal filtr za 80,- s poštovným zdarma, zatím co u nás jsem ho našel za 280,- + poštovný. Takže pokud na to nepospíchám, tak proč bych zbytečně utrácel...
V zimě jsem to nepoužíval, tak jsem si objednal filtr za 80,- s poštovným zdarma, zatím co u nás jsem ho našel za 280,- + poštovný. Takže pokud na to nepospíchám, tak proč bych zbytečně utrácel...
PRSKAVEC
PRSKAVEC
-
pokud nespěcháš a teda hlavně tam umíš objednávat což ja neumím ani nevím kde tak proč ne sice je to více méně bez záruky což ale je stejně fuk u některých dílu určitě
- olin
V tel mám appku PRICES IN CHINA, tam si najdu co sháním a už si jen vybírám cenu a eshop odkud objednám. Platím buďto kartou, nebo přez PayPal, kterej mám spárovanej s kartou. Pokud zboží nedorazí (stalo se mi pouze dvakrát) tak napíšu na eshop a oni zboží pošlou znovu. V případě reklamace vadu vyfotím a oni mabídnou vrácení peněz, nebo nové zboží. Reklamace jsou zpravidla vyřízeny rychleji, než u nás a bez nesmyslných vytáček. Nakupuju různé součástky, oblečení, RC hračky, telefony, prostě téměř vše a vždy jsem byl spokojen. Takto je lepší nakupovat než přez ebay, jelikož tam prodávají většinou lidé, kteří též objednávají u těchto prodejců a samosebou si přidávají marži. Po čase pak člověk zároveň přijde na to, co je nejlepší kde nakupovat a kde jsiu na co akce, soutěže a podobně. Třeba můj tel ( DOOGEE Titans DG700) mě vyšel ani ne na polovic, co stojí v Čechách, nebo se ni povedlo koupit v soutěžní akci digi šupléru za 1% původní ceny (0,5$, tedy cca 12 kč). Loni jsem zase potřeboval dostat androida do TV, což u nás bylo nemožné a řešení byl smartbox koupenej opět za pár stovek v Číně.
Takže nákupy plno věcí přímo v Číně se vyplatí a zároveň je to i bezpečné. Jedinej problém je že neumím anglicky, ale od toho tu máme přítele Googla, který mi vše přeloží.
Takže nákupy plno věcí přímo v Číně se vyplatí a zároveň je to i bezpečné. Jedinej problém je že neumím anglicky, ale od toho tu máme přítele Googla, který mi vše přeloží.
PRSKAVEC
PRSKAVEC
- olin
Tak jsem ten karbec objednal vlastně ješte levněji:
A pro představu ceny dílů v Číně:
http://www.banggood.com/search/gx160.html
Samozřejmě je plno jiných eshopů, kde se sežene úplně vše, včetně vnitřností motoru.
Zde Český eshop, který má také velice slušné ceny:
http://www.i-les.cz/advanced_search_res ... 60&x=0&y=0
A pro představu ceny dílů v Číně:
http://www.banggood.com/search/gx160.html
Samozřejmě je plno jiných eshopů, kde se sežene úplně vše, včetně vnitřností motoru.
Zde Český eshop, který má také velice slušné ceny:
http://www.i-les.cz/advanced_search_res ... 60&x=0&y=0
PRSKAVEC
PRSKAVEC
ahoj
lze snadno odpojit olejove čidlo, aby motor mohl být krátce ve větším naklonu? popr. jak.
diky
lze snadno odpojit olejove čidlo, aby motor mohl být krátce ve větším naklonu? popr. jak.
diky
V momentě když motor běží čidlo už asi motor nevypne.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Ale vypne, odpoj zlty dratik co ide z toho cidla na boku motora. (a uz ti to vypinat nebude, ak dobre pametam je tam nastrkovaci faston.) Pozor cierny kablik zo zapalovania do tej zlatej krabicky neodpajaj.
Snimac nieje nic ine ako plavacik s ihlou, ta skratuje zapalovanie na kostru a tym zhasne motor.
Snimac nieje nic ine ako plavacik s ihlou, ta skratuje zapalovanie na kostru a tym zhasne motor.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Atlan
- Kontaktovat uživatele:
Tak mensia uprava motora. Gufera na ventili, pasli tam jak rit na serbel.
Praca na par minut. Piest do horne uvrate aby nespadli ventili a sup sup praca.
Praca na par minut. Piest do horne uvrate aby nespadli ventili a sup sup praca.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.
- Veteranista!
super
A je to vyzkoušené? nemůže být problém s přidírání ventilů? Ale asi tam udělali dost vůli aby tomu předešli.
musím jsi už taky nějaký takový motor pořídit na hraní a stavbu mini traktoru.
A je to vyzkoušené? nemůže být problém s přidírání ventilů? Ale asi tam udělali dost vůli aby tomu předešli.
musím jsi už taky nějaký takový motor pořídit na hraní a stavbu mini traktoru.
Nemám doma bordel, to je neuspořádané muzeum!