Citroen 2cv - renovace
-
- Kontaktovat uživatele:
Citroen 2cv - renovace
Zdravím všechny. Pustil jsem se do renovace 2cv. Mám starší opískované šasi. Je na něm pár míst které je třeba vyříznout a vsadit nový plech, dále musím vyměnit část vrchního a spodního plechu, takže musím odvrtat bodové svary a rám otevřít. Přemýšlím čím ošetřit šasi a dutiny v něm, aby mi vydržel co nejdéle a neshnil jako ten původní( je to jen 0,8 a 1mm plech). Chtěl bych pak nastříkat i na nápravy. Po vyvaření a opravě i zbytek karoserie, než dám celé auto do lakovny.
Slyšel jsem o suříkové barvě, která se používala na nátěry mostů atd. ale nevím jestli je vhodné ji použít na šasi, případně na spodek karoserie. Rezistinu moc nevěřím.
Jaké nátěry by jste použili Vy?? Mooc děkuji za rady a zkušenosti Míra
Slyšel jsem o suříkové barvě, která se používala na nátěry mostů atd. ale nevím jestli je vhodné ji použít na šasi, případně na spodek karoserie. Rezistinu moc nevěřím.
Jaké nátěry by jste použili Vy?? Mooc děkuji za rady a zkušenosti Míra
Re: renovace Citroen 2cv- čím nejlépe konzervovat
Pokud to bude nazákladováno tak bych to na exponovaných místech ošetřil "plastizolem" od Henkelu Teroson 17154W Terotex Rekord 2000HS a na to po vytvrdnutí od Wurthu transparentním voskem na podvozky ochrana podvozku - vosk transparentní Würth. Obé je parádní na aplikaci a výsledek 1A
Teď, teď, teď tu byl. Museli jste se potkat.
-
- Kontaktovat uživatele:
rozebrání světel 2CV
Zdravím všechny. Mám vyrezlé paraboly. Potřeboval bych světla rozebrat. Jelikož jsou z roku 1965, nové mají jiný průměr, potřeboval bych je rozebrat bez poškození,abych mohl parabolu nechat znovu pokovit Je nějaký osvědčený způsob jak oddělit parabolu od skla? Slyšel jsem,že se to dává nahřát do trouby. Parabola je kovová. Zkoušel jste to někdo? děkuji za rady.
Re: Citroen 2cv - renovace
Sklo je přilepený.
Do trouby jsem to nedával, ale opatrně nahříval horkovzdušnou pistolí.
Do trouby jsem to nedával, ale opatrně nahříval horkovzdušnou pistolí.
-
- Kontaktovat uživatele:
mě právě přišlo lepší varianta ta trouba, že se to prohřeje od začátku, postupně a rovnoměrně. Mělo by to přilepené tmelem na okna. Tou horkovzdušnou pistolí se bojím.
Tady jezdí jedna kačena a ta je jak nová.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
-
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem mi to povedlo. Dal jsem to do trouby na 180 na 30 min, nechal popraskat tmel a pak jsem nožem jezdil kolem skla a opatrně jsem po kouskách odhýbal kleštičkami ten plech až se sklo krásně samo odlouplo. Snad ta moje taky bude jako nová v roce 1965 .Díky za rady a pomoc
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny, jelikož jste mi vždy dobře poradili, mám tu ještě jeden problém. Auto je vybaveno odstředivou spojkou. Byl to takový vynález Citroena, který se moc neujal. Nějak jsem si to neuvědomil a po opravě motoru jsem ho nastartoval bez protikusu těch lamel ( taliře). a ty lamely mi zůstaly roztažené a už se nevrátili do původní polohy. U jedné lamely mi praskl nýt a tak jsem ji vyhnul do strany a přihnul zpět do původní polohy. Nová odstředivá spojka se skoro nedá sehnat. mám teď několik možností
1. spojku nechat jak je, jen bude stále v záběru a bude fungovat jen ta nožní spojka. ( musím vyměnit prasklý nýt) a shánět novou nebo jinou
2. odvrtat jeden nýt plech ohnout do původní polohy, pak dát nový nýt a doufat, že nebude zabírat na volnoběh
3. nebo vše roznýtovat, přihnout do původní polohy a nechat nalepit nové obložení a doufat, že bude vše fungovat jak má - ale nevím kdo by si na to troufl nalepit obložení..
jakou cestu by jste volili Vy? děkuji za radu
ps: odkaz na foto jak to vypada
https://www.rajce.net/f1355486031
https://www.rajce.net/f1355486033
1. spojku nechat jak je, jen bude stále v záběru a bude fungovat jen ta nožní spojka. ( musím vyměnit prasklý nýt) a shánět novou nebo jinou
2. odvrtat jeden nýt plech ohnout do původní polohy, pak dát nový nýt a doufat, že nebude zabírat na volnoběh
3. nebo vše roznýtovat, přihnout do původní polohy a nechat nalepit nové obložení a doufat, že bude vše fungovat jak má - ale nevím kdo by si na to troufl nalepit obložení..
jakou cestu by jste volili Vy? děkuji za radu
ps: odkaz na foto jak to vypada
https://www.rajce.net/f1355486031
https://www.rajce.net/f1355486033
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny. Jaké používáte tlumící materiály do interiéru auta? Potřeboval bych dát nějaký tlumící desku nejlépe se samolepící vrstvou a na tu chci nalepit koženku. Aby to vypadalo jako originál. Viz příloha.Koukal jsem po netu,ale zdálo se mi to dost napálené. Co používáte Vy? Děkuji za rady
https://www.rajce.net/f1368911414
https://www.rajce.net/f1368911414
-
- Kontaktovat uživatele:
děkuji za rady, tlumící desky jsem již vyřešil.
Ale mám další problém. Dávám do kupy elektriku mám 6V. Původně auto mělo blinkry pouze na bocích a ještě k tomu červené. Jelikož vím, že na STK budou pí.. tak jsem sehnal blinkry oranžové,ale mám problém se zadními světly. Původně tam byla žárovka na obrys a na brzdu, povedlo se mi,ale sehnat raritní světla s blinkrem, ale mají patice jen na blinkr 6V 18w a na obrys sulfitku 6V 5W. Normálně bych to vyřešil dvouvláknovou žárovkou, ale problém je teplo.
Ty krytky jsou malé a bojím se , že se poškodí (seškvaří).
Chtěl bych tedy dát blinkr Led žárovku, bohužel 6V dvouvláknouvou žárovku jsem v LED provedení nenašel.
Napadlo mě tedy koupit dva držáky na sulfitku dát je vedle sebe, ale nedaří se mi sehnat aby měly dva různé výkony. Máte zkušeností o kolik Led žárovky méně topí? Děkuji za rady a zkušenosti.
Ale mám další problém. Dávám do kupy elektriku mám 6V. Původně auto mělo blinkry pouze na bocích a ještě k tomu červené. Jelikož vím, že na STK budou pí.. tak jsem sehnal blinkry oranžové,ale mám problém se zadními světly. Původně tam byla žárovka na obrys a na brzdu, povedlo se mi,ale sehnat raritní světla s blinkrem, ale mají patice jen na blinkr 6V 18w a na obrys sulfitku 6V 5W. Normálně bych to vyřešil dvouvláknovou žárovkou, ale problém je teplo.
Ty krytky jsou malé a bojím se , že se poškodí (seškvaří).
Chtěl bych tedy dát blinkr Led žárovku, bohužel 6V dvouvláknouvou žárovku jsem v LED provedení nenašel.
Napadlo mě tedy koupit dva držáky na sulfitku dát je vedle sebe, ale nedaří se mi sehnat aby měly dva různé výkony. Máte zkušeností o kolik Led žárovky méně topí? Děkuji za rady a zkušenosti.
tady maj 15W pro veterány http://www.jb-elektronik.cz/e-shop/?act ... l&id=ID387
Jen pro pořádekBritt píše:Tady jezdí jedna kačena a ta je jak nová.
Kachna
Kačena