STK - traktor

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
radonzo

Re: STK - traktor

#781 Nový příspěvek od radonzo »

Lukashil píše:fungovat nemusí, není povinnost provozovatele vozidla nefunkční počítadlo dávat spravit.....
Nemuselo, ale už musí. Pokud to už bylo foceno a letos pojedeš na technickou se stejným stavem, nefunkčním počítadlem, a to jak s traktorem tak s osobákem tak je to vážná závada a musí být odstraněna.

Říkal to teď v březnu pán co nám dělá mobilní technickou na traktory a teď mi to potvrdil technik tady v Novém Jičíně.
Dojebali to kokoti se stáčením km a teď budou buzerovat všechny...
736163058

jimmy 4011

#782 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

radonzo:Tvůj Zetor umí počítat kilometry??? :shock: můj teda néé.
Já byl na technický před měsícem a stav počítadla MTH nikoho nezajímá.
Stav KM v protokolu z STK----0!
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich

Lukashil

#783 Nový příspěvek od Lukashil »

přesně ani se neobtěžovali to opsat, a říkal mi že u traktoru to nevadí.
a i kdyby tak si před stk sundám sklíčko a dvěma kloečky otočím :)
Stydím se za tuto zem

peny

#784 Nový příspěvek od peny »

jafi píše:Ahoj,

zase novinky na STK. Kamerove zaznamy na vstupe a vystupe a same krasne reformy.
Velky problem budu mat benzinaky po roku 2005 a naftaky po roku 2017.
Sprisnene normy o 40%.
Pisu, ze velky problem bude EK a nie TK.
No proste chcu starsie auta uplne vyradit a zosrotovat. Kiezby sme mali na nove ze? alebo kiezby by boli elektromobily dostupnejsie, aj ked ja zastancom elektromobility niesom.
nijake normy sa nesprisnovali, ak ma vozidlo splnat napr. EURO 3 normu tak platia rovnake limity pre tuto normu ako aj boli doteraz, jedina zmena je ze sa EK meria cez OBD zasuvku ,a tak mi uz robili EK aj minuly rok, takze kto ma auto v poriadku nema sa coho bat, samozrejme so svietiacou kontrolkou motora neprejde. lebo ak pocitac zaznamena nejaku chybu tak ani meranie emisii sa nespusti, na druhej strane ked vidim tie kudole dymu hlavne za turbodizlami tak uz by bolo nacase trosku tieto vraky preriedit, detto auta s vybrakovanym DPF filtrom , moderny turbodizel s funkcnym DPF filtrom jednoducho nemoze dymit

syncon
Kontaktovat uživatele:

#785 Nový příspěvek od syncon »

od jakého roku se měři emise na na traktoru, je to jako na SK ? Mam supra rv 1964 tak by teoreticky nemusel

Do roku vyroby 1969 sa nerobi Emisna
RS 09

DYK

#786 Nový příspěvek od DYK »

radonzo, jak je to v současné době s mobilníma STK? Sejdete se na jakém si place co se mu říká zkušební - uznaná dráha nebo jak a tam se to děje. Jak se z fotek pozná, že to proběhlo tam kde má a ne jinde?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

syncon
Kontaktovat uživatele:

#787 Nový příspěvek od syncon »

jak pises schvalena plocha, teoreticky poznaj prd kde je to foceny ale technici se bojej
RS 09

jimmy 4011

#788 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

syncon--mám 4011 rok 1963 a měřil mi je :) ,respektive kouřivost.
Ono je lepší mluvit s chytrým člověkem o něčem hloupém než s hlupákem o něčem chytrém.
Werich

jimmy 4011

#789 Nový příspěvek od jimmy 4011 »

Myslíte chlapci že na fotkách není vidět kde je to focený??
Werich

zetorak jirka

#790 Nový příspěvek od zetorak jirka »

To si piš, že poznaj, právě místa který maj povolený, tak musí na fotce být vidět pozadí toho prostoru. Já jezdím na jedno družstvo a když fotí tak aspoň jednu fotku musí fotit proti hlavní budově, aspoň tak mi to vysvětloval, když jsem si taky myslel, že je jedno kde to nafotí. Ale to že se jim jinám jezdit nechce v tom asi trochu bude taky.

jafi

#791 Nový příspěvek od jafi »

to Peny: ale sprisnovali sa normy, pozri si clanky.
Zetor 3011
Zetor 7245 HS

Lukashil

#792 Nový příspěvek od Lukashil »

koukám že na slovensku vymejšlej zákony ještě větší hovada, než tady, to nás s přijetím eura čeká taky?????
aneb modrý komunisti v akci

ale že ty mrdky z autobazarů procházej furt, koupíš řekneš že od nich chceš novou stk, udělaj ti jí za hodinu po koupi dojedeš na jinou stanici a ejhle....

kdo nevěří vyzkoušejte
Stydím se za tuto zem

radonzo

#793 Nový příspěvek od radonzo »

No taky mi to počítá mth, teda nepočítá už tak dvacet let. Budíky si fotili, zapisovali stav. On ten pán taky doporučil v případě problémů s dalšíma kontrolama potočit kolečkem.. :smich:

Mají v okolí vyhrazené místa na kterých se to fotí vždy na stejném místě. Půl dne sem brousil a přerážel čísla na vlečkách a převodovkách aby to sedělo s papírama....
736163058

peny

#794 Nový příspěvek od peny »

jafi never zas vsetkemu co sa pise, ano sprisnili sa podmienky, ale urcite nie nad EURO normu platnu pre dany typ motora, kto ma auto v poriadku nema a coho bat

z jedneho clanku

Doteraz bola pri meraní emisií uhľovodíkov (HC) u benzínových motorov stanovená hodnota 100 ppm. Táto hodnota však bola ušitá pre vozidlá, ktoré konštrukčne zodpovedali 80. rokom minulého storočia. Nová hodnota 60 ppm zodpovedá technickej úrovni vozidiel z prelomu tisícročí a týka sa výlučne áut s benzínovými motormi vyrobenými po roku 2005, starších áut sa nedotkne.

Dotknuté modely (po roku 2005) reálne dosahujú emisie HC okolo 10 – 20 ppm. Ak sú v horšom stave, tak najviac 30 ppm, čo je stále len polovica najnovšieho limitu. Podľa našich informácií Rakúsko práve v tomto čase zvažuje sprísnenie limitov dokonca na 40 ppm.

tolko k benzinovemu motoru

Podobný princíp platí aj pre dieslové autá. Nové limity sa dotknú vozidiel vyrobených resp. registrovaných od roka 2017. Navyše, pre staršie diesle sa nič nemení. Z hľadiska sprísnenia limitov je situácia rovnaká ako u vyššie spomenutých benzínových súrodencov. Hodnota dymivosti 0,3 m-1 platí pre vozidla emisnej normy Euro 6 a vyššej, ktoré majú povinnú filtráciu, čiže sú povinne vybavené filtrom pevných častíc. Ich dymivosť sa pohybuje okolo nuly a pri započítaní nepresnosti meradla najviac 0,1 m-1 ešte stále cez emisnú kontrolu prejdú bez problémov.

to je k nafte- naftak s funkcnym DPF filtorm naozaj dosahuje dymivost okolo 0

takze veci sa maju takto :friends:

vladman

#795 Nový příspěvek od vladman »

No ..... . dnes som bol na STK s manželkynym Peugeotom 206 r.v.2007 benzín. Boli tam kamery navyše,ale inak som nejaké veľké zmeny nepostrehol :-/ . Prišiel som, povedal že chcem STK a ek,počkal asi 40min a šup do haly.Technik zmerali emisie ok, svetlá ok, šup na valce ok a von.Takže za mňa to bolo také,,plynulé,,.
,,Pilní hospodár má pamatovať, abi rozeznal dobru zem od zléj..." Juraj Fándly

Ťapík 25 http://vladman.rajce.idnes.cz/Zetor_25_A/

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“