Herbicidy
Re: Herbicidy
Je to dosť prehnojené, na jedno pole som minulý rok hodil vápno. Prasličky bolo menej, ale ešte bolo. Tento rok tam vápno pôjde opäť. Inak glyfosát nepomohol, raz som po žatve striekal Roundupom Turbo a na chvíľku začínala schnúť, ale potom rástla veselo ďalej.
Inak viac ma tá praslička hnevá v zemiakoch, pretože ak chcem hnojiť, nemôžem vápniť.
Proti pýru bojujem Titusom, celkom sa osvedčil. Nevyničí úplne, ale bolo tam toho asi o 75 percent menej, ako po iné roky.
Inak viac ma tá praslička hnevá v zemiakoch, pretože ak chcem hnojiť, nemôžem vápniť.
Proti pýru bojujem Titusom, celkom sa osvedčil. Nevyničí úplne, ale bolo tam toho asi o 75 percent menej, ako po iné roky.
Inak jeden trik na kyslosť je dať do misky trochu pôdy a naliať do toho ocot Keď sa nič neudeje, tak je pôda kyslá, keď prebehne reakcia, je pôda zásaditá (respektíve je pH v norme).
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
To je pro hodně velký šetřílky varianta je koupit tohle https://www.biovara.cz/kosmetika-a-zdra ... Athc8P8HAQ ale kdo si to umí spočítat tak ten rozbor půdy udělá. Zaplatí se 900 Kč, ale člověk ví čím a jak hnojit. A je blbost narvat na hektar x metráků drasla s amofosem nebo npkačka když je vysokej obsah P K v půdě. To samo vápnit, když je dobrý ph. A když chybí P, vím kolik dát amofosu aby to stačilo
Máš pravdu, rozbor je najlepší, lenže pokiaľ viem, tak najbližšie to robia v Nitre a to je kus cesty.
Ak niekto vie o nejakom bližšom laboratóriu, nech dá vedieť
Ak niekto vie o nejakom bližšom laboratóriu, nech dá vedieť
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
No a to neberou poštou? Já mám laboratoř pár km od baráku, po cestě do Brna, ale vím, že se jim to tam běžně posílá poštou. Stačí jim 5 x 100 g půdy (nebo 10 x, když tě zajímá přístupnej dusík 0-15 cm, 15-30 cm, mně né)
Musím to kuknúť, keď bude čas, a ak sa dá poštou, tak im to v jari pošlem
Alebo ak ma tam vezmú na VŠ, tak potom
Alebo ak ma tam vezmú na VŠ, tak potom
No Nitru nemám najďalej tak to možno skúsim ale zas na mojom pol hektári ...
- Antony30011
- Kontaktovat uživatele:
Jestli kupuješ minerály... když sme to dělali ve škole tak sem si taky říkal, na moje tři hektary... ale když si spočítáš kolik stojí amofos s draslem nebo npk na půl hektaru
Páni čo nového , neobjavil sa nejaký nový totalny herbicid? Brečtan striekam Rondoupom a vyzerá to že on to chápe ako hnojivo.
na břečťan tak plamenomet
Na tú ku.vu nie je žiaden postrek?
Kúpil som 5 litrový a dávkoval som silnejšie než návod hovorí. Praslička sa mu smiala do očí.Juro123 píše:Na prasličku herbicíd GARLON
Som sa nasral a na 12 litrový postrekovač som dal pol litra Kaput. Len terajšie počasie skôr tomu svinstvu praje.
Naposledy upravil(a) Deane7 dne ned kvě 12, 2019 7:04 pm, celkem upraveno 1 x.
Nikdy nehovor: To nejde. Vždy sa nájde blbec ktorý nevie že to nejde a urobí to.
Glyfosatu se přeslička akorát vysměje. Tuším MCPA by ju mohla vzít. Dicopur, Aminex atd.
bolo mi poradené úridať DAM že potom berie všetkooco13 píše:Páni čo nového , neobjavil sa nejaký nový totalny herbicid? Brečtan striekam Rondoupom a vyzerá to že on to chápe ako hnojivo.
Brečtan? náletové dreviny? agát? čím teda striekať.