Hanomag
Moderátor: DYK
Re: Hanomag
Ač nejsem příznivec takhle starých traktorů musím uznat dobrá práce fakt se mi líbí (až na ty zadní světla )
To chápu. Těch věcí se tam najde víc, co tam nesedí, nebo nepatří, ale v rámci možností volím dle svého soudu to lepší. Mohly tam být třeba zadní světla ze stovky MB . Bane, ale máš pravdu, najde se dost věcí, který tam nepatřej. Ty světla, který to mělo, když jsem to koupil byly z valníku -CZ- , takže těžko posoudit co je lepší, jak originál.premo píše:Ač nejsem příznivec takhle starých traktorů musím uznat dobrá práce fakt se mi líbí (až na ty zadní světla )
- bastardtraktor
Světla co tam patří jsou jen otázka peněz a pak 1/2 hodinky montáže a to jde udělat dycky.Gabo píše:To chápu. Těch věcí se tam najde víc, co tam nesedí, nebo nepatří, ale v rámci možností volím dle svého soudu to lepší. Mohly tam být třeba zadní světla ze stovky MB . Bane, ale máš pravdu, najde se dost věcí, který tam nepatřej. Ty světla, který to mělo, když jsem to koupil byly z valníku -CZ- , takže těžko posoudit co je lepší, jak originál.premo píše:Ač nejsem příznivec takhle starých traktorů musím uznat dobrá práce fakt se mi líbí (až na ty zadní světla )
vyrábí se kopie se sklíčkama ze skla
dozadu na blatník německých traktorů ze 40 až 50. let tyhle
http://cgi.ebay.de/Rueckleuchte-Kzb-f-O ... 286.c0.m14
blinkry a pozičky maj být zepředu na blatníku a jsou stejný, jako ty zadní - jen bílo-oranžový
světýlek jse na trhu 3 prd.le , i těch kopií starožitných světel - stačí si vybrat
http://business.shop.ebay.de/i.html?_nk ... acat=11748
ALE
Ty český světla co tam jsou nic nekazej.
A když se traktor používá na práci a ne na výstavy, tak jsou lepší levněší světla a taky světla, na který maj náhradní plexi v každý mototechně
Horší je, když nekdo něco z traktoru uřeže a tak podobně.
koncový
pozičky s blinkrama
ooooooooooooo
- bastardtraktor
Ten Hanomag i ten druhel traktorek / domádo / jsou zhruba stejně velké.Gabo píše:Tak slíbené fotky. Ještě pořádně nejel a znovu rozebrat. Sedačka je tam dočasně. Dostane jinou, která se nekymácí
Ty to nemáš jen jako sbírku či pro radost, ale na práci.
Na jaké práce používáš Hanomag ana jaké ten druhý ???
ooooooooooooo
Díky za typ.bastardtraktor píše:Ten Hanomag i ten druhel traktorek / domádo / jsou zhruba stejně velké.Gabo píše:Tak slíbené fotky. Ještě pořádně nejel a znovu rozebrat. Sedačka je tam dočasně. Dostane jinou, která se nekymácí
Ty to nemáš jen jako sbírku či pro radost, ale na práci.
Na jaké práce používáš Hanomag ana jaké ten druhý ???
Tak domádo Matesa - ten je do lesa, už toho natahal a navozil hromadu. Známému s tím orám zahrádku, a sem tam převeze voznici vody a podobně.
Hanomag - ten ještě tolik příležitostí neměl, pořád se něco opravovalo a dlouho byl bez pístů. Jednou byl v lese s károu, je to tady v příspěvku a podruhé nedávno s druhou károu (sklopkou) odvézt odřezky 4 km. Ten den chcalo, tak nemám ani foto. A potom jsem chtěl udělat brzdy a dopadlo to takhle Takže teď už se snad dočká. Měl by hlavně dovážet dřevo, už kvůli své hmotnosti. On tu káru ukočíruje snáz než Mates A spotřeba PHM je taky jinde
Tak uvidíme. A díky za pochvalu, ta potěší.
Zdravím Vás. Som zo Slovenska a práve som objavil toto vaše fórum. Pred dvoma rokmi som si kúpil Hanomag c218 dvojvalec. Bol v poriadne zúboženom stave. Ešte som s ním za tie dva roky ani poriadne nebol na poli, pretože sa zjavuje chyba za chybou . Do opravy dávam dá sa povedať všetky možné finančné prostriedky,ktoré nepotrebujem k vyžitiu no on si stále pýta ďalšie . Ako prvé som dal spraviť výbrus valcov, vyrobiť nové piesty, tesnenia pod hlavy, ktoré mi doviezla jedna firma až z nemecka a cena prepravy bola ešte vyššia ako cena tesnení, a tak ďalej. Pred týždňom sa mi rozbila spojka ale našťastie mám známeho čo vlastní kovoobrábačskú firmu takže už je v poriadku a včera so bol na ňom po dlhom čase na poli kopať zemiaky. Mám ešte problém z čerpadlom, pretože mi do jedného valca dodáva málo nafty, no nemôžem nájsť nikoho kto by si s takým starým čerpadlom vedel poradiť. Ani to dmychadlo sa netvári veľmi dobre. Ak by ste vedeli o niekom kto by vedel spraviť to čerpadlo prosím ozviťe sa. Inač tie vaše stroje ste spravili fakt krásne. Keby som vedel už skôr akú má mať hanomag farbu nastriekal by som ho tak. Ale ked vidím ako to pristane tým vaším asi ho znova prestriekam. To má však čas. Hlavný je motor. Len sa bojím aby sa na ňom nezačala prejavovať únava materiálu ako na tej spojke.
- bastardtraktor
Tak to jsi dobrej, že jsi se pustil do toho motoru a dokázal to celý zgenerálkovat - to se cení.Prco píše:Zdravím Vás. Som zo Slovenska a práve som objavil toto vaše fórum. Pred dvoma rokmi som si kúpil Hanomag c218 dvojvalec. Bol v poriadne zúboženom stave. Ešte som s ním za tie dva roky ani poriadne nebol na poli, pretože sa zjavuje chyba za chybou . Do opravy dávam dá sa povedať všetky možné finančné prostriedky,ktoré nepotrebujem k vyžitiu no on si stále pýta ďalšie . Ako prvé som dal spraviť výbrus valcov, vyrobiť nové piesty, tesnenia pod hlavy, ktoré mi doviezla jedna firma až z nemecka a cena prepravy bola ešte vyššia ako cena tesnení, a tak ďalej. Pred týždňom sa mi rozbila spojka ale našťastie mám známeho čo vlastní kovoobrábačskú firmu takže už je v poriadku a včera so bol na ňom po dlhom čase na poli kopať zemiaky. Mám ešte problém z čerpadlom, pretože mi do jedného valca dodáva málo nafty, no nemôžem nájsť nikoho kto by si s takým starým čerpadlom vedel poradiť. Ani to dmychadlo sa netvári veľmi dobre. Ak by ste vedeli o niekom kto by vedel spraviť to čerpadlo prosím ozviťe sa. Inač tie vaše stroje ste spravili fakt krásne. Keby som vedel už skôr akú má mať hanomag farbu nastriekal by som ho tak. Ale ked vidím ako to pristane tým vaším asi ho znova prestriekam. To má však čas. Hlavný je motor. Len sa bojím aby sa na ňom nezačala prejavovať únava materiálu ako na tej spojke.
Ten traktor má rám a tak když se ty dvojtaktní diesely pokazily, tak tam lidi velmi často dávali uplně jiný náhradní motory.
To dmychadlo tam není jako turbo, ale jen na výplach válců čerstvým vzduchem - třeba by mu pomohlo maličko zvýšit otáčky aby dávalo víc vzduchu - ale zas ne moc, aby se uplně nepokazilo.
ooooooooooooo
Ahoj. koukám, že máš taky trápení a pořád vylejzají nový a nový poruchy. Však to zmákneš a bude řada na něm, aby ti tvojí péči oplatil Jinak pokud můžeš, tak hoď nějaké fotky
Prco píše:Zdravím Vás. Som zo Slovenska a práve som objavil toto vaše fórum. Pred dvoma rokmi som si kúpil Hanomag c218 dvojvalec. Bol v poriadne zúboženom stave. Ešte som s ním za tie dva roky ani poriadne nebol na poli, pretože sa zjavuje chyba za chybou . Do opravy dávam dá sa povedať všetky možné finančné prostriedky,ktoré nepotrebujem k vyžitiu no on si stále pýta ďalšie . Ako prvé som dal spraviť výbrus valcov, vyrobiť nové piesty, tesnenia pod hlavy, ktoré mi doviezla jedna firma až z nemecka a cena prepravy bola ešte vyššia ako cena tesnení, a tak ďalej. Pred týždňom sa mi rozbila spojka ale našťastie mám známeho čo vlastní kovoobrábačskú firmu takže už je v poriadku a včera so bol na ňom po dlhom čase na poli kopať zemiaky. Mám ešte problém z čerpadlom, pretože mi do jedného valca dodáva málo nafty, no nemôžem nájsť nikoho kto by si s takým starým čerpadlom vedel poradiť. Ani to dmychadlo sa netvári veľmi dobre. Ak by ste vedeli o niekom kto by vedel spraviť to čerpadlo prosím ozviťe sa. Inač tie vaše stroje ste spravili fakt krásne. Keby som vedel už skôr akú má mať hanomag farbu nastriekal by som ho tak. Ale ked vidím ako to pristane tým vaším asi ho znova prestriekam. To má však čas. Hlavný je motor. Len sa bojím aby sa na ňom nezačala prejavovať únava materiálu ako na tej spojke.
- bastardtraktor
Pánové
zde máte na originál dvojtaktní diesel dmychadlo na prodej přímo zde na Foru
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 66#p153466
zde máte na originál dvojtaktní diesel dmychadlo na prodej přímo zde na Foru
http://www.nasetraktory.com/forum/viewt ... 66#p153466
ooooooooooooo
Takže fotky z opráv sa mi zatiaľ nepodarilo nájsť a foťák má momentálne brácho na dovolenke. Posielam teda len fotky z inzerátu cez ktorý som ho našiel. Inak od úplného zgenerálkovania má ešte ďaleko. Ináč ohľadom toho dmychadla, neviem či sa mi bude hodiť mám trocha iné. To moje je také ako tu má vyfoťené Moribundus na svojej c224. Možno by sa tam dalo prispôsobiť ale najskôr si musím zistiť jeho rozmery lebo tam kde je to moje veľa priestoru nieje. Práve som našiel fotky tej rozbitej spojky. Pridal som na neho aj pumpu na naftu a ešte tam chcem nejak prispôsobiť pohárik kedže nemá žiadny palivový filter. Len je otázne kam ho dám keď tam pomaly nieje kam strčiť ruku. A teraz tie fotky:
Ahoj,
koukám, že ti prasklo obojí. Přítlačný kroužek i objímka třecího kroužku. Ale hlavu vzhůru , tohle ti šikovný člověk s trochu vybavenou dílnou ukutí A abys nemusel shánět třecí kroužek, tak doporučuji axiální ložisko a nech si udělat klec do té objímky. Jestli to ještě někde najdu, tak ti dám rozměr toho ložiska. Ale to jen, pokud to nešlechtíš, jak veterána s origo díly. Jinak ty tam máš čelní nakladač, nebo to je jen co z něj zbylo? Ta kosa je epesní, já ten držák na pravé straně sundal, poněvadž byl už bez kosy, když jsem ho koupil a těžko bych to schrastil. Tak držím palce a hodně úspěchů v
koukám, že ti prasklo obojí. Přítlačný kroužek i objímka třecího kroužku. Ale hlavu vzhůru , tohle ti šikovný člověk s trochu vybavenou dílnou ukutí A abys nemusel shánět třecí kroužek, tak doporučuji axiální ložisko a nech si udělat klec do té objímky. Jestli to ještě někde najdu, tak ti dám rozměr toho ložiska. Ale to jen, pokud to nešlechtíš, jak veterána s origo díly. Jinak ty tam máš čelní nakladač, nebo to je jen co z něj zbylo? Ta kosa je epesní, já ten držák na pravé straně sundal, poněvadž byl už bez kosy, když jsem ho koupil a těžko bych to schrastil. Tak držím palce a hodně úspěchů v
Spojka je už hotová. Ako som už písal známi má vlastnú firmu kde mi to spravili. Čelný nakladač mám celý no momentálne je demontovaný kôli lepšiemu prístupu k motoru, ale aj on sa dočká. Demontoval som aj nosič náradia, ktorý bol medzi nápravami. Ešte sa rozhodnem ale späť ho už asi nedám pretože ho tam asi nevyužijem a prázdny kazí vzhľad. Však uvidíme. Tá kosa je tiež funkčná len ju treba tiež troška oživiť. Nedávno som k nej kúpil nový prút so žabkami. Je to hodne práce, no krôčik po krôčiku to hádam zvládnem. Díky za podporu.
-
ahoj kolik te staly ty nove pisty a vybrus
- bastardtraktor
Tak ten světle zelený Hanomag vypadá náhodou moc pěkně a je v plné výbavě.
To rozhodně stojí za tu práci, kterou s tím máš. Držím palce.
Máš prosím nejakou fotku s tím nosičem nářadí ???
A můžu vědět kolik ten Hanomag stál ? A má papíry ?
To rozhodně stojí za tu práci, kterou s tím máš. Držím palce.
Máš prosím nejakou fotku s tím nosičem nářadí ???
A můžu vědět kolik ten Hanomag stál ? A má papíry ?
ooooooooooooo
Ten výbrus, nové piesty, nové krúžky, nové piestne čapy + segerky ma stáli 150 € (4500 Sk) aj s prepravou, takže v čistom okolo 4000 Sk. Papiere od Hanomaga zatiaľ nemám . Kúpil som ho za 25000 Sk. Predošlý majiteľ mi k nemu dal aj kosu, pluh dvoják, vlečku, brány, kultivátor a ten čelný nakladač, ku ktorému sú dve lyžice. Jedna obyčajná na štrk a tá druhá je z vidlami na hnoj a slamu. Všetko bolo dosť poničené ale všetko sa dá spraviť . Ten nosič náradia medzi nápravami je vidieť vyššie na štvrtej fotografii. Je dolu za prednou nápravou. Vraj sa tam dávajú plečky alebo niečo také. Keď budem mať možnosť vyfotím ho ale ako som už spomenul momentálne je zhodený.