Pepinuv "URSUS 3045"

4x4, 6x6 apod

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
bastardtraktor

#46 Nový příspěvek od bastardtraktor »

Tom píše: Pod igelity radši nic nedávej, je to pìkné svinstvo. Zapaøí se to, pára se zaène srážet, a je to horší, než kdybys to nechal nìjakou dobu normálnì venku. Radši to dej pod nìjaký pøísøešek, nebo nìco takového. Aby tam mohl profukovat vzduch.
Dík - máš pravdu -Igeelity nesmí jít až na zem -
Venku nechávam jen nápravy a pøevodovky a kola - vìci na které stejnì za provozu cáká a nebylo to pod igelity -napsal jsem to blbì - pøesnì øeèeno je to pøikryté takovými velikými plastovými vanièkami - rožek je jí na fotce vidìt - vzduch pod vanièky mùže a nìco je na paletách:) ale ty kopøivy jsem mìl zlikvidovat . Motory jsou pod støechou.

Traktùrky nastìhuju do muzea na zimu - igelitama a støíškama maj pøikrytý jen motory - teï v tý hale muzea zatím sbíjím veliké vazníky na døevo-dílnu co zrovna stavím. Dosud jsem sváøel i øezal a hobloval døevo v jedné dílnì - a to je prùser - furt jsem musel zametat a stejnì jsem málem vyhoøel.

Nedaleko byl ten pøípad - od rozbrusky chytli piliny,pak hydry od øedidla, pak flaška s øedidlem, pak bomba s plynem a pak ulítla støecha celýho baráku - bylo to v televizi.
ooooooooooooo

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#47 Nový příspěvek od Pepino »

bastardtraktor píše:
pepino píše:a kde to ma vyvod na predek na zadni dve napravy ?
na zadek je ten vývid s brzdovým bubnem - je jeden - nápravy prùchozí. Vepøedu jsou nahoøe kardan k pøevodovce, pod tím kardan k pøední nápravì. Ta hliníková skøíòka co kouká nahoru - to je ten náhon - na tom šroáku bylo víc pøevodovek s i bez té nástavby - vybral jsem si tu s náhonem. Jde mi v dotazu o toto

1. / Zda když vývod. høídel náhonu prùm 20mm zpøevoduju 2x do pomala, tak zda to mùžu použít lako klasický traktorový vývid na drážkovanou høídel

2./ zda za t ten mercedes motor s mercedes pøevodovkou mam dát jen tuhle redukèní ze zila pøez øetìz, nebo tam musí být ještì jedna pøevodovka - nápravy z V3s to zpomalí taky ne ??
nemaj v tom srote jeste naky prevodovky ze zila ?

bastardtraktor

#48 Nový příspěvek od bastardtraktor »

pepino píše: nemaj v tom srote jeste naky prevodovky ze zila ?
Napsal jsem to asi nejasnì - nebyloto ve sbìru, ale ve vojenským výprodeji - prodávaj jak celý auta co jsou v poøádku, ale ty horší rozebíraj na šroáku kastle, rámy, atd šrotujou -ale to o co je zájem - nápravy a pøevody prodávaj.
Mám to z Rapotína u Šumperka. Ta pøídavná pøevodovka už nevím 1500 , nebo 2000.
ooooooooooooo

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#49 Nový příspěvek od Pepino »

potrebuju poradit, dal jsem navijak na traktor-dozadu nad napravu, ale nejak se mi to tam nelibi tak mam dat navijak do vidli ? a nebo do predu pred motor ?

Rendy9999
Kontaktovat uživatele:

#50 Nový příspěvek od Rendy9999 »

dej foto take budu moset predelat navijak :-/

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#51 Nový příspěvek od Pepino »

Rendy9999 píše:dej foto take budu moset predelat navijak :-/
nejsem doma a nevyfotil jsem si to..

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#52 Nový příspěvek od Pepino »

tady jsem se to pokusil nacrtnout tu kozu pod nabijakem, az budu doma blejsknu to..
Obrázek

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#53 Nový příspěvek od Pepino »

Tak jsem se dnes nudil a trosku jsem pocital:
takze kroutici moment motoru pri 2200 ot/min pri vykonu 22.5kw je 97.663 N.m pri tomhle momentu a zarazeny 1 na hlavni prevodovce pusobi na redukcni prevodovku kroutici moment 726.615 N.m a pri zarazene 5 pusobi 97.663 N.m, dale pri zarazene 1 a redukci pusobi na napravy k. moment 1562 N.m a pri 5 a redukci 209.976 N.m, no a pak pri zarazeny 1 a silnicnim prevodu 544.961 N.m a pri 5 a siln. prevodu 73.247 N.m z toho dale vypliva ze na kola na zadni naprave pri 1 a redukci pusobi moment 13 040 N.m, pri 5 a redukci 1 752 N.m, pri 1 a siln. prevodu 4 548 N.m, pri 5 a siln. prevodu 611,323 N.m.. z techto udaju jsem dale zpocetl taznou silu ktera jest pri pohonu jedne napravy: pri 1 a redukci 74 480 N, pri 5 a redukci 10 010 N, pri 1 a siln. prevodu 25 980 N a pri 5 a siln.prevodu 3 492 N taznou silu pri pohonu obouch naprav jsem pocital jen pri redukovany 1 a silnicni 1 a to proto ze nepredpokladam ze nekdy pojedu z nahonem 4x4 na plnej plyn a na 5, takze tazna sila pri 4x4 pri redukovany 1 je 132 600 N a pri silnicni 1 je 46 250 N tak to je asi tak vse nekdy az se budu zase nudit spocitam tyhle hodnoty pro V3Sku pro porovnani, jinak berte ty hodnoty jako +- pac sem zanedbaval straty a taky jsem nenasel presnej vzorec pro vypocet tazny sily pro pohon 4x4 a pri rozdilnejch kolech takze to je trosku vic +-, navic tahle tazna sila je pokud by nebyl zadnej prokluz coz je samozrejmne blbost... tak ted tvrde do mne za to co jsem napsal za blbosti... :D :smich:

pracovak

#54 Nový příspěvek od pracovak »

já to necháápu..jak si to vypoèítal? jaký si použil vzorec?

bibos
Kontaktovat uživatele:

#55 Nový příspěvek od bibos »

Já to chápu ale na co ti to je? :-/

radar
Kontaktovat uživatele:

#56 Nový příspěvek od radar »

Rendy9999 píše:dej foto take budu moset predelat navijak :-/
co se ti neosvìdèilo mì se moc líbilo to "rameno" dozadu s tou kladkou, ale asi tì to muselo zvedat :-/ :prace:
ZETOR it´s life style

petr
Kontaktovat uživatele:

#57 Nový příspěvek od petr »

pepino: bral jsi pøi výpoètu tý tažný síly nìjak v úvahu hmotnost stroje a nìjakej koeficient tøení s povrchem? Ono je v praxi celkem jedno jakej máš k dispozici výkon/krouák, když ho nedokážeš "dostat na zem".
Naposledy upravil(a) petr dne pát říj 19, 2007 8:19 pm, celkem upraveno 1 x.

kysmen
Kontaktovat uživatele:

#58 Nový příspěvek od kysmen »

petr píše:pepino: bral jsi pøi výpoètu tý tažný síly nìjak v úvahu hmotnost stroje a nìjakej koeficient tøení s povrchem? Ono je v praxi celkem jedno jakej máš k dispozici výkon/krouák, když ho nedostaneš "dostat na zem".
souhlasím, pokud mi na blatníkoch u trhaèe nesedìli 4 chlapy, tak sem byl u pøetahování v šalmanovicích 0 (nula) :obchod:
JEDE TRAKTOR JE TO ZETOR JEDE DO HOR ORAT BRAMBOR
http://kysmen.wordpress.com/

Mikro
Kontaktovat uživatele:

#59 Nový příspěvek od Mikro »

petr píše:pepino: bral jsi pøi výpoètu tý tažný síly nìjak v úvahu hmotnost stroje a nìjakej koeficient tøení s povrchem? Ono je v praxi celkem jedno jakej máš k dispozici výkon/krouák, když ho nedokážeš "dostat na zem".
Urèitì nebral, když mu vyšly hodnoty vìtší jak Zetoru 7745 :smich:

Pepino
Kontaktovat uživatele:

#60 Nový příspěvek od Pepino »

vzdyt rikam ze jsem to pocital jen tak z dlouhy chvile a kdyby si to nektery poradne spocetli tak budou vedet ze jsem do toho nezapocival zadny odpory a ze tohle je jen cista teorie... staci si to precist...

Odpovědět

Zpět na „Traktory domácí výroby 4x4“