Malá 70 od Vladimíra2
-
Re: Malá 70 od Vladimíra2
to Vladimír2: Díky... Potřeboval bych nějak vyřešit krojidlo na pluhu, tak přemýšlím z čeho to udělat, budu muset sehnat něco takového.
Vladimír, sleduješ plochu dronom?
Hm, tak to já mam za stodolou u vrat eště 1,5m sněhu Aspoň že okolo baráku už začíná bejt jakš takš kopno. Celou zejmu jsem koukal po nějakým hezkým rotavátoru, že bych konečně taky zůrodnil zahrádku, ale asi se to zase posune vo rok
Vladimir: v sobotu zasadime aj zemiaky?
...to ne , to je i na mě brzy .
Brambory jsme vždy sázeli,když jsme po čarodkách přišli nad ránem domů místo průvodu.
Podle pranostiky se sází na Josefa, ale většinou je to později, protože je zima.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
1.maja sme sadievali vždy
Tak u nás brambory vždy na Marka. Babička říkala: ,,na Marka plná jamka" Kdo by sadil dřív byl blázen a kdo později, prd sedlák. Ale jednou bylo nějak hnusně a museli jsme sázet o 14 dnů dýl. Všichni ,,stařešinové" doma nešťastní jak šafářúv dvoreček! Nespali z toho, to bude bída a třesky plesky a pak se kopaly ven a ůroda jako vždycky. Tenkrát že pánbu nadělil! Hovno brambory šly to teplé půdy a jely jak motorky potom.
Tak to já pamatuju když jsme jednou koncem dubna nebo začátkem května zasadily bandory, tak druhej den napadlo 10cm sněhu. Nezřídka když se chystalo na sázení bandor, tak jsem krumpáčem prokopával zbylou hromadu sněhu spadlou ze střechy aby šel vytáhnout vůz. Občas Vám hoši z kraje to podnebí a roviny na tohle závidím, ale jinak bych k Vám na placku nešel ani za mák
No vidíš, mě zas nikdo nedostane od opičích hor ani v létě. U vás je 8 měsíců zima a 4 měsíce chladno.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Přestaňte mluvit o zimě a odložte jégrhózny ( https://germanika.org/germanismy-mluvim ... omovali-2/ ). Je tady jaro!