prvý traktor do záhrady 2000m2

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
oco13

Re: prvý traktor do záhrady 2000m2

#16 Nový příspěvek od oco13 »

Nedajú - podla nových predpisov na žiadneho japonca nedostaneš c tabule , a ani na nič seriovej výroby. C tabule už budú len na domácu výrobu - po absolvovaní STK.

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Tak to sa mýliš. Pred dvomi týždňami som sa pýtal policajta na dopravnom inšpektoráte pri prihlasovaní vozidla že mi v Máji končí osvedčenie na Japonca a povedal mi že mám priniesť 3fotky traktora a žiadosť. Dokonca mi povedal že sa to dá vybaviť aj na Okresnom úrade odbor dopravy.
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

oco13

#18 Nový příspěvek od oco13 »

Držím palce 8) doteraz všetky info hovoria o opaku. Ak by to bola pravda tak tiež nejaký šikmooký u mňa pristane na dvore. :typek:

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#19 Nový příspěvek od Atlan »

Policajt na dopravnom o tom nerozhoduje ;)
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#20 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Ale rozhoduje je to individuálne rozhodnutie či ti to uzná alebo nie. Nie je to striktne stanovené tak mi to povedal. Mne osvedčenie môžu dať a v tvojom okrese nie. A ako som už vyššie písal da sa to vybaviť aj na Okresnom úrade odbor dopravy. Tá STK bude platiť asi až od Januára 2020
YANMAR AF33 MARK III; MULČOVAČ-RM 150; Pluh obracak dvojak VENTZKI AKD16ZP; Stolový sústruh Bernardo Profi SS550V; ROTAVÁTOR ISEKY-150;

pelepele

#21 Nový příspěvek od pelepele »

a nieje nahodou rozdiel ked osvedcenie konci a osvedcenie ktore pozadujes na kus ktory si vcera dotiahol od predajcu?

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#22 Nový příspěvek od stanislavsnv »

A aký je vtom rozdiel. Japonec ako Japonec či nie???

minn72

#23 Nový příspěvek od minn72 »

Nazdar, ešte taká otázka.
Keď príde na kúpu, na čo konkrétne sa mám zamerať- skontrolovať?
Predpokladám popozerať pod kapotu pod nápravy či niekde netečie olej a ďalej čo? Vyskúšať všetky rýchlosti, hydrauliku ? Sú tam najeké nástrahy na čo sa zamerať? Predpokladám že Vy ako majitelia japoncov ste už nejaké chyby vypozorovali.
Dik.

Milan

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#24 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Áno tak ako píšeš sadnúť do traktora všetko si odskúšať všetky rýchlosti aj redukovane elektroniku vyskúšať alebo nech ti ukáže predajca. Pozrieť palivový filter či je čistý. A traktor štartovať za studená. K nastartovanemu traktoru k výfuku je dobré priložiť kancelársky papier aby si vydel či dobre spaľuje či ti nefrka naftu na papier. A samozrejme tesnosť portálov ako píšeš. Riadenie a brzdy skúšať samostatne ľavú pravú.

pelepele

#25 Nový příspěvek od pelepele »

stanislavsnv píše:A aký je vtom rozdiel. Japonec ako Japonec či nie???
no presne ten ze ked uz raz vydane boli tak to prejde automaticky, ..kdezto na novy treba byrokraciu a pod ukony a navyse sme na slovensku...

neviem, len sa pytam

oco13

#26 Nový příspěvek od oco13 »

Neprejde, naštuduj si predpisy - domáca výroba - zvláštna STK , seriová výroba (ak už mala TP) - opetovné prihlásenie, to jest STK,EK,KO. Nič iné C tabule nedostane. :-/

DYK

#27 Nový příspěvek od DYK »

Už se řeší cééé značky aj tady a pořád z toho nikdo není múdry. stanislavsnv tobě propadá značka - a na co? Nový traktor bude na ŠPZ jak jsi psal, ne? Starý jsi prodal, jak jsi taky psal.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

stanislavsnv
Kontaktovat uživatele:

#28 Nový příspěvek od stanislavsnv »

Áno končí mi ŠPZ -C v máji to som mal na Mitsubishi ktoré som predal ale neodhlasoval som ho teraz ho nepotrebujem a v Máji pôjdem prihlásiť Yanmar na Céčko.
Odkaz Pre Oco13 :Ja len píšem to čo mi povedal policajt mne chápeš nie susedovi ale mne počul som to na vlastné uši. A už tu nebudem vôbec reagovať na C ŠPZ

minn72

#29 Nový příspěvek od minn72 »

Hoši keď sú pneumatiky dostrieľané/dopráskané gumy, aký je to veľký problém? Prípadne koľko mi takéto gumy vydžia. Predpokladám že ste tu viacerý kupili takého japonca čo mal poproskané gumy, nejaké osobné skúsenosti?
Nerád by som po prvej sezone investoval hneď do gúm
dik

Vedra

#30 Nový příspěvek od Vedra »

Vydrží klidně roky. Za jízdy na rovné zahradě asi moc nehrozí, největší riziko bude výbuch do obličeje při dofukování.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“