Plasmová řezačka
Re: Plasmová řezačka
Tieto male plazmy moc vzduchu nezeru.Ja mam sice dedru 40ku,to bude asi trocha kvalitnejsie,ako tato lidlovka,ale maly 2valcovy kompresor zapina len semtam.Tak aj ten biedny gude kompresor s 30l nadobkou by to mal utiahnut.Pripadne mu pripojit este jednu,ako vravi Joe.Mne to reze 10mm este rovno,ale 12ku to uz pali sikmo.Tak isto,ako na tej fotke vyssie,tak myslim,ze s tou lidlovou sa bude dat coto porobit.A ked to ma zaruku..... zhori,vymenis
- pepa.traktor
na berlana 40 beru tady https://www.nakupto.eu/g444/nahradni-dily?par=0*15*0*0*
zetor 5645,7211,unhz500 a ted lítám fabií 1,9 sdi combi + teraccan s vlekem +multivan+ mini coper a přibyl 6745
Ja som pred 10-12 rokmi kúpil v Belgicku trafo zváračku Parkside 200A. Najprv bola za 150€ potom zlacnela na Stovku a keď dali cenu koncom leta na 75€ tak som ju kúpil. Doma som ju rozobral a pod zeleným krytom vo vnútri bolo všetko modré a štítky Gude. Slúži mi bez problémov dodnes!
S toho znizovania cien ozelenela
velikost nádoby nehraje roli - plasma potřebuje stálou dodávku minimálně 200l vzduchu při tlaku 5Bar / za minutu.oco13 píše: Mám tomu rozumieť tak ,že nie je kompresor ktorý by to utlačil napriamo?
Dospělé plasmy ještě o dost víc!
Takže když si malým kompresorem nafoukáš 50l vzdušník na 8Bar a začneš řezat bude v něm za pár vteřin tlak 1 - 2 Bary.
Dospělá plasma pozná pokles a vypne se ti řezací proud. Plasma za 100€ nic nepozná, něco tenkého bude řezat dál, ale nechladí se elektroda a tryska a brzy shoří.
Teoreticky vzdušník nemusí být žádný, musí být kompresor který dokáže dodávat těch 200 (lépe 280) litrů za minutu trvale!
To žádný kompresor za 100, 200 ani 300€ nedokáže.
Někteří výrobci uvádějí výkon kompresoru v litrech za minutu ALE jde o sací výkon!! Výtlačný výkon - o který nám jde - je sotva 50% toho sacího.
S těma kompresorama z Lidlu půjde řezat - ale jen krátké NĚKOLIK cm řezy! Pak musíš přerušit a počkat až se ti vzdušník opět nafouká.
Což není na škodu se zatěžovatelem plasmy 20% - ta se mezi tím bude chladit
Něco nejde? Je třeba tvrdit: "mě to nejde"
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
Vždy se najde někdo kdo to dokáže.
- Danismckost
Mám cebora plazma prof 40 s pilotnim obloukem a honím to bezproblémů tím klasinkým malým modrým jednopísťákem GUDE a stíhá v poho. Trysku mám 1mm
Iseki TA235
Ako si mám prepočítať tieto hodnoty : Nasávané množství (m3/hod.) 15,1
Výkonnost vztažená na sací podmínky (m3/hod.) 9. Mne to vyšlo že dáva 150l za minutu
Výkonnost vztažená na sací podmínky (m3/hod.) 9. Mne to vyšlo že dáva 150l za minutu
https://stroje.bazos.sk/inzerat/9543689 ... ec-LEX.php
Toto by hádam na plazmu malo stačíť -3,3KW a sací výkon 430l ???
Toto by hádam na plazmu malo stačíť -3,3KW a sací výkon 430l ???
Hej tato rychlobezka na tu lidlacku bude stihat
3.3kW na 220V? Není to moc? Nebude padat jistič?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
to som si nevšimol , mám 11kw na trojfázovom rozvode a drží.
Jakých 220? Snad i na Slovensku mají dávno 230V. Reálně spíš víc než míň ztráty v rozvodné soustavě se dodavateli platit nechcou. Já mám 500 m od trafa 250V+
230V*16A= 3680W Pokud je pořešený náběhový proud tak bez problému.
edit: teda v ČR už máme 240V na Slovensku nevím beztak taky.
230V*16A= 3680W Pokud je pořešený náběhový proud tak bez problému.
edit: teda v ČR už máme 240V na Slovensku nevím beztak taky.
Ono mě třeba padal jistič u té plasmy. Když jedu dýl na větší Ampery, tak mi ty starý černý jističe padaly. Tak jsem si pro tyhle účely udělal kus prodlužky z 380 V zásuvky. Honím tím kabelem i invertor, když vařím většíma elektrodama. Ten kompresor by mi to určitě nevzalo. Musel bych ho honit taky z té 380V. Takže kompresor Orlík na svojí 380V zásuvku a plasma na druhou 380V zásuvku a jedu.
Jinak když pálím plasmou, tak jsem taky nabalenej. Vysoký pracovní boty, slušný monterky a na tom koženou zástěru až na paty. Vyplatí se, jinak se monterky propáleji jak nic. A nemám kuklu, ta byla na to moc tmavá. Požívám na plasmu pracovní brejle proti sluníčku. A ty jsou akorát. A nenablikal jsem si zatím. Rukavice to je jasný, ty svářečský používám. Jaryne82 to Ti foukla bokem, nebo čapla rukavice? Tohle vypadá, že foukla bokem spíš.
Jinak když pálím plasmou, tak jsem taky nabalenej. Vysoký pracovní boty, slušný monterky a na tom koženou zástěru až na paty. Vyplatí se, jinak se monterky propáleji jak nic. A nemám kuklu, ta byla na to moc tmavá. Požívám na plasmu pracovní brejle proti sluníčku. A ty jsou akorát. A nenablikal jsem si zatím. Rukavice to je jasný, ty svářečský používám. Jaryne82 to Ti foukla bokem, nebo čapla rukavice? Tohle vypadá, že foukla bokem spíš.