Štěpka - cena ?
Moderátoři: rezis, Malboro, Leo
-
Re: Štěpka - cena ?
no jestli to myslíš jako z probírky tak hodně sil, já dělal hektar náletu, po víkendech dva roky - vyřezat, sesvazkovat, vytahat naviákem, pak jsem je ještě stavěl aby lépe proschly.
štěpky z toho bylo dost, tepla taky, ale jsem rád že už to mám hotový
štěpky z toho bylo dost, tepla taky, ale jsem rád že už to mám hotový
Stromky jsou na poli (původně měli být využity jako vánoční), a tak se toho všeho chci zbavit. Přemýšlel jsem o tom, že bych si půjčil nejaký větší štěpkovač a házel tam celý stromky.
-
já měl štěpkovač z SKPU 220, štěpkoval dobře, ale měl jsem z něj docela lufta, přeci jen je to stroj na trávu, nevíš kam a kdy co poletí, tak jsem to prodal a řešil co dál.
to co by se mi líbilo bylo moc drahé, a do číny jsem nějak nechtěl jít. nakonec jsem usoudil že ten stroj potřebuji dva dny v roce, tak jsem si během těžby připravil valy a v létě jsem si půjčil greenmecha 150 z půjčovny zeppelin v Jihlavě - má vlastní motor, je to takový ten typ jako přívěs za osobní auto, no a pak už jsem jen čuměl jak krásně štěpkuje, měli jsme to ve třech tak tak aby jsme mu stíhali, strkali jsme tam vršky z probírek a právě takový stromky jako máš ty.
za víkend jsme nafoukali 6 pětitun s nástavkama a když jsem ho po víkendu vrátil ve stavu v jakým jsem přijel z lesa, jen jsem dolil 22 litrů nafty a pán po mě chtěl půjčovný 2400,- tak už vím že si nikdy žádný štěpkovač nekoupim a budu si ho jen půjčovat
to co by se mi líbilo bylo moc drahé, a do číny jsem nějak nechtěl jít. nakonec jsem usoudil že ten stroj potřebuji dva dny v roce, tak jsem si během těžby připravil valy a v létě jsem si půjčil greenmecha 150 z půjčovny zeppelin v Jihlavě - má vlastní motor, je to takový ten typ jako přívěs za osobní auto, no a pak už jsem jen čuměl jak krásně štěpkuje, měli jsme to ve třech tak tak aby jsme mu stíhali, strkali jsme tam vršky z probírek a právě takový stromky jako máš ty.
za víkend jsme nafoukali 6 pětitun s nástavkama a když jsem ho po víkendu vrátil ve stavu v jakým jsem přijel z lesa, jen jsem dolil 22 litrů nafty a pán po mě chtěl půjčovný 2400,- tak už vím že si nikdy žádný štěpkovač nekoupim a budu si ho jen půjčovat
Ahoj, nevím kam s tím ať nezakládám nový vlákno dám to sem. sháním kotel cca 20 kw automat co je schopnej spalovat jemnou štěpku. Možnost topení kusovym dřevem výhodou. Uvítám hlavně rady od majitelů štěpkovačů, zajímavým nabídkám na prodej se nebráním
Kotle v lesní technice nenajdeš, to musíš hledat v jiné sekci - dům a stavba.
Ještě ve vlákně o štěpce si tu můžeš něco přečíst.
Kombinace jemné štěpky a kusového dřeva k sobě moc nejdou, špalíky s kusovým dřevem se používá v kotlích.
Taky pomůže funkce Hledat.
Ještě ve vlákně o štěpce si tu můžeš něco přečíst.
Kombinace jemné štěpky a kusového dřeva k sobě moc nejdou, špalíky s kusovým dřevem se používá v kotlích.
Taky pomůže funkce Hledat.
V životě je potřeba se pro něco zapálit, v krematoriu už je pozdě.
No, dal sem to do vlákna o štěpce protože si myslím že sem chodí majitelé štěpkovačů a ti mají asi nejlepší přehled kdo v čem štěpku pálí a jaké jsou s daným kotlem zkušenosti.
No možno sa mýlim ,ale nejako si neviem spomenúť na nikoho z fora, kto by kúril jemnou štiepkou. Čo viem tak všetci kúria špalíkmi a manulalne.
No vidíš, já s ní příležitostně topím v automatu. Problém je, že nemám zdroj.
Když máte v ruce kladivo, všechno ostatní vypadá jako hřebík.
Len si sa s tým nejako zabudol pochváliť.
Spaluju jen to, co podrtím na zahradě po prořezu stromů. Hoří to dobře, ale je toho bohužel málo.
To podstatné!?!? Co máš za kotel?
Pár lidí tu je,myslím Maršl topí štěpkou.oco13 píše:No možno sa mýlim ,ale nejako si neviem spomenúť na nikoho z fora, kto by kúril jemnou štiepkou. Čo viem tak všetci kúria špalíkmi a manulalne.
Já topím čistě jenom jemnou štěpkou,myslím že tady je to přímo v tomto vlákně.
Je to o 2 řádky výš. Automat na uhlí a štěpku do 3 cm žere jak bagr naftu.osel píše:To podstatné!?!? Co máš za kotel?