tatra805 valník

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
jozefulrich

Re: tatra805 valník

#16 Nový příspěvek od jozefulrich »

saano píše:Čo na to povedať ..

..
zas kus poctivej roboty 8) len tak ďaľej držím palce výsledok bude určite potešujúci. :)
ďakujem :)

Ad Peter

#17 Nový příspěvek od Ad Peter »

No zalezi co z toho vznikne ale vyzera to skor na seriovku. Hydromotor nie je zla vec navijak v3s ma velky prevodovy pomer caa sa mi vidi že 31:1 a relativne krehke liatinove koleso. Bud dvojity prevod retazovym alebo jeden retazovy velky prevod a maly bubom ten spravy dost. Ja mam navijak v3s s volnobezkou hnany od motorastavime traktor .. (Proton) a toreto 4x2(slovensky zetor)navijak hydromotor. Iny davaju zil. Ale kebyze mam fakt robil dalsi navijak tak v zbere najdem napravu a vyuzijem prevod diferencialu a dam maly bubon alebo priamo disk a navyjam do disku. po pripade reduktor a vyuzijes hned brzdu v bubne na navyjak(doležita vec). Je to lacnejsi a kvalitnejsi ako tie tuctove.

Ad Peter

#18 Nový příspěvek od Ad Peter »

jozefulrich píše:https://youtu.be/WcDngm2UWmQ
k tomuto videu potreboval by som ten pastorok polkruhovy zo zubami do ktoreho sa zaisti tiahlo pri zatiahnuti brzdy. poradte niekto zhanal som to na bazosi ale marne mozno to mate niekto doma pohodene chlapi tak dajte vediet ak by bol niekto ochotny urcite sa dohodneme. spravil by som to ale teraz som aj tak tri tyzdne v praci tak ak do tej doby kym pridem dom nikto tak budem musiet :vztek:
Excenter ?

Vladislav Šebeň

#19 Nový příspěvek od Vladislav Šebeň »

Navijak daj zo zila, maju to oskusane ty najlepsi z tohto fora, je to osvedcene a funguje to krasna ptiamo na vyvod t805.
V3S navijak pa snek 1:16 a hydromotor bude mat co robit s nim. Pouzi ten zil, odpadnu ti straty vykonu na hydraulike plus naklady na komponenty ako hadice cerp., hydromotor ...ja som dal tiez zila
Ten motor mas asi z piana MB W123 tiez jeden z tych motorov co vela vydrzia..
Inak pekna praca som zvedavy na konecny vysledok..
Každý robí ako vie..
Niekto vie a niekto nie..

fabikmiroslav

#20 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

Ramy na okna kupiš v Lehote pod Vtačnikom su tam dvaja ktory rozoberaju V3S pasuju aj na 805 len upravíš ram na uchyt motorčeka stieračov.Kontakt najdeš na Bazoší :)
Dobre už bolo

jozefulrich

#21 Nový příspěvek od jozefulrich »

Ad Peter píše:
k tomuto videu potreboval by som ten pastorok polkruhovy zo zubami do ktoreho sa zaisti tiahlo pri zatiahnuti brzdy. poradte niekto zhanal som to na bazosi ale marne mozno to mate niekto doma pohodene chlapi tak dajte vediet ak by bol niekto ochotny urcite sa dohodneme. spravil by som to ale teraz som aj tak tri tyzdne v praci tak ak do tej doby kym pridem dom nikto tak budem musiet :vztek:
Excenter ?
co myslis?

jozefulrich

#22 Nový příspěvek od jozefulrich »

Vladislav Šebeň píše:Navijak daj zo zila, maju to oskusane ty najlepsi z tohto fora, je to osvedcene a funguje to krasna ptiamo na vyvod t805.
V3S navijak pa snek 1:16 a hydromotor bude mat co robit s nim. Pouzi ten zil, odpadnu ti straty vykonu na hydraulike plus naklady na komponenty ako hadice cerp., hydromotor ...ja som dal tiez zila
Ten motor mas asi z piana MB W123 tiez jeden z tych motorov co vela vydrzia..
Inak pekna praca som zvedavy na konecny vysledok..
nad tym som tiez rozmyslal nad tym zilackym ale ma varovali ze ten vyvod na kompresor ma jemne zuby ze to zvykne ocesat. inak to zapinanie na kardan tiez nie je najlacnejsie. vidlicka ozubene kolesa a co k tomu treba zacal som to zistovat co na to treba ale ked mi povedali ze to nie je stavane na navijak tak som od toho upustil. ak mate niekto link na vlakno na ten vyvod na kompresor tak to tu hodte prosim vas myslim ze som to tu kedysi zazrel ale uz neviem v akej teme. dik

jozefulrich

#23 Nový příspěvek od jozefulrich »

dakujem miro idem pohladat

jozefulrich

#24 Nový příspěvek od jozefulrich »

miro z lehoty som nenasiel nikoho ale u nas v Namestove jeden predava vyklapacie lebo na svojej ma pevne. ale az v marci bude doma. kolko mozu stat take ramy aj zo sklami? ked som s nim volal povedal ze sa dohodneme aby som mal predstavu. skla aj nove tesnenia mam ale budem mat do foroty

jozefulrich

#25 Nový příspěvek od jozefulrich »

toto som nasiel na fore. len teraz zistit kto to vyraba alebo predava. tak chlapi radte. od hydromotoru som upustil dam na rady urobim to cez kardan.
Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

jozefulrich

#26 Nový příspěvek od jozefulrich »

Ad Peter píše:
Excenter ?
Obrázek

toto je on nasiel som ho za 7e aj s postovnym no nekup to. myslim ze sa to uchytava o doraz poloosi vsak?

Ad Peter

#27 Nový příspěvek od Ad Peter »

Dnes som mal ponuknutu redukcnu prevodovku zo zeriava prevod 18:1 za vybornu cenu(na navijak). len sa mi nechce ist 400 km tam + tolko späť. Hovoriš že nie je stavany v3s alebo zil. Je to jednoducha logika že cim viac zubov v zabere tak tym väčši vykon mozes prenašať aj na navijaku. Potom sa priemer bubna prejavy lebo čim je tenši tym mas na nom väčšiu silu akoby. Mylim si že zil navyjak ak by mal bubon hruby ako v3s tak tiež len 3 tony vezme. No a tušim ze na volnobezke mam 8 vystupkov 12 mm hrube taže tie to prenesu. Ale najslabši clen je prevodovka za motorom lebo ta nema 3 zuby ako zavitovka v zabere ale max 2 pri sikmých zuboch + aky je modul. No možes mat aj 80 tonovy navijak ale ked sa ti drevo kusne do zeme aj ten sa doj*** :/

jozefulrich

#28 Nový příspěvek od jozefulrich »

to ci hydromotorom alebo mechanicky v tom uz mam jasno. teraz dilema ako za rozumne peniaze spravit zapinanie kardanu. na bazosi som nasiel za 230e zdvojene. na kompresor aj pridavne zariadenie. zda sa to mi to dost. nechcem na tom tahat pat kubikove buky nejde mi tak o silu navijaku ako skor o rychlost aj ked na ukor sily a o volne odvijanie lana myslim ze na zile to nie je problem v3s to treba dorabat. ty si stale za variantu vyroby vlastneho navijaku ze?

fabikmiroslav

#29 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

To čo potihne Zil navijak ku sebe tak 7245 UKT si stým ani neusere.vim o čo vravím zapadnuteho zila potiahne ako nič .V3S navijak je o dost slabší a nevidrží to čo ten Zil používame ich na traktory už viac ako 35 rokov a šlapu stale :ano: Prvý navijak dal otec na T805 a služi do dnes
Dobre už bolo

fabikmiroslav

#30 Nový příspěvek od fabikmiroslav »

To zapínanie vyraba pan Uherka z Kolarovic
Dobre už bolo

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“