Výroba výfuku k motoru Trabant

vše k motorům, včetně spojky, chlazení, palivové soustavy atd.

Moderátoři: rezis, Lukashil, Leo

Zpráva
Autor
Jura 136XXL
Kontaktovat uživatele:

Re: Výroba výfuku k motoru trabant

#16 Nový příspěvek od Jura 136XXL »

no jo kdyz netusim kolik to bude mit spotrebu...je tam porad problem s tou teplotou ale kdyz se to v zime na miste bez zateze asi a tech 40 zahralo celkem bez problemu....i na 50 ale to uz trvalo dlouho..tak v lete a za jizdy by to mohlo byt lepsi.....uvidime...jinak svicky....ja jsem privezl tatovi do auta svicky s noveho mondea muzu s epodivat na oznaceni...ma teda bezkontaktni zapalovani. svicky jsou s tim yridiovym jadrem...takovy slaby kontak...odsoustruzili sme na nich konec zavitu protoze je delsi....nicemu by to nevadilo ale po case by se zakarbonoval a nedostal by si tu svicku ven a opravdu klesla kourivost...a tata to pak kontorloval a rikal ze tahle svicka je krasne cista...ze se mu zda ze to spalovani je lepsi....ale na kourivosti to je videt urcite...v tom motoru co mam vstrikovani na nem tam ty svicky mam taky

olin

#17 Nový příspěvek od olin »

A co to čidlo dát na vejfuk? Ne přímo, ale udělat nějakej bazmek, do kterýho by se čidlo našroubovalo. Zkus třeba svařit něco, jako malou krabičku a přivař to přímo na vejfukový potrubí. Bude se ti pak ohřejvat vlastně jen vzduch v tý krabičce. Když by to ukazovalo moc velkou teplotu, tak tu krabičku navrtej aby si přisávala čerstvej vzduch. Když si s tím pohraješ, tak se možná ke správný teplotě dopracuješ.
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

Jura 136XXL
Kontaktovat uživatele:

#18 Nový příspěvek od Jura 136XXL »

to asi jo..ale porad bude motor podchlazen tak jako drive..ja bych radeji aby motor opravdu teplou mel spravnou kdyz sem mel dole ventilator a zkousel sem jen bez chlazeni a bez zateze tak se to behem chvilky zahralo bez problemu na 100 a motor sel krasne nekouril..jen bez zateze spatne padali otacky ..pak s ventilatorem uz to s tim padanim otacek lepsi ale zase se to nezahriva..ja chci udelat jinou remenici co je puvodne na ventilatoru a za ventilator pak dat elektromagnetickou spojku z klimatizace...remenice se bude teda na hrideli volne protacet do doby nez zapne spojka...ta bude ovladana elektricky a na valcich bude dalsi cidlo z chladice...treba skodovacne spina kolem 80 stupnu...cili po zahrati..zapne spojka..motor se ochladi.vypne spojka...ale ted to resit nebudu uvidim na kolik se to zahreje za jizdy..budu testovat v lete tazke mylsim ze tak velky problem s teplotou nebude

olin

#19 Nový příspěvek od olin »

Sme to tu trochu OT :OT: zaneřádili. Pokračování jsem přesunul do vlákna: Projekt 600i - viewtopic.php?f=75&t=4976
Zpět k výfuku! Stando, prosím i za ostatní! Nebyly by ty slíbený fotky?
Dejte mi na to pár lidí a já to udělám.....
PRSKAVEC

Standam

#20 Nový příspěvek od Standam »

Zdravím, konečně jsem se dostal k vyfocení výfukového systému na mém samodělu, už to funguje řadu let. Standa.
Přílohy
HPIM3070.JPG
HPIM3069.JPG
HPIM3067.JPG

vlado854

Výfuk na trabantový motor

#21 Nový příspěvek od vlado854 »

Zdravim vsetkych.
Poradte prosim aky vyfuk mozem dat na traktor s trabantovym motorom.
Kupil som traktorik a existujuci vyfuk je robeny na kolene a dost hlucny.
Co tam dat aby to neznizovalo vykon a poriesilo aj hluk?

Dik.
Vlado

Standam

Re: Výfuk na trabantový motor

#22 Nový příspěvek od Standam »

Zdravím, Vlado nejlepší výsledek dosahneš, když se Ti povede napasovat originální tlumiče, samozřejmě propojovací trubka může být i krátká. Našel jsem laděný výfuk na traboše na stránkách trabantklubu. Standa.

dms

#23 Nový příspěvek od dms »

Pri tlmeni dvojtaktu sa hluku velmi vyhnut neda, problem je v tom, ze z principu ho moc tlmit nemozes, lebo ak by isiel vyfuk do velmi velkeho pretlaku (alebo maleho), tak to ovplyvni cinnost dvojtaktneho motora....

vlado854

#24 Nový příspěvek od vlado854 »

Cau Stando napis link na ten ladeny vyfuk.
Dik. Vlado

Odpovědět

Zpět na „Motory“