Motor Slavia 1d90 vysoké otáčky
- Jožo Kovalčík
Re: Motor Slavia 1d90 vysoké otáčky
Zabudol som mám motor 1D-90-TA.
Vibrace mohou vznikat když špatně vyvážený setrvačních, nebo volnější ložiska na klikovové hřídeli i samotný setrvačník muže být volný.
Vibrace mohou vznikat když je špatně nastavený předvstřik, pak se říka že beží tvrdě.
Vibrace mohou vznikat když je špatně nastavený předvstřik, pak se říka že beží tvrdě.
- Jožo Kovalčík
Predvstrek by mal byť nastavený dobre v Zime 2015 som dal v Slav-servise vymeniť hriadeľ regulátora, predvstrek som síce nastavoval sám, ale podľa príručky s kapilárou. Minulý sezónu som si žiadne vibrácie nevšimol až teraz. So zotrvačníkom nebolo robené nič, čo znamená volnejšie ložiská?
Opotřebením vzniká vůle ( větší vzdálenost).
- Jožo Kovalčík
Dúfam, že tie ložiská nie sú opotrebené resp. nemali by byť, celý motor bol asi pred štyrmi rokmy dozadu v Slav-servise, ložiská síce nemenili ale skontrolovali ich, možno ten zotrvačník je volný aj keď dúfam, že nie lebo nemám na to ani čas a ani chuť momentálne zhadzovať motor. Ešte k tým max. otáčkam, mám nechať na tých 2065 ot/min alebo to skúsiť nastaviť? Keď by som to nastavoval na vyššie otáčky, znamená to červík pootočiť smerom doľava že?
- Jožo Kovalčík
Pokusím se - v některých těch motorech nebyla klikovka sešroubovaná a středěná kolíčky ale slisovaná, podobně jako třeba na starých jawách nebo čztách. Taky jsem tomu nechtěl věřit, dokud jsem jí nevymontoval z motoru - slisováno a šrouby nikde. Traktorek to byl typ TZ4-K14-F, jeden z posledních co vyrobili ale jeho historii neznám, klika nemusela být původní
- rimmerworld
Zdravim, chcel by som sa opytat na meranie tlaku vo valci motora 1d90a. Ako tam viem zmerat kompresiu? Kompresiometer by som namontoval do otvoru pre zhavenie? A odpojil by som privod nafty do valca? Pretocil by som motor? Idealny tlak potom by mal byt tych 3,9 MPa. Alebo kde by som ho mal napojit?.. Som v tom dost laik. tak sa radsej pytam.
Pochybuji takový tlak nenaměříš.
Kompresimetr připojuji místo vstřiku.
Kompresimetr připojuji místo vstřiku.
- rimmerworld
Takze do otvoru pre zhavic to nema zmysel montovat, ale do otvoru pre drziak s triskou?.v katalogu nahr. Dielov cislo 09016. Cele by som to musel vymontovat?.. A aky zavit je na nadstavci pre ten kompresiometer? zase vela otazok... toto som este vymontovane nemal... ale kto sa nepyta.. Nic sa nedozvie..
-
Zdravím, mám slavii 1D90 a nedaří se mi seštelovat ten kladívkový regulátor nevíte někdo jak to seštelovat ? nikde jsem k tomu nic nenašel, tak se ptám tady
Ahoj tkluci je tu nekdo kdo by vedel proc mi motor 1D90 TA pri skoro plnem plynu kdyz jedu do kopce zacne jakoby vynechavat,jako by tam neslo palivo.Kdyz uberu plyn a zase dam plej chvili jede a potom zase. Priklat drn drn drn vynecha drn drn vynecha drn drn vynecha a porad dokola. Ten velkej palivovej filtr jsem cistil a nepomohlo,neni tam nekde na motoru jeste neco co by mohlo tohle zpusobovat. Diky.
Felicia 1.3 Mpi, štepkovaš, malotraktor.
Povol si víčko u nádrže zkus to, co vzduchový filtr.