Čelny nakladač na malotraktor
Moderátoři: rezis, Leo, Malboro
Re: Čelny nakladač na malotraktor
TBZ by bol vpredu na lopatu a radlicu a vzadu by boli pevné úchyty na vežu a žeriav ako má desta. No a po bokoch vzadu by boli ramená čeláku. Teda veža a žeriav by sa pripájali len po zhodení lopaty. To je teoria.
Ja viem že možno blbá , ale je lepšie keď to zoškrtám teraz ako potom keď rozpílim pol traktora.
Ja viem že možno blbá , ale je lepšie keď to zoškrtám teraz ako potom keď rozpílim pol traktora.
oco13 píše:TBZ by bol vpredu na lopatu a radlicu a vzadu by boli pevné úchyty na vežu a žeriav ako má desta.
Desta nema jerab !!
No a po bokoch vzadu by boli ramená čeláku.
Takze 3 bodovy zaves ?
Teda veža a žeriav by sa pripájali len po zhodení lopaty.
Lopata je v predu, proc ji chces "zhazovat" kdyz vez a jerab bude vzadu? Byla by jako protizavazi!
To je teoria.
Ano lopata je vpredu. A lopata na celnim nakladaci je taky vpredu.
Vzadu je bedna.
Vzadu je bedna.
No práve na to sa tu pýtam , či nejde čelák otočiť dozadu Mám dojem že som to videl na škode 180 na siláži. Bedňu zatial nemám, len vidly a paletu na nich.
Ano ta skodovka - spis Liaz ŠT 180 ano mela lzici i vzadu, ale tam mela furu placu nad zadni napravou.
NAD zadni napravou a NE az za ni!!!
Jo a taky mela otocnou sesli.
NAD zadni napravou a NE az za ni!!!
Jo a taky mela otocnou sesli.
Už som to pochopil, on sa otočil a mal ho vlastne zase pred sebou.
Len presadol so sedaka na sedak. Malo to dvojite riadenie. Dva sedaky, dva volanty. Mame ju este v robote. Ale uz len ako vrak.
To ze to melo dvoji rizeni jsem nevedel. Myslel jsem to tak ze se otocil ve vnitr cely system rizeni a posedu ridice. Je dobre videt (dle obrazku vyse) jak cele uchyceni predni ci zadni (zalezelo jak si ridic sedl ) lopaty je cele nad zadni - predni napravou. Zadny zadni 3bod !!
Ja som to plánoval uchytiť ešte viac ku stredu traktora ,až skoro ku klbu. Ak to dám ako na klasický traktor tak nič nezdvihnem, lebo zadok je lahký.
Takto
Takto
Naposledy upravil(a) oco13 dne sob úno 02, 2019 2:34 pm, celkem upraveno 1 x.
Ked budes robit z nakladacom tak zadok dotazis zavazim a hotovo.
Teraz je vzadu 300kg a vpredu ak dám rovnakú váhu tak končím. Na toto by bola najlepšia koncepcia ako je UNC
Vzadu v ramenach mas 300 kil?
Nie sú tam ramená , je tam len držiak na závažie.
schvalne som to bol odfotiť - dve hrdzavé železá po 25kg,dve betonové kocky po 66kg a žlté železo 110kg, teda spolu 292kg. Ak dám do lopaty 5 betonových kociek teda 330kg , tak to velmi opatrne prepravím len tesne nad zemou. Vyložiť na povalu nehrozí ,aj keď s prazdnou lopatou tam dočiahnem.
toto už bolo ako na hojdačke.
schvalne som to bol odfotiť - dve hrdzavé železá po 25kg,dve betonové kocky po 66kg a žlté železo 110kg, teda spolu 292kg. Ak dám do lopaty 5 betonových kociek teda 330kg , tak to velmi opatrne prepravím len tesne nad zemou. Vyložiť na povalu nehrozí ,aj keď s prazdnou lopatou tam dočiahnem.
toto už bolo ako na hojdačke.
A kolko by si chcel este viacej vozit z tymi kocurmi co mas?