UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Myslel jsem hlavně vzduch. ovládání a jeho udržení bez vody/ledu, zvlášť když traktor nejezdí denně a jinak vzduch nepotřebuje, a potom také přesnost ovládání, hlavně přes vysílačku. To mě přijde jako největší nevýhoda jak TUN (hlavně) tak i DTN. Pak "čistotu" brzdových pásů u DTN, zvlášť v tomhle počasí obleva-bláto-mráz. To mě přijde jako hlavní výhoda těch Agam, konstrukce brzdy a elektrohydraulika. Psal jsem tu reakci narychlo a asi i rychleji než myslel
Vzduch vůbec neřeším.Nelihuju občas vypustím vzduchojem to je všechno.Je sica fakt, že 70 mě zamrzá, ale mám vyzkoušeno že max po 2 kilometrech povolí.Akorát ráno hodím lana přes pajsr.vimňouk píše:Myslel jsem hlavně vzduch. ovládání a jeho udržení bez vody/ledu, zvlášť když traktor nejezdí denně
Zmáčknu vysílačku namotávám, povolím nenamotávám.Zmáčknu brzdu odbrzdím, zmáčknu znova je zabržděno.vimňouk píše: potom také přesnost ovládání, hlavně přes vysílačku. To mě přijde jako největší nevýhoda jak TUN (hlavně) tak i DTN.
TUN a DTN když mají úplně jinou konstrukci brzdy a spojky.TUN je má zubový DTN třecí.Zrovna pro tu přesnost je mnohem lepší třecí spojka a brzda DTN.
Mimochodem jakou má brzdu a spojku Agama?
Dokud jsem ještě parkoval venku, pokud přes noc nasněžilo vzal jsem pometlo a ometl naviják od sněhu.Měl jsem originál dekly a nikdy nebyl problém ani s blátem ani se sněhem.vimňouk píše:Pak "čistotu" brzdových pásů u DTN, zvlášť v tomhle počasí obleva-bláto-mráz.
Když prší nedělám to nechám jiním.
Zrovna to elektrohydraulický ovládání se mě nelíbí ani trochu.Utíká vzduch, pokud to není drastický klidně doděláš šichtu, nebo těch 6 atmosférvimňouk píše:To mě přijde jako hlavní výhoda těch Agam, konstrukce brzdy a elektrohydraulika.
se dá někdy utěsnit v lese a doma si s tím nějak poradíš. Začne kapat olej z elektrohydrauliky máš padla.Třeba zrovna DTN se dělala s elektrohydraulikou, ale hodně rychle od toho ustoupily.Unikající olej tam navíc zamastil oba pásy
-
Mám krpana 8,5 a za šest let nikde ani kapka. Nikdy jsem s tím neměl žádný problém. Za mě s elektrohydraulikou max spokojenost.
agama naviják má elektromagnetickou brzdu i spojku žádnej vzduch ani olej v tom je ta výhoda absolutně žádná údržba.
.zetor fortera 11441+palms 10d 2wd,vimek 610
Jejej, omlouvám se zase chyba, elektrohydrauliku by měla mít ta nová Agama 2x7, aspoň mi to pan prodejce říkal, je tam hodně dílů jako u Tajfunu a u toho mi jedinkrát sákla pístnice brzdy a jednou prdla hadice, jinak taky sucho jako v hrachovině. A ovládání na milimetr vysílačkou ne jako TUN. Já jsem s tou Agamou 2x5 nikdy netahal ale měl ji kolega na polesí, jednu z prvních co vyrobili a vždycky ji moc chválil.
Já hlavně nikdy nechápal výhodu dvojbubnu, možná dřív když se třídilo kulatina-surák, dneska stejně všechno odpřáhnu na kupě a rozvozím nebo pocukám vysílačkou mezi rampama
Já hlavně nikdy nechápal výhodu dvojbubnu, možná dřív když se třídilo kulatina-surák, dneska stejně všechno odpřáhnu na kupě a rozvozím nebo pocukám vysílačkou mezi rampama
jak dlouho děláš v lese že nechápeš výhodu 2 bubnu?mam na každym laně 8 kluzáků a občas je to málo-vem 16 kusů na 1 lano a na skládce to budeš rozpřahat celý den
20 roků a furt s jednobubnem, ale na slabé dříví máme buď koně nebo Vimeka
16 žabek bych teda nechtěl vypřahat ani na 2 bubnu a 8 s řetězy nést do kopce
Chlapi, není to moje přání, přišlo mi mailem, ale nedá mí to a musím se s vámi podělit
Každopádně pod ten text se také podepisuji
Každopádně pod ten text se také podepisuji
Země voní, jede po ní pětadvacet bujných koní. Na Zetoru traktorista, oko bystré, ruka jistá.
TATRA NEZNÁ BRATRA
TATRA NEZNÁ BRATRA
Jj přesně tak. Měl jsem dvoububen igland na každé straně 5 zabek a už tak toho bylo dost. Dnes když se vše dělá na sortimenty zaprahnout 10 kusů 8 cek nebo 10 tek je opravdu nadlidský úkon.vimňouk píše:20 roků a furt s jednobubnem, ale na slabé dříví máme buď koně nebo Vimeka
což o to taky děláme 80% v sortimentech to vykrákám vyvážečkou ale špice neřežem to jde v dlouhym na sklad a to se pak hodí 16 ůvazků.nebo probírky taký v dlouhym a pak je dvoububen super.Pegos píše:Jj přesně tak. Měl jsem dvoububen igland na každé straně 5 zabek a už tak toho bylo dost. Dnes když se vše dělá na sortimenty zaprahnout 10 kusů 8 cek nebo 10 tek je opravdu nadlidský úkon.vimňouk píše:20 roků a furt s jednobubnem, ale na slabé dříví máme buď koně nebo Vimeka
- tronda
tak,tak.....nedovedu si představit tahat na jeden buben, neříkám že to nejde,ale jde o zvyk, s dvoububnem dělám od 94-roku a vystřídal jsem lkt, třeboň, agamu, igland a nyní zase třeboň na JD, jednoznačně nejhorší řešení nástavby na traktoru jakou jsem kdy měl..
Jj s tím souhlasím je to lepší třeba když je svazkovana že to vezmeš každou stranu na jiné lano. A i v pasece že vezmeš do jedné strany suraky a do druhé kulatinu.
- Vinea 30Hp Comfort
To jsi dostal jelena z té várky co braly VLS? Kámoš ho má a nástavba nahovnotronda píše:tak,tak.....nedovedu si představit tahat na jeden buben, neříkám že to nejde,ale jde o zvyk, s dvoububnem dělám od 94-roku a vystřídal jsem lkt, třeboň, agamu, igland a nyní zase třeboň na JD, jednoznačně nejhorší řešení nástavby na traktoru jakou jsem kdy měl..
ZETOR 5211