UKT,LKT a parta z lesa VIII
Moderátor: Franta.cz
Re: UKT,LKT a parta z lesa VIII
Pěkné, klidné vánoce všem. Přátelé v klidu se zastavte, pokecejte s přáteli ,vemte psa na procházku do polí či lesa.
Prostě vypněte a užijte si trochu klidu a načerpejte sílu do dalších dní v pracovním zápřahu. To vám přeje Širon - Lesáko jezedák z vysočiny.
Prostě vypněte a užijte si trochu klidu a načerpejte sílu do dalších dní v pracovním zápřahu. To vám přeje Širon - Lesáko jezedák z vysočiny.
Zetor 3011,8011,Yanmar 215d,Valtra N113, 2x sekací traktůrek,Palms10D 5.72 +klembank ,Honda XLV 650 Transalp,Honda XR125L,simson s51enduro,čtyřkolka 250ccm čína, 3x kára domaděl, mulčovač Deleks135cm,štípačky.....
Dnešní chvilka v lese
Ahoj,
Kolik kubíku naložíš na vyvážečku ?
Kolik kubíku naložíš na vyvážečku ?
V pětkách, jako je na té fúře nakládám tak 8 kubíků.
-
Pepik 69- to je rám i nápravy z V3S, mohl by jsi mi změřit sílu materiálu toho rámu? díky..
natáčecí oje ti neschází?
natáčecí oje ti neschází?
Mně by zase zajímalo jak se ti to chová ve svahu, mě se to dost naklání na pérech (ale mám ty slabá bohužel). A celková šířka ? Resp. kola Ifa nebo fekál ?
Kedysi som u nas videl dost podobne urobenu vyvozku s podvozku V3S. Akurat listove pera mal nahradene zvarencom dvoch silnych U-profilov k sebe + niejaka vnutrom vystuha. Konce toho profilu boli upravene ako su konce pier pre vsuv do lozka na napravach. Ten kus bol normalne uchyteny origo strmenmi na hupacke ako bolo pero. Inak pekna suprava a foto
Natáčecí oj samozřejmě mám, kola jsou 16/70 20 a ještě se mi ji nepodařilo naštěstí převrátit. Větší vyvážečku bez pohonu Forterra nedá, kolikrát nenakládám plnou, protože bych ji ve stráni neutáhnul.
- michalkri
Jestli se mohu zeptat, kde a za kolik jsi kupoval ty 20 pneu?
-
Ahoj chlapi mám ukt 5340 s tunem a chtěl bych na něj dvounaviják a rozhoduju se mezi dtn a iglandem 5002, nemůžete někdo srovnat ty dva navijáky, ja jsem třeba iglanda nikdy neviděl naživo tak prosím o rady a názory dík
Ahoj a proč ne TUN, je silný, jednoduchý a nezničitelný Já bych na tvém místě a traktoru zvážil ještě Agamu AGA 2x5 a maj i novou 2x7 (na tu jsem se jich ptal i já a asi do ní půjdu, ale ještě hledám po Německu starý Schlang und Reichart nebo Pfanzelt), určitě míň náročné na údržbu než DTN a asi levnější než Igland, jako myslím ty AGy
-
no po skušenosti ted s opravou prevodovek navijaku lkt 80 ti řeknu zlatej řetěz sem tam praskne,spojka se utahne maticí je po prdeli do nakyho starsiho verku za prachy co za to chtej,jo takle novej to by byla jiná ,no ale nervat stromy s větvema proti stranim nemuselo toho bejt přiště to rači snad zadarmo spálim
Jj je pravda, že ceny za lesní stroje letějí závratným směrem nahoru.
Můžeš upřesnit jakou údržbu?vimňouk píše:Ahoj a proč ne TUN, je silný, jednoduchý a nezničitelný Já bych na tvém místě a traktoru zvážil ještě Agamu AGA 2x5 a maj i novou 2x7 (na tu jsem se jich ptal i já a asi do ní půjdu, ale ještě hledám po Německu starý Schlang und Reichart nebo Pfanzelt), určitě míň náročné na údržbu než DTN a asi levnější než Igland, jako myslím ty AGy
Já jen, že na svým DTN jsem za 10 let žádnou údržbu nedělal