Kříženec ZETOR 15

Moderátor: Lukashil

Zpráva
Autor
mikale

Kříženec ZETOR 15

#1 Nový příspěvek od mikale »

Zdravím, potřeboval bych poradit ohledně ceny za křížence ZETORA. Pán uvažuje o prodeji - je mu 85 let a už ho moc nevyužívá. Jedná se o ZETOR 15 ale z vyměněným motorem. Je tam namontován motor ze ZETORA 2011. Nějak to je předělané a je to funkční. Motor chytá perfektně. Byl jsem se na něho podívat ale pán ho má v malé garáži a byl dost založený harampádím. Je na něm dodělána hydraulika přez zadní vývodový hřídel, vzadu zánovní šípy asi 11,2x24, traktor je kompletně bez plechařiny ale má funkční světla. Jediné co je třeba udělat je přetěsnit brzdy na zadnim kole-teče kapalina. Nevím kolik si za něho pán řekne. Rád bych mu za něho něco nabídnul ale nemám představu o ceně. Děkuji

thovt

Re: Kříženec ZETOR 15

#2 Nový příspěvek od thovt »

Hřidelová těsněsnění starnou a rospadají, časem se projeví další uniky.
Je to stav před kompletním rozbraním, jen motor může zůstat v relativnim celku jen sundat vanu vymejt letitej asfalt a nový fitry a olej.
Oprava pár tisícovek spolkne.
Nemá to papíry.
Je to tratůrek pro kutila.
Cenu nepíši každy to ohodnotí jinak, z textu ti slušný odhad nikdo neudělá.

mikale

#3 Nový příspěvek od mikale »

Že nemá papíry mi nevadí. Jde mi o to že je vedle ve vesnici takže dovoz by nebyl problém. Podle mě by byla škoda kdyby se dostal do rukou nějakých překupníků. Pán se o něj dobře staral a byl by k němu kultivátor,pluh a menší vlek. Byl by to sice už můj třetí traktor ale první ZETOR. Teď mám dva domácí výroby.

StaPo3011

#4 Nový příspěvek od StaPo3011 »

řekl bych že cena dost závisí na tom, zda či za kolik je možno to uvést do origo Zetor 15 stavu (kdo má možnost sehnat Z 15 motor, nebo i další věci, pokud chybí?). Pak by historická cena výrazně narostla.
Takhle ve stavu křížence to má jen cenu závislou na použitelnosti pro chalupníka, tj. nižší než cena 2011-tky či 3011-tky. Pokud má někdo k dispozici ten origo motor, dal by asi o něco víc, ale takovejch lidí asi moc není...

Atlan
Kontaktovat uživatele:

#5 Nový příspěvek od Atlan »

Ma. To cenu domadelu nic viac. A ked to dlho stalo gufera zacnu po case tiec. A treba vymenit vsetky naplne chladiacu a oleje.
Ludi co nemaju dost rozumu som zablokoval. Ked raz nato niekto nema, tak skoda sa snim bavit.

staník

#6 Nový příspěvek od staník »

Prasátka netečou protože je to nemá. Motor bys možná sehnal ale koukni jak je to upravený. Pokud je něco udělaný na zvonu převodovky tak nevím jak se dá sehnat.
Plechy se sehnat dají ale stojí spoustu peněz.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.

jojof

#7 Nový příspěvek od jojof »

Pred cca 8r sused zohnal Z15 s motorom z3011. 2 tyzdne sa sparal v motore a aj tak ho nespojazdnil. Tak mi to nukal,ze mi to preda za 1300€ To sa mi zdalo moc na to,ze sa to nedalo ani nastartovat a skusit aspon ako je na tom prevodovka a diferak. Tak mu to stalo polroka na dvore a potom sa to objavilo na bazosi za 1500€ uz u niekoho ineho.

oco13

#8 Nový příspěvek od oco13 »

Len pozor to sú slovenské ceny . Kto sleduje oba bazoše vie že to čo v cz stojí 15t Kč na slovensku poskočí na 1500eur. :vysmech:

StaPo3011

#9 Nový příspěvek od StaPo3011 »

škoda že to neplatí všeobecně - kdyby tímhle přepočtem nám dali 1 ojro za každých 10 Kč,
tak pro náš přechod na ojro hlasuju hned a obouma rukama :) 8) :)

Odpovědět

Zpět na „Technické problémy Zetor“