orba 2 radličnym FRAMATOM
Re: orba 2 radličnym FRAMATOM
Ten pán čo pluh vyrábal povedal, že tá dolná skrutka M 12 x.. slúži ako strižná, keby pluhu prišlo ťažko. A navarený plocháč by strihu skrutky zabránil. Oral som s ním zatial len asi 0,25 h, takže skúsenosti ešte len prídu. Ďík za názor - každá rada je dobrá.
Ahoj. Potreboval by som ten pluh vidieť aj z druhej strany. To vľavo je koleso? A tk máš dvojvalec motor? Inak pekný pluh, páči sa mi
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
aj framat ma stryzne skrutky ale este neviem o takom co by pisal ze sa skrutky pretrhli ja si myslim ze skor sa zlomi traktor v polovici ako skrutky a na druhej strane by si mal citit aka zataz je na ten traktor.skrutky su vlastne kvoli tomu aby si nenatiahol pluhy a podla obrazku tie tvoje vypadajaju dost silne a telesa nie su tak velke aby tam bol nejak extramny odpor pokial pluh pekne nastaviš,a o nastaveni si prečitaj www zahrada cz,zahradna technika,ale najlepsie skusenosti su vlastne a pluhy su rozne
Kde si kupil tento pluh? Vyzera celkom rovnako ako moj. Ja som ho kupil od vyrobcu uz dost davno . Bolo to pri Vrbovom , alebo pri Novom Meste Nad Vahom uz nie som si celkom isty.
Pravdepodobne ho budem upravovat s uchytenim pre 3bodovy zaves. Pri maximalnom rozchode traktora a ked pluh je zaveseny v strede, berie 1.pluh menej nez by mohol, a ked ho posuniem o dieru do vacsieho zaberu tak ma toho zas o nieco viac ako by mal mat. Tie strizne skrutky su na mieste , ja som raz uz ustrihol. Bolo sucho a po podmietke som robil strednu orbu. Zadny pluh sa do niecoho dore chytil, a uz to bolo. Traktor neroztrhlo, predsalen tie spoje su odost silnejsie. Pri strednej orbe mam este trochu problem dostat zadny pluh na rovnaku hlbku ako predny. Ale na pripravu pody to staci. MT8 132 na 2. prev. stupni zvlada aj strednu orbu ak su aspon ako tak vhodne podmienky
Takto vyzerá ten pluh z druhej strany.
Kúpil som ho pri Novom Meste nad Váhom v Moravskom Lieskovom. Operné kolečko je vlastná výroba, narýchlo bez plynulého štelovania skrutkou. Keď bude čas tak kolečko prerobím.TK je jednovalec. Včera som zase podorával ale už len druhý prevodový stupeň trojka už potiahla len s veľkým problémom jednoducho sucho. A to že prvý pluh je zasadený viacej za koleso ( berie menšiu brázdu ) je podľa mňa pre TK dobré, pretože keď pri orbe vytočíš volantom doľava, automaticky aj zadok traktora ujde trochu do ľava a ten presadený pluh za koleso to v pohode podore ( nezostane nepodorané miesto za kolesom). Neviem či som napísal poslednú vetu dosť zrozumiteľne.
Kúpil som ho pri Novom Meste nad Váhom v Moravskom Lieskovom. Operné kolečko je vlastná výroba, narýchlo bez plynulého štelovania skrutkou. Keď bude čas tak kolečko prerobím.TK je jednovalec. Včera som zase podorával ale už len druhý prevodový stupeň trojka už potiahla len s veľkým problémom jednoducho sucho. A to že prvý pluh je zasadený viacej za koleso ( berie menšiu brázdu ) je podľa mňa pre TK dobré, pretože keď pri orbe vytočíš volantom doľava, automaticky aj zadok traktora ujde trochu do ľava a ten presadený pluh za koleso to v pohode podore ( nezostane nepodorané miesto za kolesom). Neviem či som napísal poslednú vetu dosť zrozumiteľne.
zdravim tě peter mužeš napsat jaký má to kolečko pruměr,mam predělaný koňsky dvojak podmitak,ale chybi mi kolečko,chci si ho vyrobit moc dik za pomoc
- DODOTRAK
Páni a kolko € by bol potom hodný tento pluh tiež by bol dobrý za TK viem ho vytobyť
Ja som za ten môj dal 140 eur.
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj Dodo, ten tvoj pluh je fakt skvelý - bez konkurencie.DODOTRAK píše:Páni a kolko € by bol potom hodný tento pluh tiež by bol dobrý za TK viem ho vytobyť
Čo sa týka tej hodnoty, na vec sú dva pohľady.
-Poskladať ho s komponentov, ktoré sú ako tak dostupné na štotovisku + trochu šťastia medzi
inzerátmi a kúpiť celkom slušný dvoják hydr. valec, hadice cena tak do cca. 300-350€
(10000skk)možno aj menej
-Da sa to poskladať aj s nových komponentov, kde ťa iba hydr. valec výde na (5000sk)165€
nové hlavy, to by bolo možno aj raz toľlo
PS. nedávno bol inzerát na apo 155 za 570 €
Ujo, odveziete ma na traktore?
na kolko si ho sam hodnotiš?Vypada pekne a zrejme aj orie a podla toho druheho sa treba hodnotit a to možeš len ty ked s nim iny nepracoval a druha vec kolko casu zaberie vyroba takeho zariadenia.
- peťo TK
- Kontaktovat uživatele:
... no a samozrejme, že som zabudol na hydraulický dvojčinný ventil min. jednocekčný na umožnenie posívania pluhu (medzi kolesami),+pripojenie do okruhu najlacnejšie riešenie manuálny trojcestný ventil.
(ale to už je vec vybavenia traktora nie pluhu)
(ale to už je vec vybavenia traktora nie pluhu)
Ujo, odveziete ma na traktore?
Ahoj sten priemer operného kolečka je 265mm a šírka 80mm.
- Karel
- Kontaktovat uživatele:
Dneska sem dodělal dvoják pluh něco jak tento Framat. Je to z koňských pluhů asi od jednoho kováře protože jsou konstručně skoro stejne. kdyby se mi podařilo sehnat ještě jednu stejnou radlici tak z teho udělam hned troják. Teď mám záběr 60cm. Pro plytkou podmitku by to ty tři radlice cca 90cm sneslo. Zítra hodím foto
neviem sem za svet prilozit video ako som oral aj upravujem subor a nedari sa