Poradte prosim nejaky kvalitny obracak na japonca

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
fogeljet

Re: Poradte prosim nejaky kvalitny obracak na japonca

#16 Nový příspěvek od fogeljet »

To apo je pekne ale ma nizky ram a kratku roztec telies stale sa zapchava do malej rovnej zahrady ok bocinu len plytko na hnoj zabudni. Cena raketa. Ja to mam uz konecne vyriesene Kubota kt 255 Ravenberk taube 55 s predradlickami v zad. kolach 90+90kg v pred 30+30+70 dal aj staru luku v bocine slusne zaklopenu proti brehu.

Antony30011
Kontaktovat uživatele:

#17 Nový příspěvek od Antony30011 »

Taube je super pluh. Měl jsem verzi 65, nejlepší práce co jsem měl 8) bohužel, okolnosti mě donutily ho vyměnit za Pöttinger

pietrobs

#18 Nový příspěvek od pietrobs »

pokial to zodvihneTK preco by to nemal zodvihnut ten japonec?.. viem ze to tk ma okolo 900kg..mozno viac.. no chcem to este dovazit aj na predok plus do kolies.. tak mozno na tych 900kg by som sa aj dostal.. a pokial by sa dal jeden pluh odmontovat v pripade potreby hlbokej orby by bol ideal.. no nejdem mudrovat necham si poradit od skusenejsych tu na fore..

ladiki

#19 Nový příspěvek od ladiki »

mám pocit, že se mi nevěří co píšu....... :tyty: :)
tady odkaz na orbu s 24k Kubotou a Apo pluhem....https://www.youtube.com/watch?v=rUoFUCzBdV4
Je jasný, že každý máme jinou kvalitu půdy, kameny,někdo svah......každý za orbu považuje něco jiného.....
Ten zmíněný taube je dobrý pluh, ale za 20 k japončíka ho nedáte. Ani se nedá předělat na jednoradlici.
Nevýhoda APO je cena a je upnutý trojúhelníkovým závěsem. Pro mě je nevýhoda, že je otočný pouze hydraulikou.....

Nejvíc se mi líbí japonský pluhy...jednoduchá pevná konstrukce...plynulé nastavení záběru......
https://www.youtube.com/watch?v=69_4Q0m8cgw

a tady když máte super stroj, dobrý pluh ale průser je mezi sedačkou a volantem....
https://www.youtube.com/watch?v=IWn4m-odOWc
Naposledy upravil(a) ladiki dne úte lis 20, 2018 12:46 pm, celkem upraveno 2 x.

DYK

#20 Nový příspěvek od DYK »

Ta Kubota z videa je hydro?
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

peyrak

#21 Nový příspěvek od peyrak »

není

pietrobs

#22 Nový příspěvek od pietrobs »

no tak mi asi nezostava ine len najst nejaky huard jak mas ty ladiki.. pokial mam orat na 15cm hlbku to som rovno mohol kupit vari system.. prerobit ten huard by pre mna nebol az taky problem nakolko mam stryka s pracou na sustruhu.... ved i rozsirenie naprav uz mam hotove vdaka nemu.. tak uz teda len hladat.. ja by som sa mozno nebal ani toho hydrootacania coz by bolo vcelku zaujimave..

ladiki

#23 Nový příspěvek od ladiki »

dnes už bych šel jiným směrem. Mým snem je sehnat tělesa s páskovou odhrnovačkou a pluh si vyrobit. Jednoradliční s předradličkou, otočný, hydr. stavitelný záběr. To je dle mého ideální pluh na malé zahrádky, kde je plno rostliných zbytků a jde to tahat japončíkem od 14koní....

pietrobs

#24 Nový příspěvek od pietrobs »

tak som nasiel nejake video s tym pluhom APO155 s MT8 ...ale ked som videl jak sa s tym trapi pri orbe tak si ma ladiki presvedcil v tom ze to neni ono...tu je dotycne video https://www.youtube.com/watch?v=j8A5gGQvRrY

pietrobs

#25 Nový příspěvek od pietrobs »

este som nasiel takyto obracak sice je v madarsku ale nebol by problem si myslim...no zas som na pochybach co je to vobec za pluh a hlavne ako to moze orat kedze somnikde nevidel ani len video k nemu http://www.agrotechnik.hu/adaptery/pluh ... ino%20CVS7

fogeljet

#26 Nový příspěvek od fogeljet »

Ked som mal astecko A13 Dlho som hladal a nenasiel . Zasadny problem je sirka medzi kolesami. Ked chces 25 zaber a zodpovedajucu hlbku pri naklone traktora v brazde a kolmosti pluhu k zemi Prva hlava je az za stredom osi otacania cca 10 cm . To nema ani apo 155 ani ziadny seriovy pluh co som doteraz videl . Moj nazor zozen 25 hlavy z nejakeho rakuskeho uhloveho pluhu nebyvaju zodrate a relativne lacne Uz len otoc cas a chut. Neboj sa ani dvojaka.Astecko utiahlo 2x 24 v obrabanej zemi bez redukcie .

ladiki

#27 Nový příspěvek od ladiki »

ten maďar pluh má jeden zásadní nedostatek. Osa otoče pluhu musí být na střed. Pokus si na tomto pluhu nastavíš záběr, tak po překlopení budeš mít záběr moc velký. Celkově je ten pluh divný, včetně provedení dláta.

pietrobs

#28 Nový příspěvek od pietrobs »

prave aj tym smerom rozmyslam zeby som zohnal nejake starsie hlavy ..prip.starsi pluh z rakuska a komplet prerobil len ten cas potrebujem ...chut by bola..Ladiki je taky divny...ja som pozeral na oficialnej stranke vyrobcu ten pluh a sa mi zda uzky lemes...na tak siroku hlavu..otazne je ako je sklonena ta hlava..ci opat nie moc plytko coz ma za nasledok prepadavanie zeme ponad hlavu pluhu. to iste mi robilo na tom delekse..ked som videl tu konstrukciu deleks tak som sa smial ze to niekto asi zvaral a navrhol niekde v garazi pricom asi nemal ziadne poznatky co sa orby tyka...cele zle navrhnute..poslal som video s problemom vyrobcovy do ITA a ten mi poslal naspat ze uznava reklamaciu..

ladiki

#29 Nový příspěvek od ladiki »

jetě bych možná zkusil tento:
https://www.snowmobil.com/Small-tractor ... hnrah0qim0

ten snowmobil měl kdysi i ČR zastoupení....

tady video... https://www.youtube.com/watch?time_cont ... f78mHyTGN0

pietrobs

#30 Nový příspěvek od pietrobs »

ono problem s tym otocom je to ze pokial mas jedno traktor v brazde ta os neni kolmo na orany povrch a spatne to potom prevracia...myslim ze aj na tomto snowmobil je ten problem...ten samy problem bol aj u toho deleksu..proste nedal sa viac skrutnut a dorovnat aby bol kolmo..tebe sa to da na tom huarde?.

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“