tak snad nekdo tady nam povie ci ,mas pravdu alebo niestaník píše:Tohle mi řekli i kluci od nás tady nedaleko z dílen. Prostě ta kostka je tak složitá že stačí ji vymontovat a dát tam jinou a stejně se to klidně nerozchodí a musí to jít na stolici.
Nadávali že stačí ji odpojit a připojit a stejně blbne.
Nevím , neznám to ale oni snad jo,dělají o traktorech léta tak by zkušenosti měli mít.
Já právě kostku navíc mám a hydraulika je taky nespolehlivá tak sháním informace a hledám jak to odstranit.
oprava kostka go
Moderátor: Lukashil
Re: oprava kostka go
nevie niekto ked vymenim novu kostku tak to musim dat nastavit na stolicu .traxo.o píše:tak snad nekdo tady nam povie ci ,mas pravdu alebo niestaník píše:Tohle mi řekli i kluci od nás tady nedaleko z dílen. Prostě ta kostka je tak složitá že stačí ji vymontovat a dát tam jinou a stejně se to klidně nerozchodí a musí to jít na stolici.
Nadávali že stačí ji odpojit a připojit a stejně blbne.
Nevím , neznám to ale oni snad jo,dělají o traktorech léta tak by zkušenosti měli mít.
Já právě kostku navíc mám a hydraulika je taky nespolehlivá tak sháním informace a hledám jak to odstranit.
Jen vím že se po opravě kontroluje zdvih pístu co zdvíhá ramena. Musíš ručně zvednout ramena až na doraz a tam si uděláš rysky. Potom nastartuješ a zvedáš je hydraulikou , při tom kontroluješ aby se zastavily dřív než dojdou na rysku. Seřizuje se to natočením držáku pák. Překročení rysky by znamenalo že se píst nezastaví než se páka ramen dotkne zadní části skříně a mohlo by dojít k poškození.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
tak ze bola zla kostka zohnal som druhu ale po repase od nas co tu predava nah diely su tu dvaja jeden mal ale bola zla ale druhy mal dobru uz iba sa dohodnut na cene a bude to .dakujem za vsetky radystaník píše:Jen vím že se po opravě kontroluje zdvih pístu co zdvíhá ramena. Musíš ručně zvednout ramena až na doraz a tam si uděláš rysky. Potom nastartuješ a zvedáš je hydraulikou , při tom kontroluješ aby se zastavily dřív než dojdou na rysku. Seřizuje se to natočením držáku pák. Překročení rysky by znamenalo že se píst nezastaví než se páka ramen dotkne zadní části skříně a mohlo by dojít k poškození.
-
Pripájam sa k téme, mne poslednú dobu začala pridvihovať hydraulika-na zetore 4011-je tam ešte klasika origo protikluz (nie zetormatic), problém je v tom že ked položím pluh/mulčovač na zem zaradím rýchlosť aby som sa pohol-prejdem cca 2-3-4 metre a pluh/mulčovač sa nadbihne cca aj 15-20cm, nerobí to vždy pri každom položení ramien ale dosť často sa to poslednú dobu začalo stávať...neviete čo je na vine? vonkajší okruh funguje dobre a aj čerpadlo dáva tlak 140atm ,
A ešte jedna vec pasoval by rozvádzač zo zetora 6711/6911 na zetor 4011? Sú rozvádzače na 4011 a 6911 stejné???Známi mi tvrdí že sú totožné ,ale mne sa to nezdá....diki
A ešte jedna vec pasoval by rozvádzač zo zetora 6711/6911 na zetor 4011? Sú rozvádzače na 4011 a 6911 stejné???Známi mi tvrdí že sú totožné ,ale mne sa to nezdá....diki
To pridvihnutie ti nerobi prave ten protisklz??? Najdi si polohu paky na tych plechoch ked polozis naradie na zem dalej ju neposuvaj. V tej polohe si na tie plechy urob sipku Voci polohe paky (tiez mam zaciatok protisklzu takto oznaceni fixkov na plechu). Lebo ak ju posunies dalej dopredu, tak mozes aktivovat protisklz. Ten robi prave to ze ti ramena pridvihne. Ty mas ventil protisklzu pod tou vydlou tretieho bodu. Rozvadzace so 69XX na starsi typ hydrauliky ako mas ty nepasuje. Je tam inak riesene ovladanie a kinetika. V podstate je to uplne ina hydraulika.
-
aha to som si aj myslel že napsuje na 4011 z vyšších rád 55xx a vyššie...diki toto som potreboval vedieť, a inak k tomu protikluzu-mne asi ani nefunguje-lebo ten knoflík čo je pod pákou tretieho bodu je stlačený dnu v obale hydrauliky asi -zarezlý, takže asi ani nefunguje....ono to už bolo tak ked som traktor kúpil, a hydraulika fungovala normalne, či už pluhy, atd, a aj vonkajší okruh vlečku vyklápaciu, zdvihák atd....len teraz sa akosi začala kaziť alebo už je tam niečo rozladené-vybahané tak preto sa pýtam či toto nemôže robiť rozvádzač.
Skus ten ventil rozhybat.
-
pokusim sa ale zvonku ma nenapáda ako? či to musím jedine po demontáži hydrauliky z traktora?
Najlepsie by bolo keby si to cele odviezol niekde do opravy kde to vedia opravit a hlavne nastavit.
-
ok asi ako hovoríš....aj ja to tak vidím
Chci se zeptat - predchozi majitel nalepil viko hydrauliky na silikon a ted ho nemuzu za nic na svete sundat. Povolil jsem 11 sroubu po obvodu vika, jinak nic. Je treba oddelat jeste neco, popr. nejaky napad, jak viko sundat? Diky.
Odpojit vzadu vzduch, zásuvku k vleku, svislý táhla, konzoli třetího bodu, pokud máš tak potrubí k filtru, pomocnou pístnici, táhla k agru. Mezi víko v místě kde jsou páky hydrauliky a rozvodovku strč montajznu a zapač. Víko povolí a můžeš ho sundat.
Omlouvam se, zapomnel jsem napsat, ze jde o 3011.
Diky za odpoved. V dilenske prirucce pisou, ze se nema zvedat za ramena ale za sroub s montaznim okem v predni casti vika.
Diky za odpoved. V dilenske prirucce pisou, ze se nema zvedat za ramena ale za sroub s montaznim okem v predni casti vika.
Já to zvedám řetízkem za to oko v předu a třetí bod. Ale nejdřív si to montajznou odlepím.