Když mě brali za vojáčka ..........a kam
- Killer Koly
Re: Když mě brali za vojáčka ..........a kam
mam pocit, ze jste slouzili v ruske armade zas az takovy vekovy rozdil to neni. podobne historky neznam ani z vypraveni meho otce (nar. 1951), puvodne motostrelce, potom pruzkumaka. pokud doslo k poruseni bezpecnosti, bralo se to dost vazne a obvykle to koncilo basou, v pripade lampasaku vyhazovem z armady.
vypravel mi jednu obdobnou historku na tema "soudruhu kapitane me to nestrili". po ostrych strelbach nasledovalo cviceni, dobyti nejake koty. na samopaly nasroubovali plynove nastavce a utocili. nastesti protivnik byl jen imaginarni. jeden z vojaku prestal strilet a jen masiroval dopredu. na otazku velitele proc nestrili, odpovedel, ze mu uletel nastavec. bylo jasne, ze mu ho urval projektil z ostre munice, kterou ten blbec nechal v zasobniku. velitel okamzite zastavil cviceni, vojaka dal zavrit za nedovolene ozbrojovani a cela rota byla bez vychazek. byly kvuli tomu i nejake vyhazovy a cely rocnik mel potom na strelnici desnou pakarnu presne podle predpisu
vypravel mi jednu obdobnou historku na tema "soudruhu kapitane me to nestrili". po ostrych strelbach nasledovalo cviceni, dobyti nejake koty. na samopaly nasroubovali plynove nastavce a utocili. nastesti protivnik byl jen imaginarni. jeden z vojaku prestal strilet a jen masiroval dopredu. na otazku velitele proc nestrili, odpovedel, ze mu uletel nastavec. bylo jasne, ze mu ho urval projektil z ostre munice, kterou ten blbec nechal v zasobniku. velitel okamzite zastavil cviceni, vojaka dal zavrit za nedovolene ozbrojovani a cela rota byla bez vychazek. byly kvuli tomu i nejake vyhazovy a cely rocnik mel potom na strelnici desnou pakarnu presne podle predpisu
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Asi jiné gang...
Ceterum autem censeo EU esse delendam.
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
„Demokracie je, když dva vlci a jedno jehně hlasují, co bude k večeři. Svoboda je, když dobře ozbrojené jehně odmítá hlasovat.“ — Benjamin Franklin
Ještě jsem si vzpomněl na "veselou" příhodu z útoku na Mimoni. Prováděl se útok - před námi jely tanky, my bigoši za nimi. Přišel rozkaz zalehnout a střílet na terče. Jenže z naší pozice nebylo nic vidět. Pořád řvaní střílejte, tak kamoš natáhl kulomet a pustil to do těch tanků před námi. Ostatní začali dělat totéž. Byla to krása, jak se svítící kulky odrážely od věží. Navečer po "akci" jsem šel za kamošem, který byl u těch tankánů. Jen mi řekl: "Ti debilové bigoši nám ostřelovali tanky". Škoda skoro žádná, jen jedno poziční světlo na věži a prostřílená nádrž na olej na blatníku....
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
No u nás ztrata vostrýho rovnala s tejden v base v CHebu na brigádě Nic příjemného ale supraci měli vždy zásoby a hadejte kde O pejska v boudičce tam nikdo nevlez ani omylem všici to věděli a nikdo nic neřek Občas udělal starej vítr a vše ven tady na hromadu a byl zas klid Prostě věděl že z nás 90 lidí na rotě to nikdo nezneužije a než by nechal vojáka zavřít dostal prášek s mazlákem a sjel celou rotu
No byla to sranda ale s odstupem času tenkrát mi coby nováčkovi bdo smíchu nebylo Vechtr u roty noc a klid všechno klapalo až najednu někdo mimo příchody věděl sem že podporučík je venku ale nevěděl že chodí se psem a sapíkem misto škorpiona Stoj kdo tam heslo odpověď vše v pohodě Pak moje huba ještě je ten furťák venku okamžitě řev ty hajlíku ty zobáku atd. co si to dovoluješ
Vrchol tomu dal prapora výstrojář a starej froňták co šel se Svobodou druhý den na celou rotu Tak my jsme u vás furťáci a smích z kanclu Ty mě taky neser ja toho hajzlíka zničím
No měl sem to u něj posraný na dost dlouho Kdykoli sloužil vedoucího měl sem vechtra a po 6 hodinách hroznej vopruz přes den na věži čum si šest hodin na vochozu 3x3 m .
No jinak po vojně 4 na cvičení vždy do jičína k dělostřelcům No 100 152 kanony pokaždý vostrý střelby.
No byla to sranda ale s odstupem času tenkrát mi coby nováčkovi bdo smíchu nebylo Vechtr u roty noc a klid všechno klapalo až najednu někdo mimo příchody věděl sem že podporučík je venku ale nevěděl že chodí se psem a sapíkem misto škorpiona Stoj kdo tam heslo odpověď vše v pohodě Pak moje huba ještě je ten furťák venku okamžitě řev ty hajlíku ty zobáku atd. co si to dovoluješ
Vrchol tomu dal prapora výstrojář a starej froňták co šel se Svobodou druhý den na celou rotu Tak my jsme u vás furťáci a smích z kanclu Ty mě taky neser ja toho hajzlíka zničím
No měl sem to u něj posraný na dost dlouho Kdykoli sloužil vedoucího měl sem vechtra a po 6 hodinách hroznej vopruz přes den na věži čum si šest hodin na vochozu 3x3 m .
No jinak po vojně 4 na cvičení vždy do jičína k dělostřelcům No 100 152 kanony pokaždý vostrý střelby.
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu
Sem chodím rád a často http://prehrada-les-kralovstvi.cz/
Po prvních střelbách už měl každý (trochu chytřejší) pár "včelek" v zásobě. To se nedalo uhlídat. Já jsem nosil sebou hlavně do stráže, protože většinou si nějaký vůl vystřelil, nebo náboj ztratil a pak při vypáskování chybělo....
Stalo se, že se na praporu ztratily dvě malorážky. Vyhlášen "cikánský den" za přítomnosti kontrášů, před tím byly na chodbě postaveny 2 uhláky - na anonymní (beztrestné) odevzdání munice. Během asi 20ti minut oba uhláky plné a navíc tam bylo ještě pár větších nábojů, které se na praporu nepoužívaly! Velitel roty valil oči, kde se to všechno vzalo...
Ještě než jsem nastoupil do Loun, tak se tam v kasinu likvidovaly staré roty - likusáky. Někoho napadlo, zbytky zapálet. Hořelo to pěkně, pak začaly vybuchovat ukryté náboje. Docela "sranda"....
Jo, u bigošů jsme se nenudili...
Na cvičení jsem byl 2x, pokaždé Mikulov, jednou odjezd na Libavu (v létě), podruhé Boletice (v lednu).
Stalo se, že se na praporu ztratily dvě malorážky. Vyhlášen "cikánský den" za přítomnosti kontrášů, před tím byly na chodbě postaveny 2 uhláky - na anonymní (beztrestné) odevzdání munice. Během asi 20ti minut oba uhláky plné a navíc tam bylo ještě pár větších nábojů, které se na praporu nepoužívaly! Velitel roty valil oči, kde se to všechno vzalo...
Ještě než jsem nastoupil do Loun, tak se tam v kasinu likvidovaly staré roty - likusáky. Někoho napadlo, zbytky zapálet. Hořelo to pěkně, pak začaly vybuchovat ukryté náboje. Docela "sranda"....
Jo, u bigošů jsme se nenudili...
Na cvičení jsem byl 2x, pokaždé Mikulov, jednou odjezd na Libavu (v létě), podruhé Boletice (v lednu).
Naposledy upravil(a) hobr dne stř říj 31, 2018 5:26 pm, celkem upraveno 1 x.
"Pokud nám vládnou špatní lidé, nemůžeme čekat lepší časy..."
Niejake tie ostre sme mali aj my furt v zalohe a nikdy nam ich nenasli a pritom sme ich mali furt na dosah Väcsinou sa dedilo po starych ked ich oni nestihli niekde vybuchat. So zaciatku sa mi pacilo ked sme isli na strelby na strelnicu Sučany. Ale cim som tam bol dlhsie a do civilu som to mal coraz blizsie, tak to uz islo aj na nervy. Strelby s SA. 58-cky sme mali takmer kazdy druhy piatok (dvakrat do mesiaca). Ked mi kamosi co tiez sluzili vlasti inde po republike rozpravali ze 58-cku drzali v ruke len v prijmači raz a potom len na prisahe, tak mi to prislo az divne . Ja mozem za seba povedat, ze ja som si sapíka uzil naozaj dost. Vystrielal som si dva opustaky, ale vyuzil som len jeden, lebo druhy my zmazali sa "slusne spravanie" Sluzbu: Straž muničaku ani nevravim. Striedali sme sa tam 3 utvary. Tankisti, Pozemne vojsko (bigoši) a my Raketaci. Vsetci do straze fasovali 60 ostrych pod prisnym preberanim a potom aj spätnom odovzdavani. My ako raketaci sme fasovali 90. Pritom sme strazili tie iste objekty rovnako ako ostatny Ked som sa na to raz opytal preco druhy fasuju len 60, tak som dostal odpoved ze my strazime rakety Rakety napokon zrusili a zvysok vzal casom čert .
Este dodam ze som zazil cigansky den a to o jednej v noci. Akurat som mal sluzbu pri stoliku (dozorny) na baterii. Vtedy niekde pri Martine niekto prepadol niejaku banku alebo nieco take a mali pri tom byt pouzite samopaly.V tej noci mali cigansky den asi vsetky utvary v Martine . Mne tesne po polnoci prisli na kontrolu Devätak s Vojenskou policiou. Presli sklad zbrani od vypinaca az po vlakno v ziarovke. Kontrolovali kazdy jeden kus, zaznamy, cisla zbrani kompletnost zbrani. Dokonca kontrolovali aj malorazky a gulomety 59 ktore boli v zapecatenych beniach a pistole. Taky frmol som davno nezazil Ked skoncili, tak som o necelu hodinu vyhlasoval s pomocnikmy (mal som dvoch) budííííček.
-
dnes Pš Brezno ,buzerplatz pořád poznávám https://mapy.cz/turisticka?x=19.6315038 ... ase=ophoto západ Kynšperk ten se mi vryl do paměti,náš barák,buzerák,štábní budova,autopark,jídelna https://mapy.cz/turisticka?x=12.5585964 ... ase=ophoto
sekalsemmalo-ten,co ho zasáhl za bouřky blesk ve dřezu na nádobí
sekalsemmalo: To mas dost stare foto. V Brezne uz dva roky neni ani pamiatka po kasarnach. Teraz je tam kopa nakupnych centier a obchodov. Vsetko zburali zrovnali so zemov od hlavnej cesty az povrch . Do brezna to mam nedaleko a posledne som tam dost casto chodil. V Brezne sluzil môj stary otec. Narukoval v 1940. A hned po prisahe davaj do 2.sv. vojny. 2 rocna sluzba sa mu tak pretiahla az do 1945 ked skoncila aj vojna. Nastastie to besnenie prezil a este aj dnes je tu snami vo veku 96 rokov Vo februari oslavia 97, teda dufam
Sloužil jsem v Kutné Hoře v letech 81-83. První průšvih se zbraní byl už v přijímači.Tenkrát naštěstí se slepým nábojem kterej vystřelil kluk v řadě před zbrojnicí při návratu z taktiky.
Druhej ve stráži když si strážnej při zavádění na stojku napřed nasadil zásobník a potom strčil hlaveň do tý trubky a dal ránu jistoty Boula na trubce je tam možná dodnes. Jestli je tam ta trubka. Ta co tu ranu dala je už snad doma a nebolí ho ta tvář co po ní dostal.
No a poslední (snad) byl na střelbách na mysliveckým kurzu. Ten dement s nabitou brokuvnicí dvanáctkou se na nás otočil a ptal se odkud ten holub teď poletí. No letěl ale né ten asfaltovej.
Ono je to jak s průšvihama na silnici , čím víc toho najezdíš,tím víc jich vidíš. U zbraní je to stejný, když zbraň nepotkáš , tak nepotkáš blby který je maj v rukou.
Druhej ve stráži když si strážnej při zavádění na stojku napřed nasadil zásobník a potom strčil hlaveň do tý trubky a dal ránu jistoty Boula na trubce je tam možná dodnes. Jestli je tam ta trubka. Ta co tu ranu dala je už snad doma a nebolí ho ta tvář co po ní dostal.
No a poslední (snad) byl na střelbách na mysliveckým kurzu. Ten dement s nabitou brokuvnicí dvanáctkou se na nás otočil a ptal se odkud ten holub teď poletí. No letěl ale né ten asfaltovej.
Ono je to jak s průšvihama na silnici , čím víc toho najezdíš,tím víc jich vidíš. U zbraní je to stejný, když zbraň nepotkáš , tak nepotkáš blby který je maj v rukou.
Dílna je dílna
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
Pokud na něco zapomenu tak mi to prosím připomeňte.
-
- Kontaktovat uživatele:
zdravim je tu nekdo z mikulovic byvaly utvar vu --8189 --dekuji
Co to bylo za útvar a v kterém roce?
Občané kteří neumí nakopat do ...... své zlorumpované mocné , nejsou schopní samostatné existence....
-
- Kontaktovat uživatele:
dekuji ze ses ozval moc si toho vazim je to hystorie to dneska seto tesko chape takze pokud o tomto utvaru nekdo vite ta k se prosim ozvete budu moc rad ikdyz jsem asi zadal nazemu rejzovi problem zacez se mu omlouvam --diky --takze chlapci piste je to krasna vzpominka na ty doby ktere jsou za nama jsem odkudelokoliv jinak opozornuji nepiji nekourim nejsem uplny sportovec --tak ze pridejte ahoj ----chapci piste nebo i vnuci budeme radi ahoj--vojna neni kojna --
zdravím pánové.
hledám jednoho kamaráda z vojny, leta 1985-1986 VÚ Stará Boleslav pétépaci
jezdili jsme stavět vojenskou zotavovnu na Měřín.cestou domu se mi zadařilo postrácet všechny adresy a už leta ho nemohu uhnat, tak to prubnu zde. jmenuje se Jiří Bruner a pochází někde od Jarošova nad Nežárkou, přikládám foto jak bejvalo dobře. jinak je to ten v rámečku, kdyby náhodou ho nekdo poznal.
hledám jednoho kamaráda z vojny, leta 1985-1986 VÚ Stará Boleslav pétépaci
jezdili jsme stavět vojenskou zotavovnu na Měřín.cestou domu se mi zadařilo postrácet všechny adresy a už leta ho nemohu uhnat, tak to prubnu zde. jmenuje se Jiří Bruner a pochází někde od Jarošova nad Nežárkou, přikládám foto jak bejvalo dobře. jinak je to ten v rámečku, kdyby náhodou ho nekdo poznal.
[*] jestli-že něco chceš, tak musíš [*]
Zkus poptat https://cz.kompass.com/c/syrarna-bratri ... /cz017166/ Buď budou vědět nebo budou příbuzní
Kdo nic nedělá nic nezkazí pokusy sou cesta k úspěchu