Bielorus EO 2621
Moderátor: Franta.cz
Re: Bielorus EO 2621
Tie cerpadla su naozaj nove? Nestali niekde v polici cele desatrocia?
Ventily kludne mozu prepustat, urcite by som ako prve skusil nastelovat nimi tlak.
Ventily kludne mozu prepustat, urcite by som ako prve skusil nastelovat nimi tlak.
su nove hidrosila su tie ns32 a velke ns 100 bolo tiez nove ja len by som chcel vedie aky vam robi tlak na volnobeh kolko ukazuje
120barov mi to dalo, ked som zatial len skusmo nastavoval tlaky... cerpadla nam stare, dostali len nove gumicky, olej mam novy hydraulicky, cely system po repase.
parada pohode by to stacilo ja mam max 6 a kopalo to a akeby som mal aj 10 ta by bolo paradne dakde mi musi stracat tlak kua
- Killer Koly
premyslel jste nekdo nad tim, proc ma belorus rizeni vpravo a ne vlevo nebo uprostred?
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Novšie bielorusy s hranatou kabínou majú riadenie v strede, lamelové brzdy, kúrenie...dobré stroje
- Killer Koly
OK, souhlasim, ale porad to neni odpoved na moji otazku
Ferda Mravenec, práce všeho druhu
Odpoved je ta, ze domcek riadenia je na pravej strane prevodovky(nalavo su totiz cerpadla) a vystup na volant nie je sprevodovany, ale ide z domceka priamo hore. Cize je to tak preto, ze to bolo konstrukcne jednoduche riesenie.
Co moze byt na chybe, povoluje sa mi retaz, lava patka je slaba nevydrzi na nej stat zato na pravej aj pol dna a dvojicky sa zavzdusnuju, ked postoji tak sa nasada volne kyve na hlavnom ramene. Vzdy pri zabere musim pockat pokym sa natlakuje a potom to ide... postoji polhodinu a zas to iste... predtym to nerobilo vobec, retaz bola napnuta aj na druhy den. Ten jednosmerny ventil sa da doma zrepasovat?
Retaz skus ten jednosmerny ventil vymenit mne to robil on stoji tak 10e a ucinok na nezaplatenie , repas som skusal ale nepretesnis ho tak aby nepustal...zvysok by som typol na vylagrovane rozvadzace a olej
Ja som niekde čítal že riadene je v pravo preto aby mal traktorista dobrý výhľad na riadok alebo brázdu po ktorej ide keďže je to traktorKiller Koly píše:premyslel jste nekdo nad tim, proc ma belorus rizeni vpravo a ne vlevo nebo uprostred?
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398
milosba: dakujem za odpoved, kupim ten ventil a vybavene... co sa tyka palivovej sustavy, zavzdusnuje sa mi to ale preco to neviem zatial zistit, vsade nove medene podlozky, pumpicka taha pekne naftu... ked stoji zo dva dni tak ho nejdem natocit. Ked chyti pekne vrci aj na maly volnobeh.... Nebude to cerpadlom? Je tam nieco co mam skontrolovat? Pripadne nejake skusenosti s repasom? Cena? Dakujem
-
- Kontaktovat uživatele:
Tiez mi tazsie startuje, bez start spreja by som ho asi ani nenatocil. A dymi ako lokomotiva... Ale mam otazku, kto mi vie poradit ako nastavit doraz otocu? Lebo jedna strana ide malo a druha vie ist az pri blatnik zadneho kolesa... Inak uz som menil 2 hadice, co mi strelili. A nato mam dalsiu otazku. Ake davate? Prvu som dal z oznacenim 4sp ak sa nemylim, a za 1.6 m aj s koncovkami novymi som dal 38€. Ale druhu som dal 2sn na stare koncovky a stalo to iba 18€. Stacia tie 2sn? Dost traktor vytazujem. Naposledy som dnes bural plot a vyrovnaval pozemok. A este mam otazku, ked stlacim spojku, tak vydava take jemne piskanie, zacalo to robit prednedavnom. Nieje to nejake extra hlasne piskanie. Proste ako keby sa tam malo nieco namazat, no v spojke sa mi to nezda. A dalsie, mam otvoreny dekel od spojky od spodu, nemoze to byt tym, ze sa tam dostava nejaka vlhkost?
Bielorus eo 2621A
Doraz otocu nemas ako nastavit, je to mechanicky doraz ... z toho co pises mas preskocenu retaz, daj podkop na stred, poloz na zem, pozri pod bager ci su valce otocu rovnako vysunute. Pravdepodobne nie. Ten ktory je vysunuty menej, povol srobenia a vysun ho von aby sa ti dala posunut retaz cez koleso a nastav (ked zmerias vysuv valcov a je rozdiel 10cm tak podaj retaz o jeden zub a mas vybavene....
Mazal si niekedy spojkove ložisko? Skús ho namazať či to prestane
Bielorus MTZ-5MS 1969 tu: http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... 70&t=44398