Pomoc s výběrem

Kubota, Mitsubishi, Iseki, Jinma, Mahindra,...

Moderátor: DYK

Zpráva
Autor
Max_cz

Pomoc s výběrem

#1 Nový příspěvek od Max_cz »

Ahoj, měl bych na vás pánové dotaz.

Máme sedm koní, balíky sena ve stohu ve třech řadách... Balíky jsou 150cm takže prostředek nejvyššího ve stohu je 3,75m jaký z malotraktorů doporučíte, aby tam nakladač dosáhl? A zvládl to i váhově? Balíky mají +- 300 - 350kg

Všechny louky máme v kopcích, takže 4x4 nutnost... Dále by byl traktor využíván na stahování dříví místo GAZe nějaké úpravy terénu jak na loukách, tak na zahradě...

Ideálně do budoucna za něj i špalíkovač či zemní vrták...

Měl sem vyhlídnutý yukon farmář, ale x lidí ve firmě obvoláno a každý mi tvrdil něco jiného...

Aktuálně mám vyhlídnutého Yanmar FX 26D, nikdy sem traktor neměl a tak budu rád za jakékoliv podněty, rady atd.

Děkuji

honzauta

Re: Pomoc s výběrem

#2 Nový příspěvek od honzauta »

Myslím, že dobrý výběr, mám FX 285 a dělal jsem s ním dříve 20ha. Sekání, obracení, shrnování, lisování do hranatých balíků, štěpkování, vrtání děr, navážení krmení, atd.. Až na to stohování, myslím, že do 3,75m není šance, možná jen věž z VZV do trojbodu, ale je to strašně nestabilní, tak jen na rovině. Sám jsem stohoval DESTOU DVH1622.

DYK

#3 Nový příspěvek od DYK »

Podle popisu všeho, bych to typoval spíše na nějaký klasický traktor. Prostě můj názor.
práce patří strojům ˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod

jenicek

#4 Nový příspěvek od jenicek »

Podle toho co píšeš výše bych šel minimálně do něčeho, co bude vážit aspoň 1,5 tuny a mít přes 30 kobyl. Jsem taky z kopců, máme les, louky, bejvaly i pole. Nevím kolik do toho chceš investovat a kolik máš místa, ale pokud máš koně, tak bych asi šel do nějaký 6045. Ostatní bude jen trápení a hledání kompromisů.

Max_cz

#5 Nový příspěvek od Max_cz »

Velký traktor není kam dát, takže jeden z důvodu malotraktoru.

Každý s velkým traktorem se k nám boji zajet, jediný kdo nemá problem, tak je velký John Deere. Každý se boji převrácení ...

Mnou nalezeny yanmar FX26 D je od pana Pařízka s balíkem by nemel mít problém. Teď sundavame balíky že stohu ručně a ručně rozbalujeme, nosíme atd. Dříví jen s motorovkou a do gaze a vše zase ručně.... Takže jakakoliv mechanizace bude pro nás úlevou jak fyzickou tak časovou.

Cenovku si představuji do 220 000Kč s DPH a nakladačem a vidlema....

DYK

#6 Nový příspěvek od DYK »

Prostě není nad vlastní, dobře zaplacenou zkušenost.

honzauta

#7 Nový příspěvek od honzauta »

Já to vidím jinak.

I když teď mám traktorů více, i nový 85 koňový traktor, tak nejraději dělám s tím Yanmarem FX 285. Traktor s kompaktními rozměry, jednoduchý na ovládání, s malým poloměrem otáčení, 4x4, řazením a rozjezdy bez spojky, 4 rychlostmi PTO, 24 rychlostmi pojezdu, asistentem otáčení na místě atd. To je výbava, kterou těžko najdete i u nových traktorů.

Takže velký traktor jen tahá velkou diskovku, lisuje kulaté balíky, jezdí s velkým vlekem a vše ostatní dělám s Yanmárkem.

Dříve jsem s tímto Yanmárkem i sekal bubnovkou 165 cm. On to úplně malý traktor není ( 1700kg) a Yanmar FX26, taky nebude žádný prcek.

Jen nevěřím tomu, že s čelákem dosáhne těch 3,75 m.

Jinak FX 26 má na PTO 26hp, takže na motoru těch 30 hp má.

Béďa 17

#8 Nový příspěvek od Béďa 17 »

Pokud se tam ostatní bojí převrácení,tak si myslím,že když dáš na malotraktor čelák a do něj kouli sena,tak to bude také o převrácení.
Zetor 6718 s motorem 7001
Zetor 25 A

Max_cz

#9 Nový příspěvek od Max_cz »

Blbě se zeptám, PTO je co? Taky si myslím, že by neměl mít problém, předpokládám že se nakladač zvedne do 2,8m co jsem našel + vidle a jsem +- na 3m....

Boji se převrácení když jedou nahoru. Jak sem psal, ten co nám vozí, tak je v pohodě. Stoh máme na rovině takže při sundání si myslím, že v pohodě, a dovést na místo kde krmíme není žádný sraz a je to pár metrů
... Po loukách s balíky jezdit neplánuji, alespoň ne v těch nejhorších kopcích :)

JardaCNC

#10 Nový příspěvek od JardaCNC »

Pto je vyvodova hridel.

RoKur

#11 Nový příspěvek od RoKur »

Přesně jak píše JardaCNC. Ten malotraktor váží kolem 1500 kg. Pro čelák bude slabina právě ta velikost, která je jinak obrovskou výhodou.
Stroj je na zdvihání balíku do takové výšky krátký a má malý rozchod. Prodloužit to může mulčovačem, který bude zároveň jako protizávaží, ale ten rozchod boční stabilitě nijak nepřidá.
Ti japonci jsou konstruování do rýžových polí a ne jako nakládače.
FXnn je starší a nemá takovou výbavu jako FXnnn.

Jardo, kolik jsi z těch 24 převodu využil? Já jich mám 16 a využívám tak max. osm. Zvláště, když se některé stejně překrývají.
Mitsubishi MT21 - čtyřválec
Ostrovní FVE: mono 2Sx3P 320W (1900W). Regulátor Epever Tracer6415AN. Baterie Pb 48V/300Ah, LiFePo 285 + 200Ah 16 článků. Měnič (čína) sinus 3200W + 6000W/48V
Solární deskové termo panely KPS11 4ks 1800W (7200W)

JardaCNC

#12 Nový příspěvek od JardaCNC »

Ja mam maleho japoncika a ja vyuzil vsechny. Staci?

Max_cz

#13 Nový příspěvek od Max_cz »

Takže tohle bude mít problém se sundáním balíku, ikdyby s druhé řady a jeho převozem po louce? Ikdyby byl balík nejníž co to jde?

Obrázek

Max_cz

#14 Nový příspěvek od Max_cz »

Pořád mi to přijde stabilnější jak třeba tento Obrázek což by měl být FX 335 D... Ale jak jsem psal, teprve se se vším seznamuji a nechám si rád poradit to nejlepší co pujde v daném finančním horizontu

DYK

#15 Nový příspěvek od DYK »

Kdo, jak a čím ty stohy s klubama dělá?

Odpovědět

Zpět na „Asijské stroje“