VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

vleky, káry, vozíky, návěsy, cisterny, vyvážečky, hnojáky, ...

Moderátoři: rezis, Malboro, Leo

Zpráva
Autor
B.O.B

Re: VYVÁŽEČKY DOMÁCÍ VÝROBY

#796 Nový příspěvek od B.O.B »

Ahoj už jsem to dal na inzerci ale moc lidí se neozvalo,sháním lopatu na nakladač UNHZ 500. Stačí mi jen ty dvě plechové půlky bez rámu.Nevíte někdo o něčem dopředu děkuji.

B.O.B

#797 Nový příspěvek od B.O.B »

Už jsem sehnal.

DEF110

#798 Nový příspěvek od DEF110 »

miňo píše:100mm valec pri 7bar cca 560kg sila, 125mm valec pri 7bar cca 875kg sila. Skús, časom tam aj tak dáš 125 mm valec. Ten podvozok vyzerá šikovne.
Díky za názor. Většinou je stejný jako Tvůj... Ještě mi bylo navrhnuto, abych dal 2x80mm, což by nebyl problém, vlastně by nebyl ani problém 2x100mm :)

Jinak jsem vypátral, že náprava je asi z HTS100. Nevim. Není tandemová, ale pevná a všechny rozměry sedí na hts100. Jelikož brzdy nebyly v provozu, tak se na tom močka podepsala víc než bych chtěl a možná to ani nezprovoznim. Po 3týdnech pravidelnýho prostříkávání wdčkem, jsem rozchodil jeden klíč kladivem. Druhý se zatim nehne. Dvě mazničky jsem prostě nepovolil a utrhnul. Pružiny na čelistech nepruží a plechový zadní kryt bubnu se vlastně rozpadl vlivem koroze. Můžu si koupit nový: http://obchod.fimas.cz/fimas/eshop/12-1 ... -na-1-kolo No krát dvě mi vyjde nesmysl... Ale nevzdávám to, je to zase výzva, jen to bude trvat zase mnohem dýl, než jsem si představoval... :)

DEF110

#799 Nový příspěvek od DEF110 »

Jo a vážně ta pružina na brzdový čelisti vyjde na tohle? http://obchod.fimas.cz/fimas/eshop/12-1 ... W80-HTS100
To se pak nedivim, že v tom nechám prachy na barák v Praze... :)

Shrek

#800 Nový příspěvek od Shrek »

Hele, rozchodit veci ktery nejsou 30 a vice let pouzivany, to jde bez autogenu hodne spatne :-( Uz jsem ozivoval 3 podvozky a nemit ohnivej klic, taxem to vzdal...
Kazdy vi co delam, jen se to nesmi psat v podpisu. V kolonce povolani je to snad v poradku, pokud ne, tak kolonku z duvodu zbytecnosti odstranit.
O cenach prodavanych veci nediskutuji.
roztrhnisikusnuhakem zavinac gmail.com

bastlir

#801 Nový příspěvek od bastlir »

jeste k tomu brzdovymu valci-i UNH500 ma na naprave 125 valec..
To WD mi prijde jako slabota..pouzivam jen z nouze,jinak spreje na povolovani sroubu.. A pro nas bez autogenu- jsou dobre zmrazovaci spreje..

bastlir

#802 Nový příspěvek od bastlir »

Jaký používáte rotátor na unhz500? Pravděpodobně Baltrotors ? a stačí 1t či je lépe 3t ? Ne, že to nakladač dá, ale jestli to něco vydrží- ta 1t-přijde mi takova drobounká.. :-/ + tedy je asi lépe použít i mezikus mezi rotátor a rameno?
A ještě - má někdo zkušenost s rotatorama Formiko hydraulics (Lotyšsko), Finn-Rotor (Finsko) ? -Koukám, že přibyly v CZ inzerci..

Jura-M

#803 Nový příspěvek od Jura-M »

Jamám na vyvážečce rotátor Baltrotors GR30 je to 3 tuna a má točivý moment při 25 MPa 900 Nm co je asi 3x víc než než u tunového. Ten točivý moment je je taky potřeba na otáčení klád a by šla práce od ruky :) .

DEF110

#804 Nový příspěvek od DEF110 »

bastlir píše:jeste k tomu brzdovymu valci-i UNH500 ma na naprave 125 valec..
To WD mi prijde jako slabota..pouzivam jen z nouze,jinak spreje na povolovani sroubu.. A pro nas bez autogenu- jsou dobre zmrazovaci spreje..
Ja bych řekl, že složením se moc neliší a WD je levnější. Důležitá je kvantita prostřiků a důkladné proklepy kladivem :)
Oba klíče už otočím volně rukou, takže pohoda.

Obrázek

Jen ta rez je zase nekonečná...

Obrázek

DEF110

#805 Nový příspěvek od DEF110 »

Poprosil bych erudovanější matematicko-fyzikální členy, jestli by mi poradili, zda jsem tu nápravu neposunul moc dozadu. :) Předpokládám, že stát budu na oji a ruka bude namontována na co nejkratší délce = nejdelší ložná plocha, nejslabší tahač bude Z7011 v agroháku...

Obrázek

Tech

#806 Nový příspěvek od Tech »

Tak to záleží, co je pro tebe moc vzdadu. Určitě se neboj že bys nějak strhnul traktor velkou váhou na oji, spíš je to o kompromisu manevrovatelnosti a stability. Náprava víc vzadu = lepší trakce na traktoru ale zase horší "poloměr otáčení" a stabilita v kopci. Nechá se jednoduše spočítat přesně hmotnost na oji a na nápravu, ale samozřejmě jde o to, jak dlouhé kmeny na tom budeš vozit.

Pokud bys odečetl z ložné plochy 1m na ruku, zbyde ti 3,4m a podle toho kde je náprava ti budou kmeny 6,5m už odvažovat. Spíš tak čtyřky na tom půjdou vozit (a i ty by byly "na váze").

Jura-M

#807 Nový příspěvek od Jura-M »

Na straně 8,9 jsou vzorečky pro výpočet uložení nápravy.

DEF110

#808 Nový příspěvek od DEF110 »

Vzorečky jsem použil, sice z nich nejsem moc chytrej, matematika neni moje silná strana, ale jde přesně o ten kompromis. Samozřejmě že 6.5 metrový klády bych nevozil celou fůru, ale tak dva tři klacky a zatížil je kratší kulatinou. Vozil bych především asi 4m. Ale i dvojky a jiný a neříkám, že se nepřeveze někdy i delší. Nehledě na to, že se nemusí vozit jen dřevo... Takže se snažím najít tak nějak ten vhodný kompromis. Nebudu jezdit přímo v porostech a kopce tady taky moc nejsou...

husqvarna450

#809 Nový příspěvek od husqvarna450 »

Vyvažačka uchytena do agroháku neni štastne riešenie. Prekotiš ju a pojde aj traktor na bok. nemumožnuje to moc velky výkyv do strán. A tiež musí ti neustále tlačiť smerom dole das 6 ton na nu a po ceste kde je zvlnený asfalt ideš na 4 ke bez plynu čo to tak hupe s celym traktorom že sa bojiš že ti portál zlomý.. Ja mam korbu 4m dlhu a vozím na tom 4-4,5m dlhe klady. ta ruka ani viac ako 4m a priemer 50 cm nezdvihne. Práca s rukou z uhnz 500 vyžaduje istú dávku adrenalínu. neustále totiž potrebude dotlačať olej inak ti cestuje kade tade. manévrovať s tým ponad plot a medzi domami je adrenalín... ta ruka furt tečie kdesi ma slaby otoč do strán, piestnicu treba prevariť na hornú časť tečie do nej daždová voda, a má krátky dosah. Lepšia voľba je priplatit a kupiť tovarensku vyvážačku s dosahom aspon 7 metrov. jasne že to pomôze ked to nemusíš nakladať ručne. Ale po čase zatužiš po lepšej.

Tech

#810 Nový příspěvek od Tech »

To co píšeš o agrohaku je nesmysl. Naopak se to chová lépe než mít velkou váhu v horním závěsu. O otočném oku si asi taky nic neslyšel.

Odpovědět

Zpět na „Dopravní technika“