Zetor 25 Sadař
Re: Zetor 25 Sadař
Vstreky treba vyčistiť. Ja som to robil viackrát.
Bohužiaľ palivovú sústavu skladáš v reálnych podmienkach, nie v laboratóriu a preto sa drobné nečistoty môžu dostať až k vstrekovacom.
Vybrať von a vyumyvat koncovky v čistej nafte a teleso vstrekovacov vyfukat stlačeným vzduchom.
Povoloval som spodnú prevlecnu maticu, ktorá drží samotnú trysku a tým pádom sa nemenilo nastavenie tlaku.
Raz sa to vyčistí...
Bohužiaľ palivovú sústavu skladáš v reálnych podmienkach, nie v laboratóriu a preto sa drobné nečistoty môžu dostať až k vstrekovacom.
Vybrať von a vyumyvat koncovky v čistej nafte a teleso vstrekovacov vyfukat stlačeným vzduchom.
Povoloval som spodnú prevlecnu maticu, ktorá drží samotnú trysku a tým pádom sa nemenilo nastavenie tlaku.
Raz sa to vyčistí...
A tieto citlivé komponenty vstrekovacej sústavy (dýza, ihla) by sa mali skladať ponorené v nafte, aby sa minimalizovalo nebezpečenstvo vniknutia nečistôt.
Ja to periem a skladám v bielom plastovom obale z tvarohu. Čistú naftu nalejem a vyperiem a zlozim. Na dne pekne vidno malý drobný bordel...
Tak se mě vůbec nedaří xkrát rozdělané a vyčistěné špičky, úplně krásmě tam kloužou,ale při testu mimo hlavu vubec nic, tak jsem je šoupl do hlavz a nastartoval a bílej kouř málo paliva, tak znova a oddělal jsem tzy šroubky kamo jde přepad a tamo mě ta jedna začla krásně stříkat a ještě dotahnu tu převlečnou matici nafest a stejně má tryska ještě 2mm vůli no jsem z toho jelen-(((
Tak to odnes niekomu na stolicu, nech to skontroluje a nastaví na správny tlak. Ja platím za všetko 10 eur. Vymení tesnenia, trysky nové založí a nastaví. Je to servis na vysokozdvižné vozíky.
Tak jsem si půjčil od kamaráda pumpu na tlakování trysek a trysky jsou OK, tak jsem to dnes poskládal a ještě zkusil jaký tlak dává čerpadlo no vůbec se to nehlo, tak jsem vše zapojil nažhavil a pár zatočení a chytlo to jak nic, žádný bílý kouř nic tak nevím kde je zakopaný pes, ale asi to čerpadlo bude mít těsně před repasí.Tak nadčený jsem změřil baterku a dynamo nedobíjí ale při testu napřímo na baterku se rozjelo asi to mám špatně zapojené nevím a ted ta horší zpráva vytáhl jsem měrku na olej a fučí mě vzduch do oleja a spojka tady nějak moc nebere msím ty packy stáhnout niž, dnes mám chuť to odvést na šrotoviště, furt do mě všichni ryjou kdy to pojede esi letos-(((((((Tož tak no
Dynamo si nabuď,někde je tady návod.Já už si to nepamatuju.No vzduch do oleje?Že by zapečené pístní kroužky.
Dynamo nabuzene bude kdyz se mě točilo po připojení napřímo na baterku, foukaní se ustalo dnes jsem to nastartoval a nechal hodinu klepat a dobre, ikdyž ten zvuk zezačátku je takový kovový a stále mě zlobí ta spojka ložisko už mám tak blízko že se na neutrál točí a stejně při řazení mě to jde trošku přes zuby tak už nevím jen se mě zdá že ta nová lamela je o 1cm menší tak nebude platit ta míra 72mm jinak nastavení tyčky a celkovou délku mam jak je na foto.
Mal si rozobrané výtlačné ventily na vstrekovacom čerpadle? Ak ten ventil viazne, alebo dobre netesní, tiež to dokáže robiť divotvornosti.
Dynamo nabuzene bude kdyz se mě točilo po připojení napřímo na baterku
Toto čo píšeš neznamená, že je dynamo nabudené
Niečo málo sa píše o tom tu, str. 249 : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=3720
Toto čo píšeš neznamená, že je dynamo nabudené
Niečo málo sa píše o tom tu, str. 249 : http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto ... start=3720
"Mám skutočnú túžbu dokončiť všetko, čo som začal. Táto skutočnosť ma často privádza k problémom." (N. Tesla)
Tak jsem dnes Břetika provětral, ten kovový zvuk je při startování pak je klid, teplota se krásně držela na 80, ale tlak oleje jen na 2-3 i při větším výkonu a dnes jsem zjistil že mám vodu v želvě,a le vývody od vodní pumpy i napojení na chladič je ok tak asi to prolíná přes tu tyč kde jsou ty řemenice no a řazení furt přes zuby asi bude něco v převodovce, protože když jedu a vyšlapnu spojku tak mam neutrál ale jak chci řadit tak přes zuby no ještě budu muset zaorat a pak to rozeberu-((((
A když stojíš, zmáčkneš spojku nadoraz, asi 3 sekundy počkáš a zařadíš, tak to přes zuby nejde?
Jde to přes zuby ikdyž stojím ale jednou jo a jednou ne, spíš mě sere to že to zabírá až úplně důle.
A tady ten kovový zvuk.
https://www.youtube.com/watch?v=7L5t4xl ... e=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=7L5t4xl ... e=youtu.be
Tak si u spojky sešteluj pakny a ten kovovej zvuk jsem neslyšel.Udělej zvukový záznam po nastartování.